Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Gutlandia

Gutlandia

makadamia 14:18, 09 maj 2018

Najgorsze, że to wcale nie dowcip. Myślałam, że po prostu "czeka na odpowiedni moment" ale jak się delikatnie upomniałam wczoraj, to on zdziwiony: "a nie świecą?"
cycki opadają.....
la_estrellita 12:35, 11 maj 2018

Chwilę mnie nie było i powstał kącik plotkarski .

Ja mogę o swoim eMie powiedzieć tyle, że chłopak pomaga mi bardzo, na prawdę stara się jak potrafi, a że często nie potrafi to wychodzi różnie. Pamiętam, jak kiedyś musiałam dłużej w robocie kiblować, więc postanowił, że ugotuje obiad. Taki wiecie na wypasie, najlepsiejszy, żebym z kapci wyskoczyła. No i ugotował, tylko niestety postanowił szukać wsparcia w Interenetach. No i się naczytał, że mięso przed smażeniem można namoczyć w winie i tedy to dopiero jest hoho, więc zabrał się za to moczenie karkówki, tylko że w domu akurat nie było wina i jedyne co znalazł to okrutne słodka nalewka z aronii.

Innym razem postanowił zrobić pranie... Jak to usłyszałam to usiadłam bo już widziałam moje bialutkie T-shirty pofarbowane na różowo ale nie! Chłop ogarnął i wrzucił do pralki same czarne. Tylko, że... w takiej ilości, że się woda nie zmieściła. Normalnie po zewnętrznej przy samym bębnie było lekko wilgotne, a reszta całkiem sucha... Ja nie wiem ale on to chyba nogą dopychał żeby się zamknęło... .

A tak w ogóle to dopiero po deszczu, jak mi oczy z chińskich zrobiły się europejskie, dojrzałam, jak ja napisałam ten post o tym klękaniu przed trawnikiem, jak mi się literki poprzestawiały. Nie będę edytować, niech świat wie, jaki ze mnie analfabeta...

malgol 12:39, 11 maj 2018

makadamia napisał(a)
Najgorsze, że to wcale nie dowcip. Myślałam, że po prostu "czeka na odpowiedni moment" ale jak się delikatnie upomniałam wczoraj, to on zdziwiony: "a nie świecą?"
cycki opadają.....

Ciekawe jak trafiał...
malgol 12:42, 11 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Ja mogę o swoim eMie powiedzieć tyle, że chłopak pomaga mi bardzo, na prawdę stara się jak potrafi, a że często nie potrafi to wychodzi różnie. Pamiętam, jak kiedyś musiałam dłużej w robocie kiblować, więc postanowił, że ugotuje obiad. Taki wiecie na wypasie, najlepsiejszy, żebym z kapci wyskoczyła. No i ugotował, tylko niestety postanowił szukać wsparcia w Interenetach. No i się naczytał, że mięso przed smażeniem można namoczyć w winie i tedy to dopiero jest hoho, więc zabrał się za to moczenie karkówki, tylko że w domu akurat nie było wina i jedyne co znalazł to okrutne słodka nalewka z aronii.

Innym razem postanowił zrobić pranie... Jak to usłyszałam to usiadłam bo już widziałam moje bialutkie T-shirty pofarbowane na różowo ale nie! Chłop ogarnął i wrzucił do pralki same czarne. Tylko, że... w takiej ilości, że się woda nie zmieściła. Normalnie po zewnętrznej przy samym bębnie było lekko wilgotne, a reszta całkiem sucha... Ja nie wiem ale on to chyba nogą dopychał żeby się zamknęło... .

A tak w ogóle to dopiero po deszczu, jak mi oczy z chińskich zrobiły się europejskie, dojrzałam, jak ja napisałam ten post o tym klękaniu przed trawnikiem, jak mi się literki poprzestawiały. Nie będę edytować, niech świat wie, jaki ze mnie analfabeta...

