Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

antracyt 12:20, 06 wrz 2021

Mgduska napisał(a)

Wyjątkowo oryginalnych masz więc sąsiadów
To można nawet trochę skorzystać, o ile Wam taki repertuar odpowiada

Lubię muzykę klasyczną, ale repertuar nie był do końca trafiony

Pochwal się, jak rozpoczniecie prace odgrodzeniowe No i oczywiście co z kolorem?
Mgduska 12:20, 06 wrz 2021

Juzia napisał(a)

Ah jo!
Przepięknie. Jak zwykle.
Kupuj i sadź dalie, będę podziwiać chociaż u ciebie

Ja to podejrzewałam cię o jakąś antropologię kulturową.... nie wiem w sumie czemu

Dalie będą na bank O tej porze roku dają najwięcej koloru, muszą być.

Tak troszkę drążymy temat? Może nawet coś w tym jest - zawsze chciałam być artystką ludową, ale moje pochodzenie stało na drodze
Mgduska 12:21, 06 wrz 2021

Anda napisał(a)
Pięknie, jak zawsze. Lubię Twój styl

To ja pięknie dziękuję
lilarose 13:13, 06 wrz 2021

Mgduska napisał(a)

Szyszki z neta, M. zamawiał, jak się dowiem, napiszę na priv
Zielony zgapiaj, jest bardzo twarzowy dla kwiatów i fotogeniczny, chociaż jak widzisz, mam trzy obeliski, każdy w innym kolorze i wszystkie mi się podobają

Przymiotno mogło mieć za mokro w nogach? W każdym razie lepiej dywersyfikować ryzyko

no to czekam na info o tych szyszkach
Ja też mam 3 obeliski i jeden właśnie czeka na malowanie

przymiotno mokro nie miało, bo rosło na szczycie jednego z moich grobowców Druga sadzonka rosnąca u jego stóp przezimowała i fajnie sobie rośnie. Czyli tamto przemarzło raczej. Tak czy inaczej chętnie bym dokupiła i wsadziła do donicy, ono jest stworzone do tego by rosnąć w takiej terakotowej- wygląda przesłodko.
lilarose 13:22, 06 wrz 2021

Mgduska napisał(a)

Tak, ja się nie zdecydowałam na zagraniczne zakupy, cena wysyłki mnie zniechęciła.
Fajna jest ta dalia, taka krępa, ok. 60 cm wysokości, odcień kwiatów zbliżony do Cafe, z odrobiną żółtego głęboko w płatkach. Za to kwiaty ma stosunkowo duże, jak na taki nieduży krzaczek i uważam ją z jedną z ładniejszych z moich dalii

No ja się w tym roku skusiłam, bo mi bardzo zależało na konkretnych odmianach- ale kupowaliśmy bardzo dużą grupą osób, chyba w ogóle nie płaciliśmy za wysyłkę.
Muszę sprawdzić, czy moja kumpela nie ma tej odmiany- kupowała na balkon zestaw takich nie bardzo wysokich, i cos mi kołacze, że Diana's tam była. Wiem, że jej bardzo na tym balkonie porosły dalie, więc mam nadzieję dostać trochę
Juzia 13:45, 06 wrz 2021

Mgduska napisał(a)

Dalie będą na bank O tej porze roku dają najwięcej koloru, muszą być.

Tak troszkę drążymy temat? Może nawet coś w tym jest - zawsze chciałam być artystką ludową, ale moje pochodzenie stało na drodze

Nie, nie drążymy.
Ja z tych nie wścibskich i ciekawskich życia prywatnego ludzi
Takie tylko miałam mylne wyobrażenie o tobie i chciałam się podzielić dla śmiechu

Mgduska 20:03, 09 wrz 2021

Mam ci ja trochę, tradycyjnie przeterminowanych, ale jeszcze bardzo atrakcyjnych zdjęć, więc wrzucę, żeby nie uległy dalszej degradacji.
Co tu dużo mówić, koloru jak na lekarstwo i kolor ten siadł, co humoru nie poprawia, dodatkowo, myślę sobie, jaka wredna ta pogoda - w lipcu upały - ja w robocie, we wrześniu upały - ja w robocie, tylko jak miałam urlop pogoda się wahała między tropikiem a Syberią.
W ogrodzie nie bywam, M. zaharowany na wyjeździe, wpada, żeby podlać, bo ma bliżej, roślinki moje kocham, nie chciałabym ich zmarnować, ale schyłek lata, jak ktoś to ładnie na forum nazwał, to coś, czego w tym roku nie lubię.

Na ostatnim zdjęciu dalia Fansy Pants, fajna, ale kwitnie skąpo, no i kto to widział zestawić razem te wszystkie bladawce, w tym marnym wrześniowym słońcu wyglądają jak topielice. W przyszłym roku sadzę same energetyki!
Mgduska 20:07, 09 wrz 2021

Takie jak te:

Reszta bladawców
Wizard

Smokey i Franz

Diana's i Franz
Mgduska 20:11, 09 wrz 2021

Cafe to klasa sama w sobie, w życiu złego słowa nie powiem

Taki śliczny, miniaturowy mieczyk zaplątała się wśród gratisowych

A tu pozostałości po sadzonych kilka lat temu, nie wyciąganych - mają setki cebulek przybyszowych, które wyrastają jak trawa wokoło, ale jeszcze niektóre kwitną

Mgduska 20:16, 09 wrz 2021

Doczekałam się generalnego remontu kompostownika - na razie dwie z trzech komór, wreszcie nie będzie mi ruina psuła kadrów

Żółteczka

I fiolety