Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Dorii 22:23, 04 sie 2021

Mgduska napisał(a)

No coś Ty, Juzia, zaraz zawał - dalie są okropne! Tyle z nimi zachodu, w wazonie wcale tak długo nie stoją, ślimaki je zjadają, a w kwiatach siedzą pluskwiaki

Hehe, najlepiej wiem jakie trudne w uprawie ale i tak chcę te dwie po lewej.
Juzia 23:16, 04 sie 2021

Mgduska napisał(a)

No coś Ty, Juzia, zaraz zawał - dalie są okropne! Tyle z nimi zachodu, w wazonie wcale tak długo nie stoją, ślimaki je zjadają, a w kwiatach siedzą pluskwiaki

Okropne do hodowania, ale wspaniałe do podziwiania!
gogo 00:52, 05 sie 2021

Mgduska napisał(a)

Dziękuję, Grażynko
A u Ciebie jest miejscami wcale nie mniej gęsto U mnie wrażenie buszu tworzą rośliny, które wylewają się na ścieżkę, głównie przywrotnik i irysy.
Widziałam Twój cienisty kącik z zasłonami - pięknie to masz urządzone

Magdo, cienisty kącik dziękuje

Fakt, w niektórych miejscach zrobił mi się busz, co mnie bardzo cieszy, ale Twój jest wyjątkowo piękny i klimatyczny, to dzięki drzewom
Róże i dalie piękne, ale Koko Loko przecudna

Dobrze, że nie kupiłam babki wodnej, ale nic straconego, nabędę w przyszłym roku i posadzę w kolejnej kastrze, którą gdzieś postawię
antracyt 08:02, 05 sie 2021

Pieknie dobrałaś towarzystwo dla Queen of Sweden. Reszta też prezentuje się wyjątkowo subtelnie, niby kwiecia pełno, ale bez nadmiarów. Dalie, to wiadomo
Wodniaki rzeczywiście mocno rozrośnięte i wyglądają na zadowolone
Mgduska 13:19, 05 sie 2021

Tak naprawdę uważam dalie za fantastyczne rośliny, jeśli tylko rozpracuje się sposób przechowywania, to nawet to nie jest problemem. Poza tym, co ja bym robiła zimą, gdybym się nie musiała martwić o dalie?
Większym problemem jest deszczowe lato (nie tym razem) i ślimaki, ale z tym daję radę. A takie bogactwa kolorów to chyba jeszcze tylko róże mają
lilarose 20:34, 05 sie 2021

Mgduska napisał(a)
Tak naprawdę uważam dalie za fantastyczne rośliny, jeśli tylko rozpracuje się sposób przechowywania, to nawet to nie jest problemem. Poza tym, co ja bym robiła zimą, gdybym się nie musiała martwić o dalie?
Większym problemem jest deszczowe lato (nie tym razem) i ślimaki, ale z tym daję radę. A takie bogactwa kolorów to chyba jeszcze tylko róże mają

cała prawda
dalie nie są kłopotliwe w uprawie
a odwdzięczają się nieprawdopodobnie
za to przechowywanie, to są emocje potrzebne ogrodnikowi zimą
Mgduska 13:54, 06 sie 2021

antracyt napisał(a)
Pieknie dobrałaś towarzystwo dla Queen of Sweden. Reszta też prezentuje się wyjątkowo subtelnie, niby kwiecia pełno, ale bez nadmiarów.

Dziękuję za dwa komplementy, które mi bardzo przypadły do gustu
Mgduska 20:33, 24 sie 2021

No, wreszcie skończyłam się wakacjować. Zaległości na forum nie wiem, kto nadrobi, ja raczej nie dam rady.
Na początek fotki z początku sierpnia. Żadne z fotografowanych miejsc tak już nie wygląda, częściowo zwyczajnie w związku z upływem czasu, częściowo z powodu pamiątek przywożonych z wakacji. Nawet dzikiemu rozchodnikowi się nie oprę, jeśli tylko pojawi się na mojej drodze w formie zgrabnej sadzonki, och, no tak to już jest.

Tak kwitł rozpław sercowaty w oczku, dopiero co przestał, długo kwitł i ładnie

Mgduska 20:38, 24 sie 2021

Floksy na rabacie północnej - w tym roku miały tam za sucho, pochorowały się wyjątkowo, jak nigdy dotąd i teraz większość jest już przycięta, reszta czeka na cięcie.
Dojrzeliśmy do automatycznego podlewania Zakładanie którego okazało się niebywałą frajdą dla mojego M. i teraz jest już prawie wszędzie, z tym, że w szklarni jest pełen automat, pozostałe wymaga odkręcenia zaworu

Mgduska 20:40, 24 sie 2021

Nowy nabytek- jeden z trzech - daję drugą szansę jeżówkom w moim ogrodzie