Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Kasya 22:09, 28 lut 2016

Gabriela napisał(a)

Ewo, z radością przyjmuję Twój akces. Zostałaś przyjęta, no i jesteś na miejscu.
Ogród przy Łazienkach faktycznie jest UW, zapomniałam.

Zarządzenie Prezesa poniżej.

UWAGA: dotyczy członków Spontanicznego, Mało Formalnego Stowarzyszenia Miłośników Lilaków.
Zmiana planów co do terminu - spotykamy się w niedzielę 15 maja w Warszawie, czy zaczniemy od Łazienek właśnie, a potem pojedziemy do Powsina, czy na odwrót będziemy ustalać w tygodniu poprzedzającym.

Więc być może sobotni tłok zmieni się w niedzielny, no trudno, ale ja mam nadzieję że damy radę, tak jak rok temu w Kórniku.

Gabrysiu, chyba lepiej Powsin jako drugi, bo potem zapraszam na kawkę
mieszkam 2-3 km od Powsina
tulucy 23:21, 28 lut 2016

Gabrielo chapeau bas! Jednym słowem określiłaś nie tylko mój ogród, ale i mój charakter, vide ogród jest zwierciadłem duszy pozdawiam
Jana 18:48, 02 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Zauważyłam, że właśnie minęło mi pięć lat od zalogowania na Ogrodowisku, to było 25 lutego 2011 roku, co widać obok.
Znalazłam forum, szukając informacji o angielskich ogrodach, a właściwie wyjazdach do nich, a tutaj było już wtedy dużo artykułów.
Po raz pierwszy wpisałam się na wątku o różach Davida Austina i wstawiłam swoje zdjęcia. To było tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/350-roze-davida-austina?page=3
A potem był mój wątek o alejce z drzew, wątki o angielskich i francuskich ogrodach,itd, itd.
Już w październiku 2011 roku spotkałam się po raz pierwszy na żywo z dziewczynami z forum i było tak, jakbyśmy się znały od stu lat, a znałyśmy swoje ogrody jedynie ze zdjęć i tekstów na forum.
Znalazłam to miłe miejsce i jednocześnie znalazłam przyjaciół w ogrodnictwie i kwiaciarstwie. Dziękuję.
Mala_Mi 21:45, 04 mar 2016

Gratki na 5 latek ....

Ogromne karpy pomarańczowych dalii wyciepałam.. a tu Tobie by się przydały.

Czarnuszkę miałam dosłownie jedną.. i mi się wysiała..dzieciow rośnie wkoło sporo... tylko na rabacie gdzie Danusia powiedziała ZERO KFIOTKÓW. I teraz mam pytanie.. czy jak to przesadzę to przeżyje ???

W zeszłym roku nie wysiałam knautii.. ale wysiałam tydzień temu.. i jedna skiełkowała.. liczę na więcej Też ją kupowałaś?? Siałaś? Kwitła w tym samym roku?
Bogdzia 21:56, 04 mar 2016

Cieszę sie że Ci sie rózany walc spodobał , piekne róże i do tego podpisane. Gratki na pięc latek a w Warszawie będę, juz to ustalone.
Gabriela 22:46, 04 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Gratki na 5 latek ....

Ogromne karpy pomarańczowych dalii wyciepałam.. a tu Tobie by się przydały.

Czarnuszkę miałam dosłownie jedną.. i mi się wysiała..dzieciow rośnie wkoło sporo... tylko na rabacie gdzie Danusia powiedziała ZERO KFIOTKÓW. I teraz mam pytanie.. czy jak to przesadzę to przeżyje ???

W zeszłym roku nie wysiałam knautii.. ale wysiałam tydzień temu.. i jedna skiełkowała.. liczę na więcej Też ją kupowałaś?? Siałaś? Kwitła w tym samym roku?

Dzięki

By się przydały takie dalie, mam nadzieję że te ze strzępiastymi, czarnymi liśćmi zachowałaś.

Jeżeli czarnuszki są malutkie, to wykop tak, żeby była cała bryła ziemi z siewkami, nie przesadzaj pojedynczo, bo one mają korzeń palowy, dlatego z większymi, starszymi egzemplarzami to się nie uda. Chociaż Ty przesadzasz wszystko o dzikich porach i Ci rośnie.

Kanutie siałam w zeszłym roku, słabo wschodzą, miałam trzy sztuki, zakwitną w tym samym roku i nawet przezimowały. Są śliczne:

Gabriela 22:52, 04 mar 2016

Kasya napisał(a)

Gabrysiu, chyba lepiej Powsin jako drugi, bo potem zapraszam na kawkę
mieszkam 2-3 km od Powsina

Będzie jako drugi. Cieszę się że dołączysz i mam nadzieję że zdążymy i na kawkę.

Rok temu pławiłyśmy się w zapachach w Kórniku:

mira 22:53, 04 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Zauważyłam, że właśnie minęło mi pięć lat od zalogowania na Ogrodowisku, to było 25 lutego 2011 roku, co widać obok.
Znalazłam forum, szukając informacji o angielskich ogrodach, a właściwie wyjazdach do nich, a tutaj było już wtedy dużo artykułów.
Po raz pierwszy wpisałam się na wątku o różach Davida Austina i wstawiłam swoje zdjęcia. To było tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/350-roze-davida-austina?page=3
A potem był mój wątek o alejce z drzew, wątki o angielskich i francuskich ogrodach,itd, itd.
Już w październiku 2011 roku spotkałam się po raz pierwszy na żywo z dziewczynami z forum i było tak, jakbyśmy się znały od stu lat, a znałyśmy swoje ogrody jedynie ze zdjęć i tekstów na forum.
Znalazłam to miłe miejsce i jednocześnie znalazłam przyjaciół w ogrodnictwie i kwiaciarstwie. Dziękuję.

Ciut po czasie ale ważne że w tym kwartale
To ja dziękuję, że tu jesteś i dzielisz się tak pięknie swoim doświadczeniem ogrodowym a także cudnymi relacjami ze swoich pięknych podróży po ogrodach.
Przy tej okazji życzę Ci w tym roku pięknych wrażeń z ogrodowych wypadów i mam nadzieję na jakąś spokojną herbatkę w moim małym królestwie.

to chyba jest okazja i można ją uświetnić

pozdrawiam

Gabriela 22:56, 04 mar 2016

tulucy napisał(a)
Gabrielo chapeau bas! Jednym słowem określiłaś nie tylko mój ogród, ale i mój charakter, vide ogród jest zwierciadłem duszy pozdawiam

Tak to wygląda. Róża dla Ciebie, Mme Isaak Pereire z konikiem polnym nawet.

Gabriela 23:01, 04 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Cieszę sie że Ci sie rózany walc spodobał , piekne róże i do tego podpisane. Gratki na pięc latek a w Warszawie będę, juz to ustalone.

Bardzo mi się spodobał.
Cieszę się na lilaki, choć to dopiero za ponad dwa miesiące.
Czekam z utęsknieniem na pierwsze kwitnienie tej odmiany NN, którą dostałam od znajomej dwie jesienie temu. Bo pąki kwiatowe są, ale to był odrost, więc nie wiem czy w tej sytuacji na pewno będzie taki cudny błękitny.