Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 15:17, 21 wrz 2014

Haniu, poletko z jałowcami i kulistymi tujkami ma ponad 100 m2. Rzadko je fotografowłam, bo czekałam na lepszy efekt, a ten z roku na rok jest coraz lepszy.

Cd. jesieni:

A tutaj czeka jesienna robota, ale efekty zdecydowanie wiosenne, nawet na tulipany się skusiłam, ale niewiele, tylko po dwadzieścia pięć sztuk w dwóch odmianach, w zasadzie do cięcia, a nie do ozdoby. Zdobić ogród będą narcyzy i czosnki. Debiutować będzie u mnie szachownica.

paniprzyroda 17:22, 21 wrz 2014

Jesiennie, pięknie i kolorowo. Aster frikartii marzenie poczciwy nn też ładny, dalie w cudnych kolorach, rudbekia i tittonia tworzą doskonały, energetyczny duet i jeszcze "moje" ulubione wejście do domu jak tu nie zaglądać do Ciebie
i do końca nie wiem, czy to nie Ty przypadkiem maczałaś palce w tym, że zapragnęłam trochę tych jesiennych kolorów mieć u siebie i już cośkolwiek mam

Mala_Mi 18:04, 21 wrz 2014

Jak miło zajrzeć do Ciebie. Zawsze ładne obrazki, dużo ciekawych informacji. Tak, tu się miło zawsze zagląda, czyta i ogląda.
Różami mnie nie straszysz..ale za winogronko też dziękuję. Chociaż u Ciebie i tak śliwki są nr jeden.. i brzoskwinie
Dalie masz cudne.Dzięki za info o agastache. Nie lubię czysto na rabatach na jesień.. niech się sieje.. będę przesadzać gdzie trzeba.
Gabriela 18:28, 21 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Jesiennie, pięknie i kolorowo. Aster frikartii marzenie poczciwy nn też ładny, dalie w cudnych kolorach, rudbekia i tittonia tworzą doskonały, energetyczny duet i jeszcze "moje" ulubione wejście do domu jak tu nie zaglądać do Ciebie
i do końca nie wiem, czy to nie Ty przypadkiem maczałaś palce w tym, że zapragnęłam trochę tych jesiennych kolorów mieć u siebie i już cośkolwiek mam

Mariola, jasne że zaglądać, ale ja tak raz na tydzień raczej coś zapodaję. Tym bardziej dziekuję, że mnie odnajdujesz.
Jeśli maczałam palce w Twoich pragnieniach ogrodowych, to się tym bardziej cieszę z tego "maczania".
Coś dla Ciebie, czyli "od frontu".

martaibartek 18:40, 21 wrz 2014

Gabriela napisał(a)

Czy ta hortensja to pinki winki?

Piękna jesień w twoim ogrodzie.
Trawkę masz soczyście zieloną- dywan pierwsza klasa.
O lipowej alei nie wspomnę...Marzenie
Gabriela 18:44, 21 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jak miło zajrzeć do Ciebie. Zawsze ładne obrazki, dużo ciekawych informacji. Tak, tu się miło zawsze zagląda, czyta i ogląda.
Różami mnie nie straszysz..ale za winogronko też dziękuję. Chociaż u Ciebie i tak śliwki są nr jeden.. i brzoskwinie
Dalie masz cudne.Dzięki za info o agastache. Nie lubię czysto na rabatach na jesień.. niech się sieje.. będę przesadzać gdzie trzeba.

A mnie miło też. Nadrabiam rzadkie wpisy ilością obrazków.
Po śliwkach wspomnienia się zatarły, wczoraj zjadłam ostatnią brzoskwinię. Winogrona są w dużej ilości, w tym całkiem nowe dwie odmiany, posadzone wiosną w 2013, okazały sie być też pyszne i nabierają słodyczy.
Wiesz, że ja też nie sprzątam, ale zaprawdę powiadam Ci, białe agastache będziesz wyrzucać i wyrywać, nie tylko przesadzać.
Popatrz jak fajnie wyglądają teraz ośmiały z astrami.

Gabriela 18:47, 21 wrz 2014

martaibartek napisał(a)

Czy ta hortensja to pinki winki?

Piękna jesień w twoim ogrodzie.
Trawkę masz soczyście zieloną- dywan pierwsza klasa.
O lipowej alei nie wspomnę...Marzenie

Dziękuję
Masz rację, to Pinky Winky.
Trawniki w tym roku dobre, bo u nas ciągle wilgotna ziemia. Chwasty w nich też mają używanie.

Pinky Winky sprzed miesiąca, ja wolę ją w białej fazie.

marzena 18:58, 21 wrz 2014

ale pięknie jesiennie u Ciebie, miło zajrzeć do ogrodu poznanego w realu i popatrzeć na zmiany
a kłosowce od Ciebie pięknie mi urosły
Mala_Mi 19:08, 21 wrz 2014

Widzisz zapomniałam napisać, że już kilka nasionek ośmiału pozyskałam
mira 19:32, 21 wrz 2014

Lubię takie porcje słodkości hehe
astry ciekawe a znajomość nazw zawsze mnie zawstydza
kwitnący jeszcze liliowiec to takie miłe, moje stelle też kwitną

u mnie dziś wielki deszcz i mokro a o cebulach trzeba pomyśleć, miałam te szachownice - trzeba im dać dobre stanowisko jakby na podwyższeniu - śliczne małe z charakterem - miałam je -

pozdrawiam