Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Waclaw 16:12, 27 mar 2019

z każdym dniem będzie więcej
Doranma 22:00, 27 mar 2019

Ależ Ty masz powierzchnię do zagospodarowania! Możesz więc wypróbować wszystkie zestawienia kolorystyczne do woli i wybrać te, które Tobie się najbardziej podobają ☺☺☺ Ja też lubię białe kwiaty, ale znam osoby, które ich w ogrodzie nie tolerują. Różne są gusta ☺
Makusia 14:46, 28 mar 2019

Rzeczywiście hektary
Ale wiosnę czuję niemal przez monitor!
marba 18:52, 28 mar 2019

Ale fajne spotkanko mieliście. Miło Cię zobaczyć, chociaż na zdjęciu.
Ależ Ty masz tej przestrzeni do ogarnięcia!
Gosialuk 21:24, 28 mar 2019

Wacku będzie już następnym razem. Następny wypad dopiero za tydzień z kawałkiem. To wiosna i u mnie się rozgości.

Dorotko tej sztuki dobierania zestawień, to się dopiero uczę. Łatwo powiedzieć to mi się podoba lub nie u kogoś, ale samemu posadzić, tak żeby się podobało, to już znacznie gorzej. Jednak próbuję, zawsze można przesadzić przecież.

Makusiu hektarów na szczęście nie ma. A wiosna przyjdzie w swoim czasie. Jak u każdego. Ty znowu u siebie rewolucje szykujesz, więc trzymam kciuki za efekty.

Basiu spotkanko bardzo fajne. I tej przestrzeni ja tak bardzo nie ogarniam. Nie dałabym rady. Dlatego łąkę sobie wymyśliłam. Ale każdy kwiatek cieszy niezmiernie.
Mala_Mi 22:32, 07 kwi 2019

Gosialuk 18:32, 09 kwi 2019

Aniu hej. Czytałam, że ogłosiłaś rozpoczęcie wiosny. U mnie też już pewnie wiosna. Może za tydzień uda mi się wyrwać na jeden dzień.

Tymczasem pokażę wam moje wysiewy parapetowe. Nie bardzo udane, ale część powschodziło i rośnie.
Tyle posiałam 20 marca, to stan z 2 kwietnia. Wzeszła kocimiętka kubańska, rosplenica Mayesty, słoneczniczek ogórkolistny Vanille Ice - jednoroczny, Amarantus Red Army od Sylwii - 3 szt. proso z zebranych nasion z rabaty nad Wisłokiem, tytoń ozdobny,

A tak wyglądały wczoraj. Amarantus

Rosplenica Mayesty i słoneczniczek

proso

greg66 18:34, 09 kwi 2019

No to będziesz miała niezłe ilości, fajnie
ElaS 18:42, 09 kwi 2019

Przyszłam Gosiu do Ciebie z wpisem. Bo nieraz odwiedzałam Twój wątek anonimowo i zachwycałam się widokami. Przestrzenią. Aż się ma ochotę stanąć i wykrzyczeć "Och życie Kocham cie nad życie"
Gosialuk 18:45, 09 kwi 2019

kocimiętka kubańska

tytoń

A ponieważ jak wcześniej pisałam na działkę pojadę najwcześniej za tydzień, a może dopiero po świętach, to po powrocie od mamy musiałam zadołować roślinki, które przywiozłam od niej.

Odętka wirginijska, z kilku sadzonek posadzonych dwa lata temu, zrobiło się całe mnóstwo. Już wiem, że u siebie muszę sadzić dużymi grupami. Całe 30 sztuk.

Szałwia muszkatołowa, sadzonki dziewanny jakiejś ogrodowej z mieszanki bylin wysianych już 4 lata temu. Siewki zawilców wielkokwiatowych, ostróżek i kępka fiołków.