Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Gutlandia

Gutlandia

la_estrellita 20:26, 30 kwi 2018

malgol napisał(a)
Agnieszko, podgladam Cię cały czas mimo że z daleka bo wyjechalam na majowke Podziwiam upór i...przepiękne tereny Twojej okolicy Pies super

Tak blisko a tak inaczej... . Dziękuję i życzę miłego wypoczynku.
la_estrellita 21:39, 30 kwi 2018

Dzisiaj dobry człowiek podarował mi to .
Rozniosło się, że ogródek robię .

sylwia_slomc... 21:49, 30 kwi 2018

la_estrellita napisał(a)
Jestem, wróciłam . Zlatana byłam. Czasu na planowanie i rysowanie nie miałam niestety ale z doskoku pooglądałam różne obrazki i coś wykluło. Tak sobie myślę, że teren między domem a obecną stodołą mógłby wyglądać mniej więcej tak:

https://pl.pinterest.com/pin/230246599684357161/

Północ jest po lewej stronie tego obrazka

Ten najbardziej wysunięty cycek na przeciwko tarasu stanowiłby ścieżkę do dalszej części. Nie byłoby oczek, które są na obrazku. Ta wersja jest trochę naszym domowym kompromisem (ma być duży trawnik i już )

Druga cześć ogrodu miałaby mniej więcej taki wygląd:

https://pl.pinterest.com/pin/230246599684357357/

Różowe drzewko wywalamy i tam wiata/taras/altanka do siedzenia, okrągły placyk to miejsce na ognisko, ścieżka na dole po prawej znika i pojawia się na prawo od drzewa i będzie nie z kostki a trawiasta. Drzewa po prawej już mam - 3 stare jabłonie. I nie byłoby tej huśtawki czy ławki na górze obrazka. trzeba tylko jezcze sensownie połączyć te dwie części i będzie ok . Tak mi się przynajmniej wydaje.

A i w tym układzie warzywnik ląduje na górze, na końcu.

Wg Was jest ok?

Lecę zrobić zdjęcia w terenie .

Linki mi się nie otwierają
Zana 21:51, 30 kwi 2018

la_estrellita napisał(a)

Haniu, układam już od dawna . Siedzę i oddzielam różne skarby na kupki jak jakiś kopciuszek. Mam cegły, kamień, deski, belki. Tylko karocy i balu nie będzie . Dziękuje bardzo za nasionka. Chętnie przygarnę . Jeżówki kocham.

Piękne. Ale będziesz mogła stworzyć z tego jakieś cudo.

Podarki roślinne - no sama radocha.
sylwia_slomc... 21:56, 30 kwi 2018

Ale superowa cegła Bardzo mi się spodobało jak między stodołą, a resztą budynków powstaje z drewna ułożonego brama
Anda 21:59, 30 kwi 2018

Witam u Ciebie, podziwiam zbiór cegieł i będę podpatrywać ogarnianie tego dużego kawałka przestrzeni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
la_estrellita 22:04, 30 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Linki mi się nie otwierają

No rzeczywiście, mi też nie. Coś pokombinuję ale ja zupełnie nie ten teges technicznie .

la_estrellita 22:06, 30 kwi 2018

Zana napisał(a)

Piękne. Ale będziesz mogła stworzyć z tego jakieś cudo.

Podarki roślinne - no sama radocha.

Kolka pomysłów już jest .
Ostatnio ciągle dostaję jakieś kwiatki . To miłe. Jak tak dalej pójdzie to będę miała komplet na wszystkie rabatki.

la_estrellita 22:07, 30 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale superowa cegła Bardzo mi się spodobało jak między stodołą, a resztą budynków powstaje z drewna ułożonego brama

To pomysł M. Trochę zasłania pobojowisko jakie zrobił pies .
la_estrellita 22:09, 30 kwi 2018

Anda napisał(a)
Witam u Ciebie, podziwiam zbiór cegieł i będę podpatrywać ogarnianie tego dużego kawałka przestrzeni

Witam serdecznie i zapraszam . Musisz zarezerwować sobie sporo czasu na to podglądanie .