Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 21:11, 12 gru 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Szklarenkę kupowałaś gotowca czy sami robiliście? Z szybami czy z poliwęglanem jest?

Gotowa, ze szkłem Ujęło mnie 12 lat gwarancji na konstrukcję
Helen 21:22, 12 gru 2020

Jakbym miała miejsce, to chętnie bym taką ustawiła
Mgduska 11:15, 14 gru 2020

Ona jest naprawdę maleńka, a są też mniejsze, a nawet szafy przyścienne - np. na kwiatki, albo rozsady
Mgduska 15:39, 15 gru 2020

Odwiedziny zawsze miłe
W tle wszechobecny dom sąsiadów - na szczęście posadził też choinki i co tam mu w ręce wpadło, kiedyś to urośnie
Roocika 17:17, 15 gru 2020

Mgduska napisał(a)
Odwiedziny zawsze miłe
W tle wszechobecny dom sąsiadów - na szczęście posadził też choinki i co tam mu w ręce wpadło, kiedyś to urośnie

Ale kapitana fotka Czy to jakaś jabłonka ozdobna?
SlonecznyOgrod 19:53, 15 gru 2020

Super te jabłuszka wyglądają, fajnie że ptaki korzystają.
Też kupiłam w tym roku rajską jabłoń z myślą o ptakach.

Ile lat ma Twoja jabłonka?
antracyt 21:36, 15 gru 2020

Jaka ładna kompozycja kolorystyczna z tego wyszła, nawet ze ścianą sąsiada.
Mgduska 08:59, 16 gru 2020

Rajska jabłoń Red Sentinel, o ile dobrze pamiętam. Jabłuszka czasem zbieram, w tym roku zostawiłam wszystkie ptakom. Kiedyś kandyzowałam te jabłuszka, co po rozcieńczeniu w pewnej czarnej godzinie dało pyszny kompot
Drzewko było cięte mocniej wiosną, co dało duże przyrosty - a o to mi chodziło - jeszcze trochę i zasłoni veluxy sąsiada.
Sadziłam je około 2015 - w każdym razie na wiosennych zdjęciach z tego roku już jest Owocuje corocznie obficie.
Brzozowadzie... 11:58, 17 gru 2020

Uff, no to dobrnęłam do końca Ależ świetna lektura! Z czytania sadząc fajna Babka z Ciebie I ogród prowadzisz nieziemsko, kolorystka z Ciebie podobna do Kwartecika, nie wiem, czy gdzieś na Nią trafiłaś. Ja to taka sztywniara ogrodowa, ten przymus wewnętrzny pchający do porządkowania wszystkiego wokół, a tu z rozmachem malowane pastele, przenikające się kolory, swobodna linia - no po prostu impresjonizm pełną gębą
Tak czy siak - zostaję
Mgduska 12:39, 17 gru 2020

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Uff, no to dobrnęłam do końca Ależ świetna lektura! Z czytania sadząc fajna Babka z Ciebie I ogród prowadzisz nieziemsko, kolorystka z Ciebie podobna do Kwartecika, nie wiem, czy gdzieś na Nią trafiłaś. Ja to taka sztywniara ogrodowa, ten przymus wewnętrzny pchający do porządkowania wszystkiego wokół, a tu z rozmachem malowane pastele, przenikające się kolory, swobodna linia - no po prostu impresjonizm pełną gębą
Tak czy siak - zostaję

No to się cieszę