Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

nicol21 08:46, 01 mar 2026

Czas najwyższy na wiosnę!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 09:29, 01 mar 2026

Pogoda wczoraj była wymarzona. Jak kwietniowa nie lutowa. Patrzyłam w prognozę dzisiaj to u nas najbliższe dwa tygodnie pokazuje ładnie i ciepło praktycznie bez opadów. Wiadomo, że jeszcze może się zmienić jak w pogodzie, ale napawa optymizmem.
Gosialuk 10:16, 01 mar 2026

anpi napisał(a)
Sama jestem ciekawa jaka pogoda wyklaruje się na weekend, bo juz chce mi się coś dłubnąć w ogrodzie. Choćby przyciąć seslerie. Albo zrobić dłuższy obchód, rekonesans i zaplanować choć kolejność ogarniania...
Na tygodniu nie bardzo mam jak wyjść ze względu na pracę albo "podopiecznych".

Ania u mnie było bardzo ładnie, nawet przez moment bez swetra byłam. Przycięłam winogrona, maliny i jeżyny, nawiozłam borówki amerykańskie, a potem podziałałam z sekatorem, turzyca muskedońska,ostrogowce, ożanka i penstemony głównie, bo ruszyły.
nicol21 napisał(a)
Czas najwyższy na wiosnę!

Czas
U ciebie widziałam, że już jest.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pogoda wczoraj była wymarzona. Jak kwietniowa nie lutowa. Patrzyłam w prognozę dzisiaj to u nas najbliższe dwa tygodnie pokazuje ładnie i ciepło praktycznie bez opadów. Wiadomo, że jeszcze może się zmienić jak w pogodzie, ale napawa optymizmem.

Mam nadzieję, że się wyrobię w tym czasie z wycinaniem. Jak się uda może dzień urlopu sobie wezmę.
Ulina 10:30, 01 mar 2026

Gosiu, dzień urlopu to chyba za mało oby soboty pogodowo sprzyjały jestem bardzo ciekawa sadzonek od Ciebie, były osłonięte doniczkami beż dna, tylko czy przetrwały te moje mokradła....obchód ogrodowy mnie utwierdził żeby postawić na kukliki i śmiałka darniowego. Totalnie bezobsługowe rośliny i na dodatek jak zimozielone.
Eupraksja 18:04, 01 mar 2026

Gosialuk napisał(a)

Ania u mnie było bardzo ładnie, nawet przez moment bez swetra byłam. Przycięłam winogrona, maliny i jeżyny, nawiozłam borówki amerykańskie, a potem podziałałam z sekatorem, turzyca muskedońska,ostrogowce, ożanka i penstemony głównie, bo ruszyły.

To produktywny dzień! I jak to od razu poprawia samopoczucie, jak się trochę porządków zaprowadzi. Ale że bez swetra, to jestem w szoku! My niby też aktywnie działaliśmy, ale jednak w kurtkach i nawet po czapkę się wróciłam W cieniu lasu chłodno mimo wiosennej aury.
Monia81 18:20, 01 mar 2026

Gosia to podziałałaś trochę, urlop to dobry pomysł, też miałam w czwartek i w piątek wolne i robota szła fajnie, niespiesznie, zostały mi tylko miskanty i rozplenice do cięcia
anpi 22:41, 01 mar 2026

W sobotę w bluzie i bezrękawniku ortalionowym ( rozpiętym) działałam! Fajnie, lubię w taką pogodę robić w ogrodzie, bez wiatru, ze słońcem ale nie za gorąco!
Cieszę, się że Tobie też udało się trochę ogarnąć, bo wiadomo, że trudniej trafić w pogodę tylko w weekendy.