Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały, zielony świat.

Nasz mały, zielony świat.

Basiaw 17:02, 23 paź 2011

Haniu, moje młodsze dziecię (ale już wyższe ode mnie...) na ogół ma uśmiech od ucha do ucha, no chyba, że w szkole coś nie wyjdzie
EkspertLeroy... 17:22, 23 paź 2011

Basiaw napisał(a)
Justynka, dla Ciebie moja jesienna dekoracja stołu w pokoju. Ja wiem, stara baba a krasnale sobie stawia... ale kiedy one sa takie sympatyczne.

Domek rewelacyjny
Kaisia 17:30, 23 paź 2011

Tak Basiu fajne te krasnale z domkiem, super bajkowo.
justi 12:09, 25 paź 2011

Aleee uroczo! Tak mi się skojarzyło, że dekorację jesienną to właściwie bardzo szybko można zamienić w świąteczną np zamiast kasztanów poukładać trochę bombek. Muszę coś wykombinować, kasztany mam
Teraz myślałam nad takim okrągłym wianuszkiem, żeby zanieść na cmentarz i w środku postawić glinianą świecę. Udało mi się taką kupić, jak kiedyś były, bez przykrywek.
Basiaw 07:28, 26 paź 2011

Justynko, gliniana świeca w sensie znicz zamiast w szkle to w ceramice?

Co do dekoracji jeszcze, to jako osoba ze skrzywieniem kurzym zbieram sobie rózne figurki jako rekompensatę prawdziwych kur Pogodziłam się z tym, że nie mam warunków na kilka kurek w ogrodzie, ale za to w kuchni mam cały kurnik

Oczywiście firanka na karniszu też jest w kurki

Dzisiaj pada, wczoraj było sporo słońca, więc wyszłam z aparatem, uwieczniłam m.in. Lunkę siedzącą pod wyjątkowo bogato obsypaną owocami irgą i kwitnącą lawendę, której się chyba pory roku pomyliły.

justi 13:06, 26 paź 2011

Tak , tak o taki znicz chodzi w ceramice. Źle się wyraziłam, ale ja tak na niego mówię
Ładny wianuszek jest w gazecie Mój piękny ogród, z ty że z białą świecą, może uda mi sie podobny wykonać. Kiedyś na targach sprzedawali takie fajne wianuszki z mchu, lubiłam je, a teraz nie ma.

a co do kurek, to proszę
nie było a są

Sebek 15:04, 26 paź 2011

Nie zmroziło Ci tej lawendy?

Kurki fajne
Basiaw 19:34, 26 paź 2011

Justynka, jeszcze powiedz, że ta kurza rodzina jest Twoja, to mnie skręci z zazdrości!
Piękne sąJa chyba nie jestem normalna z tymi kurami, ale bardzo je lubię i nie poradzę. Z sentymentem wspominam kurki, jakie mieliśmy daaaawno temu w domu mojej mamy, to były tzw. rajskie kurki, dwie dziewczyny i kogucik. Żyły ok. 10 lat, cały czas się niosły i były jak członkowie rodziny.
W ramach mojego zboczenia w drugiej kuchni oczywiście też mam kury na oknie

Sebku, lawenda w żadnym razie nie wygląda na zmrożoną a przymrozki były i to całkiem porządne. Lawenda innej odmiany, z jasniejszymi kwiatkami też ma świeże kwiaty, jak pogoda pozwoli, to za 2 tygodnie będą w pełnym rozkwicie

Basiaw 19:39, 26 paź 2011

Nie jedna lawenda mnie zadziwia, mam też stale kwitnącą azalię. Kupiłam ją wiosną w jakims markecie jako dekorację na stół, potem nie wiedziałam co z nią zrobić więc poszła na wrzosowisko. Kwitnie cały czas... Teraz też rozwinięte kwiaty jej zmroziło, więc następne pąki wypuściła. Jestem ciekawa, czy przeżyje zimę..

Nie wiem też dlaczego kwitną wrzośce, przecież w kwietniu powinny

Cały czas kwitnie sobie malutki wawrzynek:

Klon palmowy wygląda, jakby go ktoś podpalił
Basiaw 19:42, 26 paź 2011

Za to mężowi jestem wdzięczna za wyręczenie mnie w przekopaniu warzywniaka, ja po takiej pracy krzyża nie czułam a on jak rozrywkę to potraktował