Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 19:24, 20 lut 2026

Magara napisał(a)
Widoczki piękne
Dobrze, że w chałupce strat zimowych nie ma

Daga z tego się bardzo cieszę. Bałam się, że ten mróz szkód narobi, mimo włączonego grzejnika. Teraz musimy cierpliwie czekać, aż się roztopi to białe.
Gosialuk 19:27, 20 lut 2026

Joku napisał(a)
Ja też uwielbiam twoje krajobrazy, pięknie się prezentuje ogród w i otoczenie w zimowej szacie.

Joku ja też lubię swoją działkę zimą. Nawet wiosną, jak jest łyso po wycięciu bylin i traw, bo jednak to łyse jest zapowiedzią nowego. Nie lubię tylko jesiennej szarugi i błota. Pewnie dlatego jesienią nic nie ogarniam, choć wiosną byłoby pewniej mniej pracy.
nicol21 22:05, 20 lut 2026

Daaawno mnie u Ciebei nie było. A tu tak wszystko się rozrosło, ale też i pięknie zimuje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kasiab 06:55, 21 lut 2026

Witaj Gosiu
Jakie plany na ten sezon? Oczywiście oprócz przygotowania do niego
Nieustannie zachwyca mnie Twój ogród i jego otoczenia. Nie mogę się doczekać, jak wszystko buchnie zielenią
Gosialuk 10:41, 22 lut 2026

nicol21 napisał(a)
Daaawno mnie u Ciebei nie było. A tu tak wszystko się rozrosło, ale też i pięknie zimuje.

Hej Też miałam zimową przerwę zajęta innymi pracami. Obiecałam sobie, że pokończę wszystko do końca lutego, żeby od marca móc bez przeszkód działać ogrodowo.
Wczoraj już mnie nosiło i poprzesadzałam rośliny domowe i wysiałam pelargonię, sadźca i wernonię.
Muszę zobaczyć co u ciebie, bo też dawno nie zaglądałam.

kasiab napisał(a)
Witaj Gosiu
Jakie plany na ten sezon? Oczywiście oprócz przygotowania do niego
Nieustannie zachwyca mnie Twój ogród i jego otoczenia. Nie mogę się doczekać, jak wszystko buchnie zielenią

Kasia ja też czekam. W tamtym roku dużo jeździłam i też byłam w domu w weekendy, jak zjeżdżały dzieci, więc jestem trochę wyposzczona ogrodowo. Mam plan przesadzać swoje rośliny, ale też kupiłam nowe róże: Wspomnienie lata 3 szt. Soul 1 szt. i po 3 szt. The Fairy i Pink Fairy. Wspomnienie lata już od paru lat chcę i stwierdziłam, że nie ma co odkładać na później, a ta reszta "domówiona" przy okazji.
Z grubszych robót, to chciałabym drewutnię, bo to co mam to straszy. A jeszcze muszę dokończyć grodzenie jagodnika, bo po posadzeniu czereśni przestawiałam słupki i mi brakło na część, więc siatka leśna jest podparta tylko prowizorycznymi palikami. Sarny jeden wyłamały i miały swobodny dostęp do malin i porzeczek.
Ulina 15:18, 22 lut 2026

Dla saren musi być wysokie ogrodzenie jak tylko napadało u nas od razu sarny się pojawiły w poszukiwaniu jedzenia. Czasem jakieś plączą się między domami, w niektórych miejscach trzeba uważać jadąc autem bo przelatują z nienacka.
Połowa śniegu dziś zeszła i deszcze ulewne zapowiadają, ale od środy wiosennie...
Ciekawe jak u Was
ElzbietaFranka 22:44, 23 lut 2026

Każdy wyposzczony. Wczoraj robiłam obchód jeszcze było dużo śniegu, ale po południu zaczęło lać i przynajmniej w Wawie tylko sterty jeszcze ze śniegiem. Jest dosyć ciepło wszystko topnieje
Pozdrawiam Gosiu.
Agatorek 12:26, 24 lut 2026

Haha, wiosna pojawiła się i zniknęła
Ale już pewnie znów jest widoczna

Ja mam mieszane uczucia co do prac ogrodowych. Z jednej strony już bym wyszła i coś porobiła (jest jeszcze trochę za mokro, więc czekam), ale z drugiej strony przeraża mnie ilość prac
Gosialuk 19:23, 25 lut 2026

Ulina napisał(a)
Dla saren musi być wysokie ogrodzenie jak tylko napadało u nas od razu sarny się pojawiły w poszukiwaniu jedzenia. Czasem jakieś plączą się między domami, w niektórych miejscach trzeba uważać jadąc autem bo przelatują z nienacka.
Połowa śniegu dziś zeszła i deszcze ulewne zapowiadają, ale od środy wiosennie...
Ciekawe jak u Was

W Rzeszowie już śniegu nie widać. Dzisiaj wyszłam z piłką i sekatorem przed blok i przycinałam jałowce. Cebulowe idą. Na działkę wybieram się dopiero w weekend. Prognozują, że ma być słonecznie i 13 stopni na plusie. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

ElzbietaFranka napisał(a)
Każdy wyposzczony. Wczoraj robiłam obchód jeszcze było dużo śniegu, ale po południu zaczęło lać i przynajmniej w Wawie tylko sterty jeszcze ze śniegiem. Jest dosyć ciepło wszystko topnieje
Pozdrawiam Gosiu.

Elu teraz jesteśmy wyposzczone, a za chwilę będziemy utyrane tymi wiosennymi porządkami. U mnie pewnie będzie jeszcze za mokro, żeby coś działać. Mam w planach przyciąć winogrona i pozbierać spadłe gałęzie i może jeszcze przyciąć trochę gałęzi po drugiej stronie rowu.

Agatorek napisał(a)
Haha, wiosna pojawiła się i zniknęła
Ale już pewnie znów jest widoczna

Ja mam mieszane uczucia co do prac ogrodowych. Z jednej strony już bym wyszła i coś porobiła (jest jeszcze trochę za mokro, więc czekam), ale z drugiej strony przeraża mnie ilość prac

Aga u mnie pewnie też jeszcze za mokro. Teraz pod blokiem trochę podziałałam.
Ja plany mam, ale nigdy nie wiem ile się uda z nich zrealizować, bo weekendowe ogrodowanie mocno ogranicza pogoda. Ale bez spiny, ile zrobię, tyle będzie zrobione.

Widziałam rozkminkę wannowo-prysznicową. Dobrze planujesz, niekiedy wanna jest super i fajnie ją mieć, nawet jakby się miało korzystać tylko od czasu do czasu.
anpi 22:09, 25 lut 2026

Sama jestem ciekawa jaka pogoda wyklaruje się na weekend, bo juz chce mi się coś dłubnąć w ogrodzie. Choćby przyciąć seslerie. Albo zrobić dłuższy obchód, rekonesans i zaplanować choć kolejność ogarniania...
Na tygodniu nie bardzo mam jak wyjść ze względu na pracę albo "podopiecznych".