Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 11:00, 23 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Listki objadły ślimaki No pęknie psze Panią kryguje Się przez tyle czasu, że nic nie zrobiła, nie działała za wiele, ze nie potrafi, że niemoc ogarnęła i takie tam, a potem befor after na kolana kładzie Czuje Pani jak nosek rośnie jak się wydłuża??? Swoją droga smoczyca z nosem Pinokia....hmmmm tego chyba w przyrodzie nie było

A wracając do komponowania, masz talent do komponowania w stylu swobodnym i tego bym się chyba trzymała, wtedy zawsze będzie ładnie bo tak naturalniej Ja tak lubię

hehe, no widzisz jakie sa wybryki natury?? Czasem i smoczyca jak to baba, lubi sobie pomarudzić Ale na serio to nie, bez żadnej kokieterii uważam, że poza doprowadzeniem terenu do porządku to niewiele jest. Fakt, że moja działka wyglądała jakby po wybuchu bomby była.. Teraz wrażenie ładu jest- to mi tak utkwiło w końcu w głowie, jak mówiłyście, że jak nie jest się pewnym co się chce, to najlepiej choć trawę zasiać, żeby jakiś ład nastał, a potem można myśleć.
Bo inaczej bym dalej miała ..burdello-bum-bum jak to mówił mój ulubiony aktor

Tu podziękowania dla pana Kreta za to, że rył nam działkę od jesieni- mój eM uznał to za osobistą obrazę i walczył z nim instalując jakieś brzęczki, które kret miał w nosie i dalej rył..Biegał, zasypywał mu, zadeptywał te kopce, wygrażał pięścią i obrażał obelgami z piekieł a on dalej i dalej..;D Swoją drogą jak to z tymi facetami jest- że nie przeszkadzało mu jak wygląda nasza działka, ale do szału doprowadził kret, który kopce sadził na chwastowisku naszym ogromnym?

Hmm Sylwio, zastanowiłaś mnie stwierdzeniem, że mam ciągoty do stylu naturalnego. No kurczę, chyba jednak tak, nie powiem, zachwycają mnie ogrody takie formalne, piękne są.. ale mnie gęba się śmieje jak widzę , o łąkę, kępę kwiatów, kosmosy..no ta, lubię naturalne dzieła przyrody najbardziej. Dlatego chyba obecny stan mojego mini ogródka mi nie odpowiada, szczególnie z tymi obrzeżami na które uparł się eM.
Tylko czy da się mieć ogród w stylu naturalnym w tak małym ogrodzie?

Pokażę Wam jeszcze przód ze starym chodnkiem brrr

i teraz:

tak chciałam mieć hortki a wydają mi się za eleganckie dla mnie

Rojodziejowa 11:01, 23 lip 2021

Baśka! Wow! Super szybka a ogromna zmiana.

A temu Twojemu bałaganowi to brakuje tylko stipy jak dla mnie Jakby te wszystkie jeżówki, liatry i werbena wystawały właśnie z niej to byłoby idealnie.
Jesteś chyba dla siebie zbyt krytyczna, ale to chyba jest na ogrodowisku dość częste
Rojodziejowa 11:03, 23 lip 2021

A jaką masz kosteczkę na tej ścieżce? Bardzo ładna!

No i generalnie super. Ten froncik też
Dragonka 11:05, 23 lip 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Baśka! Wow! Super szybka a ogromna zmiana.

A temu Twojemu bałaganowi to brakuje tylko stipy jak dla mnie Jakby te wszystkie jeżówki, liatry i werbena wystawały właśnie z niej to byłoby idealnie.
Jesteś chyba dla siebie zbyt krytyczna, ale to chyba jest na ogrodowisku dość częste
Asiu, stipa jest tylko na razie pożarła ją werbena, nie spodziewałam się że tak porośnie ogromna Mam tam około 30 stip A z tym krytycyzmem to może..jak się ma tak jak ja i próbuje się mieć choć w części tak ładnie jak tu mają na O...to wiesz Ale cieszą mnie drobiazgi, głaskam jezówki, moje stipy, ciski. Cieszy mnie jak coś z moich siewów rośnie, bardzo.
Rojodziejowa 11:14, 23 lip 2021

No to faktycznie sie schowała skubana dobrze

Ja tu widze juz sporo zrobionego i zasadzonego. I wszystko co najlepsze cosy hortensje jezowki werbena i sitpy…
Dragonka 11:18, 23 lip 2021

Rojodziejowa napisał(a)
A jaką masz kosteczkę na tej ścieżce? Bardzo ładna!