Dobrze ,że już przejrzałaś na oczy
la_estrellita 13:02, 11 maj 2018

makadamia napisał(a)

To my tymczasem obsadzimy sobie boki, posadzimy najważniejsze drzewa, a resztę będziemy planować. Mam pewne sugestie co do zasłonięcia ściany sąsiada i tych klonów czerwonych

No to dawaj Aśka, dawaj .

makadamia napisał(a)

*mocno się zastanawiałam, czemu mi ten taras tak przeszkadza i doszłam do wniosku, że to chyba kwestia - z braku lepszego słowa - "różnic kulturowych". My, ludzie ze wsi podmiejskich, wymemłani w komunikacji publicznej i permanentnie zestresowani swoimi co-workerami, jesteśmy spragnieni prywatności i izolacji. Więc sadzimy żywopłoty na tych naszych spłachetkach i osłaniamy się skrupulatnie od każdego obcego spojrzenia. A sposób budowania domów (wejście i podjazd od frontu, taras z tyłu domu) nam w tym pomaga.
A ludzie ze wsi prawdziwych, serdeczne są i gościnne, więc izolować się nie potrzebują, w czym też architektura im pomaga (wejście i cała przestrzeń robocza od tyłu domu).

A przed kim mam się izolować jak u mnie we wsi zameldowanych jest więcej krów niż ludzi? Tu nikt nie chodzi. Przed wczoraj siedziałam trzy godziny na podjeździe i nie udało mi się człowieka zobaczyć. W całej gminie (3 wsie) mieszka jakieś 500-600 osób.
la_estrellita 13:12, 11 maj 2018

malgol napisał(a)

Dobrze ,że już przejrzałaś na oczy

No nie wiem, teraz widzę jaki sajgon mam w chacie .

Poza tym misja "szerszeń" przesunięta na przyszły tydzień. M chce robić jakieś pułapki z mięsa mielonego i wina (swojego nie oddam, wina oczywiście ). Ale jak mu podsunęłam pomysł Ewy z Pszczelarni żebyśmy je sami zagazowali w tej ziemi to jego spojrzenie mówiło "sama se je zagazuj". Tak, więc czekamy a szerszenie powoli opanowują drugą gruszę... .
la_estrellita 13:13, 11 maj 2018

malgol napisał(a)

Ciekawe jak trafiał...

Ja jestem zdania, że pewnych rzeczy w życiu lepiej nie wiedzieć .
sylwia_slomc... 13:21, 11 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Uwielbiam Cię bezwzględnie Bo już miałam wrażenie, że tylko mnie to szczęście taki egzemplarz posiadać spotkałoTeż się stara, a najbardziej w tych dziedzinach i momentach kiedy bym nie chciała lub w złą godzinę pomyślała.
Mnie ręce opadają jak coś tłumaczę jak zrobić na zaś , żeby wiedział i coby mnie nie zaskoczył, że nie wie, On mówi, że nie muszę bo wie, a okazuje się że owszem wie , ale...odwrotnie
No nic , chciałam tylko powiedzieć, że Cię kofam
Zana 13:30, 11 maj 2018

Nic nie pobije mojego, który regał z Ikei skręcił na ..... tu uwaga: na lewą stronę. Niemożliwe??? Okazuje się, że możliwe. I oczywiście po co mu instrukcja (łopatologiczna do bólu!), przecież on wie jak się skręca regał!
makadamia 13:57, 11 maj 2018

Zana napisał(a)
Nic nie pobije mojego, który regał z Ikei skręcił na ..... tu uwaga: na lewą stronę. Niemożliwe??? Okazuje się, że możliwe. I oczywiście po co mu instrukcja (łopatologiczna do bólu!), przecież on wie jak się skręca regał!

Ale z drugiej strony....
Jak ja mojemu wypominam, że w swoim kawalerskim pokoju półki zamontował w zygzak (w sensie: jedna półka schodziła na prawo, a druga na lewo - i tak na zmianę), to on mi się rewanżuje, że swego czasu próbowałam ugotować żurek wegetariański.
Ja tam nie wiem, nie pamiętam, pewnie coś wymyśla