Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Gutlandia

Gutlandia

Zana 09:50, 05 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Opuchlaki i mszyce też chcą żyć, też przychodzą do nas na stołówkę a jakoś nikt ich nie żałuje i opryski robi. Jak nornicę koty zjedzą to też dobrze. A jak coś większego kfiutki zżera to już szkoda . No nie ma sprawiedliwości, nie ma .

Padłam. Twoja argumentacja jest bardzo logiczna
Ale jednak nie zabijaj sarenek.
hankaandrus_44 10:05, 05 maj 2018

Sarenki u mnie co zimę się pożywiają. Co roku, przychodzą na sałatkę z tulipanów, ubiorków, i ostrą zimą nawet tuje obgryzają. Cóż: prawo dżungli, kto pierwszy, ten lepszy!
malgol 10:16, 05 maj 2018

Agnieszka, stawiaj ogrodzenie nie ambone u mnie jak kot przyniesie żywa nornice albo mysz to też jest ratowana uwazam,ze to my zajęliśmy ich tereny stawiajc domy pod lasem to teraz musimy z nimi w zgodzie żyć. Ale jak tracę rośliny to też pomstuje, spoko
la_estrellita 11:39, 05 maj 2018

Zana napisał(a)

Padłam. Twoja argumentacja jest bardzo logiczna
Ale jednak nie zabijaj sarenek.

Masz rację. Psa na noc tam przeniosę. Właśnie byłam i dzisiaj do strat dołączam truskawki i pana rokitnika . Nosz qrcze. Wiosna jest, na łąkach nic nie rośnie??
la_estrellita 11:41, 05 maj 2018

hankaandrus_44 napisał(a)
Cóż: prawo dżungli, kto pierwszy, ten lepszy!

Ale że co?? Pierwsza mogłam te drzewka poobgryzać??
la_estrellita 11:45, 05 maj 2018

malgol napisał(a)
Agnieszka, stawiaj ogrodzenie nie ambone u mnie jak kot przyniesie żywa nornice albo mysz to też jest ratowana uwazam,ze to my zajęliśmy ich tereny stawiajc domy pod lasem to teraz musimy z nimi w zgodzie żyć. Ale jak tracę rośliny to też pomstuje, spoko

Mój dom stoi tu chyba tyle ile cała wiocha. Od co najmniej stu lat nie ma tu lasu. Mogłyby się nauczyć w końcu. Płot stawia sąsiad. Tak się umówiliśmy jak mu pożyczalismy ziemię na pastwisko. Tylko coś wolno mu idzie. Słupy już są i siatka z jednej strony.
Anda 16:09, 05 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Ty nie pluj na monitor tylko wymyśl coś co mi w cycki pójdzie

Haha, to ja też chcę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 10:52, 06 maj 2018

uśmiałam się .....współczuję strat .....ale niestety trzeba się z nimi liczyć ,póki jakoś nie zagrodzisz dostępu do stołówki
pozdrawiam w leniwą Niedzielę
malgol 16:24, 06 maj 2018

Nasmialam się że aż miło Jak to mówią, straty muszą być. Jak nie w ludziach to w sprzecie w Twoim przypadku w roślinach ogrodzisz się I zobaczysz, a sarny jeszcze dokarmiac będziesz
la_estrellita 20:12, 06 maj 2018

W myśl zasady, że od jęczenia nic się nie zmienia podziwialiśmy dzisiaj z M. I... Uwaga, Uwaga... Powstał płot mający uchronić niedobitki przed potworami z lasu. Oto nasze dzieło cud, miód i orzeszki skręcone z tego co znaleźliśmy w naszej przepastnej stodole. Prowizora. M mówi, że niedługo zrobi porządnie .

Mam nadzieję, że te durne zwierzaki się nie czołgają.

A wszystko dlatego, że sąsiad dziś skończył to co mi obiecał ponad rok temu

Jutro będę liczyć listki na truskawkach .