Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

eVka 09:43, 22 mar 2019

Gosiu ale zielono U Ciebie i tulipan! Jak ja bym już chciała u siebie mieć te kolorowe łepki
anabuko1 10:35, 23 mar 2019

Fajny też wyjazd miałaś, i to spotkanie.
Gosiu, a która
W donicach się dziej , oj rośnie oj cieszy to ty jesteś ?
Gosialuk 09:25, 24 mar 2019

Sylwio cieszę się na wizytę w twoim ogrodzie. Wyobrażam sobie jak u ciebie w maju jest kolorowo.
Co do różności, to muszę już miejsce szykować. Ale nie przyjadę z pustymi rękami. Jakbyś chciała coś konkretnego to pisz.

Ewo doczekasz się. Na działce tulipanów nie mam dużo, bo różne zwierzątka cebulki lubią, więc muszę się balkonem pocieszać.

Aniu to samo mogę powiedzieć o tobie. Na zdjęciach stoję koło męża Sylwii, ta w niebieskiej bluzce.
Donice to tak, żeby zaspokoić się ogrodowo w tygodniu, jak dostępu do swojej działki nie mam.

W tą sobotę też byliśmy, ale relację zdam potem, bo już muszę uciekać.
sylwia_slomc... 09:56, 24 mar 2019

Gosia ja już dużo mam, Tobie potrzebne
anabuko1 13:42, 24 mar 2019

O fajnie,To już wiem do jakiej fajnej i ładnej kobitki zaglądam
Urszulla 19:04, 24 mar 2019

To dobry wiosenny początek spotkanie i pierwsze roślinki to jest fajna motywacja

Fajnie zobaczyć na zdjęciach osoby z którymi się pisze
ElzbietaFranka 23:30, 24 mar 2019

Gosiu zagladam ale tylko na ostatnia strone jestem tak zarobiona, ze ledwo zyje. Rece, palce, garb boli.
Pozdrawiam
Doranma 15:23, 26 mar 2019

O, jak miło obejrzeć zdjęcia ze spotkania - zazdroszczę I ile dobroci zebrałaś na balkonie! Nastawiasz się na biel?
Gosialuk 22:25, 26 mar 2019

Sylwia może jednak coś?

Aniu ja dzięki zdjęciom Sylwii też już wiem.

Ula Fajnie. Od dawna cieszyłam się na to spotkanie.

Elu wiem, czytałam. Za to porządek będziesz miała wkrótce.

Dorotko tak ostatnio mnie ciągnie do białego. Może to trudność w łączeniu kolorów, a biały jest fajnym rozdzielaczem. Tak myślę co posadzić koło siebie i nie mogę się zdecydować, bo co chwilę inny pomysł mam. Na szczęście w łące dopuszczalny jest misz masz.

W czasie ostatniej wizyty na działce niewiele działaliśmy ogrodowo.
Teść szykuje nam schody wejściowe do domku i trzeba było wyrównać przed wejściem poziom gruntu. Wymyśliłam że ziemię do wyrównania weźmiemy z kraju łąki, żeby nie robić skarp i uskoków w pobliżu domku. Kupiliśmy małe taczki i do dzieła.
Mało to na zdjęciach jest widoczne, ale staraliśmy się wypłaszczyć skarpę przy wjeździe na działkę. Zdjęć z postępu prac nie mam, bo najzwyczajniej zapomniałam ich zrobić. Dopiero przy wjeździe sobie przypomniałam, ale już nie chciało mi się wracać.

A tu zdjęcie z tego miejsca z widocznym domkiem. Trochę daleko i pod górkę, ale daliśmy radę.

Na działce jeszcze burości rządzą. Nie mam roślin zimozielonych. Tulipany od ostatniego razu trochę podrosły. Żonkile też. Te rosną w doniczkach, bo te bez doniczek znikają w czeluściach czyichś żołądków.

Gosialuk 22:50, 26 mar 2019

Trochę mojej wiosny. Jeszcze większość śpi. Wegetacja opóźniona w stosunku do tego co widać w Rzeszowie o jakiś tydzień, może dwa.

Żółtej i nie bardzo chcianej. Pierwsze kwiatki cieszą, ale potem wyrastają duże liście, a korzenie są bardzo kruche i sięgają wgłąb ziemi. Usuwa się go gorzej niż podagrycznik.

Niebieskiej i lubianej.

Różowej. Dziko rosnące miodunki.

Koniec.