No i generalnie super. Ten froncik też
Każda kostka przy tamtej przemysłowej to ładna hehe. Ta nowa to z Jadaru, seria colorblend bergamo, a odcienia nie pamiętam, chyba zorza polarna. Ale spodobała mi się, bo taka stonowana i nie 'krzyczy' jak tamta - z kolei eM uwielbia czerwienie i jakby mógł, wszystko byśmy 'cerwone' mieli...brrr, przez niego nie cierpię czerwonego
Roocika 14:53, 23 lip 2021

Basiu, bardzo fajne porównania i kawał dobrej roboty

Zmiana kostki bardzo na korzyść
Kasia1980 15:21, 23 lip 2021

Uwielbiam takie zdjęcia przed i po. Super zmiana ,a trawniczek wymuskany, że ho ho .
sylwia_slomc... 17:38, 23 lip 2021

Dragonka napisał(a)

hehe, no widzisz jakie sa wybryki natury?? Czasem i smoczyca jak to baba, lubi sobie pomarudzić Ale na serio to nie, bez żadnej kokieterii uważam, że poza doprowadzeniem terenu do porządku to niewiele jest. Fakt, że moja działka wyglądała jakby po wybuchu bomby była.. Teraz wrażenie ładu jest- to mi tak utkwiło w końcu w głowie, jak mówiłyście, że jak nie jest się pewnym co się chce, to najlepiej choć trawę zasiać, żeby jakiś ład nastał, a potem można myśleć.
Bo inaczej bym dalej miała ..burdello-bum-bum jak to mówił mój ulubiony aktor

Tu podziękowania dla pana Kreta za to, że rył nam działkę od jesieni- mój eM uznał to za osobistą obrazę i walczył z nim instalując jakieś brzęczki, które kret miał w nosie i dalej rył..Biegał, zasypywał mu, zadeptywał te kopce, wygrażał pięścią i obrażał obelgami z piekieł a on dalej i dalej..;D Swoją drogą jak to z tymi facetami jest- że nie przeszkadzało mu jak wygląda nasza działka, ale do szału doprowadził kret, który kopce sadził na chwastowisku naszym ogromnym?

Hmm Sylwio, zastanowiłaś mnie stwierdzeniem, że mam ciągoty do stylu naturalnego. No kurczę, chyba jednak tak, nie powiem, zachwycają mnie ogrody takie formalne, piękne są.. ale mnie gęba się śmieje jak widzę , o łąkę, kępę kwiatów, kosmosy..no ta, lubię naturalne dzieła przyrody najbardziej. Dlatego chyba obecny stan mojego mini ogródka mi nie odpowiada, szczególnie z tymi obrzeżami na które uparł się eM.
Tylko czy da się mieć ogród w stylu naturalnym w tak małym ogrodzie?

Pokażę Wam jeszcze przód ze starym chodnkiem brrr

i teraz:

tak chciałam mieć hortki a wydają mi się za eleganckie dla mnie

Da się naturalnie nawet na maleńkim skrawku. Z hortensjami też się da trzeba z nimi tylko namieszać innych roślin Dodasz im zawilców jesiennych, bodziszka, albo przywrotnika w nogi i od razu będzie naturalniej. Hortensje są piękne dlatego chcemy je mieć Z chodnikiem i obrzeżami podobnie jak posadzisz przy krawędzi roślinki które się nad obrzeżami przewieszą to już nie będzie tak równiutko już złagodzi linię
Rojodziejowa 17:46, 23 lip 2021

O zawilce są super! Przywrotnika to bym Ci dała jakbyś bliżej była! Bo mam go akurat na części skarpy, którą muszę ogołocić z roślin.
Przetaczniki tez fajne i te bezodmianowe się sieją podobnie jak werbena