Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Kasia1980 18:43, 20 lip 2021

No śliczne te powojniki , pisze na etykiecie jak długo będą kwitnąć? Na derenia też mam chrabke , bo ładny duży i tani. Ja już 3 razy koło niego przechodziłam.
Kasia1980 18:51, 20 lip 2021

Tą trawę co kupiłaś kiedyś czerwoną co się okazała jednoroczna ja mam w donicach (str. 9) . Mi Pani mówiła że jednoroczna , ale tak myślę w piwnicy nie przetrwa przez zimę ?
Dragonka 18:52, 20 lip 2021

Kasia1980 napisał(a)
No śliczne te powojniki , pisze na etykiecie jak długo będą kwitnąć? Na derenia też mam chrabke , bo ładny duży i tani. Ja już 3 razy koło niego przechodziłam.

Kasiu, no niby wrzesień-październik Ja kupiłam 'na oko' te , które mi się podobały z obrazków na etykiecie- Jan Paweł II, Polish Spirit i Ernest Markham, tak się nazywają. A jak będą kwitły to zobaczymy Nie wiem czy w tym roku, chyba nie?

Derenia miałam już jednego i fajnie się rozrósł, teraz przesadziłam właśnie pod blaszaka, żeby go trochę choć zasłonił latem, fajny jest z tymi liścmi z białymi obwódkami.Nie pożałujesz zakupu

edit- ta rozplenica bordowa? Dziewczyny mówią,że jak się wykopie albo w donicy w piwnicy albo garażu przetrzyma, to powinna przetrwać.
Kasia_CS 19:46, 20 lip 2021

Mariken wyższy nie urośnie, tylko korona będzie większa - tak jak to z trzmielinami na pniu szczepionymi albo drzewami Będzie tylko zwiększała się średnica tego pieńka
MartaCho 20:06, 20 lip 2021

Potwierdzam, co Kasia o Marikenie napisała. Dodam jeszcze, że nawet do samej korony trzeba być bardzo cierpliwym, bo przybiera powolutku. Ale jest bardzo ładny, nie choruje- ma też zalety .
Dragonka 20:51, 20 lip 2021

No to zmartwiłyście mnie Kasiu i Marto, bo jak ten patyk juz ani drgnie to po co takie lilipucie drzewko. Korona już właśnie przyzwoita w mały parasol się naturalnie układała, gęsta, ładna, ale ten kikucik..No szkoda , że nie mieli nic wyższego szczepionego te 59 zl to chyba duzo jak na metrowego smurfa.

Poszukiawania kandydata na drzewko trwają
Kasia_CS 21:10, 20 lip 2021

Ale jak za Marikena to chyba jednak nawet przyzwoita cena (popytaj jeszcze - np. Kasyi, bo ona w te klocki całkiem dobra). Miłorzęby raczej drogie są z zasady, nawet jak na krasnoludzkim pniu
MiluniaB 21:14, 20 lip 2021

Ładne te powojniki. Ja zaczęłam z nimi przygodę w zeszłym roku

Różowa jeżówka to chyba Magnus
Nowa12 23:00, 20 lip 2021

Jeżeli ten Mariken jest już ładną kulą to w sumie cena nawet nie jest zła. Marikeny raczej nie są zbyt wysoko szczepione. Ja mam mojego chyba jednak trochę wyżej szczepionego ale też więcej kosztował .
gogo 11:07, 21 lip 2021

Basiu, o powojnikach napisałam u siebie.

Ja bym tego Marikena wzięła, jako piękną roślinę i na dodatek tanią.
A drzewo dodatkowo

Fajne zakupy, dorodne