A niestety dziewczyny mnie uświadomiły a ja się cieszyłam, że za tyle kupiłam takie ładne hehe. No ale widzę już kłoski- jak będą nasionka-pozbieram i będę próbować oczywiście wysiać na wiosnę Zaraz zobaczę u Ciebie
taaa, jakbym chciała wziąć to co mi się podoba, to w 'piterku' by mi szybko dno zaświeciło Uczę się cierpliwości siejąc i czekając na efekty, ale może kiedyś , za rok będę mieć już też ładne i dorodne.
Basiu, czytałam u Grażynki, że szukasz drzewa nie za bardzo wysokiego. Ja z moich niewielkich doświadczeń mogę polecić Ci śliwę wiśniową Nigra lub Pissardi albo dereń jadalny. Mam je i mogę polecić, są niekłopotliwe, nie chorują, nie lubią ich robaki.
cześć Immieniczko Nie znam innej Basi poza sobą więc się cieszę z poznania Ciebie
Basiu, tak, szukam fajnego drzewka-nawet dziś miałam okazję być w agrocentrum, ale wybór niewielki mieli. Śliwy o których piszesz to te bordowe, prawda? Ja jakoś tak nie bardzo to bordo na drzewach lubię, ale powoli to się zmienia, więc kto wie, może w końcu się przekonam. Mieli na pewno derenia jadalnego, ale niewielkie, jak wyrośnięte krzaki wyglądały i nie poświęciłam mu zbyt wiele uwagi. Muszę tego derenia zaraz pooglądać w necie, dzięki za podpowiedzi!
..a na razie cieszę się (nawet) z dzisiejszych zakupów- udało mi się dokupić derenia Elegantissima- już nawet spory w dobrej cenie bo tylko 12 zł, więc chyba nieźle. Chcę żeby docelowo przesłonił trochę blaszaka.
Kupiłam też trzy powojniki- bo widuję w ogrodach tu i pięknie kwitną, a znów- cena była przystępna
I trzy trawki Red Baron, choć nie wiem gdzie je posadzić Oby nie skończyły w mojej poczekalni w tych doniczkach na wieki wieków
Czy powojniki dadzą radę się wspinać po betonowym płocie czy muszą mieć inna podporę?
Mam takie głupie trochę pytanie- w szkółce oglądałam dzisiaj miłorząb Mariken na pniu- pieniek tak gdzieś na ok 1m- czy ono urośnie wyższe? Czy tylko korona będzie się rozrastać a pieniek zostanie taki króciutki? Bo już, już byłam gotowa go kupić ale wątpliwości mnie dopadły