Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Agatorek 18:30, 23 lip 2021

Dragonka napisał(a)
Żeby nie było, że ciągle na tematy poboczne nawijam..wczoraj tak zauważyłam, ze jednak moje podwórko się zmieniło. Może nie jest tak jakbym chciała, ale lepiej niż było- nie ma bałaganu, chaosu, i tego..syfu

Tak było jesczze niedawno bo do maja:

tak jest dziś, lipiec:

I Ty mi piszesz, że ja działam szybko?

2 miesiące i taki efekt? WOW.
Że tak powiem, leżę, bo padłam z podziwu! Brawo Ty! I te Twoje czarodziejskie sztuczki .
Magleska 18:43, 23 lip 2021

Basia
kawał dobrej roboty
po tych porównaniach najlepiej widać ,ile roboty już zrobione -schludnie ,elegancko i kwieciście ,

Dragonka 20:11, 23 lip 2021

Rojodziejowa napisał(a)
O zawilce są super! Przywrotnika to bym Ci dała jakbyś bliżej była! Bo mam go akurat na części skarpy, którą muszę ogołocić z roślin.
Przetaczniki tez fajne i te bezodmianowe się sieją podobnie jak werbena
Niestety większość z nich nie do dostania u mnie, a wysyłkowo już się trochę boję kupować- chyba że macie jakieś sprawdzone sklepy i nie boicie się mi podać Obiecuję,że ja kupuję małe ilości, nie wykupię wszystkiego Przywrotnik już za mną chodzi od jakiegoś czasu, bardzo mi się spodobał, szkoda, że nie mieszkamy bliżej.
Może coś z przetacznika będzie, bo wysiałam
Dragonka 20:12, 23 lip 2021

Agatorek napisał(a)

I Ty mi piszesz, że ja działam szybko?

2 miesiące i taki efekt? WOW.
Że tak powiem, leżę, bo padłam z podziwu! Brawo Ty! I te Twoje czarodziejskie sztuczki .
hehe Aga, no co Ty, ja mam ogódek wielkości chusteczki, Ty hektary.. Ty byś już taki jak mój z pięć razy zrobiła w jednym sezonie
Dragonka 20:21, 23 lip 2021

Magleska napisał(a)
Basia
kawał dobrej roboty
po tych porównaniach najlepiej widać ,ile roboty już zrobione -schludnie ,elegancko i kwieciście ,

No kwieciście miejscami się zrobiło, i to mi się bardzo podoba Porządek tez jest miłą odmianą po dotychczasowym bałagnie.

Rehabilituję się za 'obgadywanie' wcześniejsze moich hortek- Vanilka zaczyna się różowić, na razie na jednym pąku ( i ubrudzona od ziemi, po deszczyku):

Limki się zbierają, chyba też mnie ucieszą:

a takie przyrosty mają ciski po obcięciu na początku lipca- zadziwiają mnie, naprawdę- i moja sympatia do nich rośnie i rośnie:

Dragonka 20:24, 23 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Da się naturalnie nawet na maleńkim skrawku. Z hortensjami też się da trzeba z nimi tylko namieszać innych roślin Dodasz im zawilców jesiennych, bodziszka, albo przywrotnika w nogi i od razu będzie naturalniej. Hortensje są piękne dlatego chcemy je mieć Z chodnikiem i obrzeżami podobnie jak posadzisz przy krawędzi roślinki które się nad obrzeżami przewieszą to już nie będzie tak równiutko już złagodzi linię

Pocieszyłaś mnie Sylwuś, mój ogród musi być taki ja - jeansy i t-shirt Lubię chyba swobodniejsze formy, fajnie, że w końcu zaczynam wiedzieć, czego ja właściwie chcę u siebie.. Bo to, że podobają mi się inne bardzo eleganckie i formalne to raz, ale ja nie pasuję do elegancji.
Już wiem, że na przyszły rok zrobię masową produkcję stip i rozplenic będzie miało co przewieszać się.
Roocika 20:30, 23 lip 2021

Dragonka napisał(a)

Pocieszyłaś mnie Sylwuś, mój ogród musi być taki ja - jeansy i t-shirt Lubię chyba swobodniejsze formy, fajnie, że w końcu zaczynam wiedzieć, czego ja właściwie chcę u siebie.. Bo to, że podobają mi się inne bardzo eleganckie i formalne to raz, ale ja nie pasuję do elegancji.
Już wiem, że na przyszły rok zrobię masową produkcję stip i rozplenic będzie miało co przewieszać się.

Fajnie porownałaś jeansy i t shirt.
Ja chyba muszę iść w dresy
Dragonka 20:35, 23 lip 2021

Roocika napisał(a)

Fajnie porownałaś jeansy i t shirt.
Ja chyba muszę iść w dresy
Dresik to moje drugie imię
sylwia_slomc... 22:14, 23 lip 2021

I moje
sylwia_slomc... 22:21, 23 lip 2021

Bodziszki u mnie raczkują dopiero, ale jak się rozrosną to za rok czy dwa mogę się podzielić, przywrotniki dostałam od dziewczyn w tym roku posadziłam i znalazły się pod mułem Czy wyjdą wiosną? Nadziei sobie nie robię większych. Zawilce mi właśnie po roundopowej powodzi zaczynają zdychać, ale może wiosną wyjdą to jak się przypomnisz może by się udało z nimi, one szybko przyrastają...