Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Martka 20:09, 23 wrz 2021

Ależ tak, Lilarose, dlaczego nie u nas? Skoro: https://www.dahlia.org/societies/international-dahlia-societies/ ???
Jeśli brak dalii w ogrodzie mogłabym zastąpić efektownym wyrażaniem podziwów nad tymiż, to przystępuję 
lilarose 20:10, 23 wrz 2021

oferuję nawet miejsce na siedzibę

lilarose 20:16, 23 wrz 2021

Martka napisał(a)
Ależ tak, Lilarose, dlaczego nie u nas? Skoro: https://www.dahlia.org/societies/international-dahlia-societies/ ???
Jeśli brak dalii w ogrodzie mogłabym zastąpić efektownym wyrażaniem podziwów nad tymiż, to przystępuję 

Ale Ty ich nie masz w tym sezonie. I to jest Twój ostatni sezon bez dali
Więc jesteśmy, Kochana, pierwszymi członkiniami!
Martka 20:21, 23 wrz 2021

Hahaha Może znajdę jakiś Self Storage do przechowywania dalii
antracyt 10:21, 24 wrz 2021

Wydaje mi się, że na forum już kiedyś to hasło padło, ale temat umarł...może teraz jest lepszy czas
Mgduska 22:15, 24 wrz 2021

No no, bardzo jestem dumna, że tu u mnie zawiązuje się Towarzystwo Wyjechałam na chwilkę, a tu takie rzeczy
Kordina 10:01, 29 wrz 2021

Hej Mgdusko
Czy możesz podać link do Twojej szklarenki? Chociażby na priv. Jak przymocowałas do gruntu? Czy tak jak u Kasi Bellingham, wycementowałaś "podłogę" czy masz tam ziemię i nasadzenia?
Śledzę Twój wątek od 1 strony, ale po 100 zaczęłam przeskakiwać, więc jeśli być może pisałaś już o szklarence, to przepraszam za pytania.
Pozdrawianki
annbra 20:35, 30 wrz 2021

Mgduska napisał(a)
Ballerina - piękna zupełnie inaczej, ale w tym roku naprawdę mnie zachwyca Poza tym różany dzidziuś, który rok temu pojawił się na ścieżce, to najprawdopodobniej jej potomstwo

Dobry wieczór, piękny ogród i róże,na wiosnę będę urzadzć swój ogród. Proszę napisac jaką farba pomalowany jest obelisk, czy to farba z mieszalnika czy gotowa.
Dziękuje i pozdrawiam
Mgduska 21:33, 30 wrz 2021

Kordina napisał(a)
Hej Mgdusko
Czy możesz podać link do Twojej szklarenki? Chociażby na priv. Jak przymocowałas do gruntu? Czy tak jak u Kasi Bellingham, wycementowałaś "podłogę" czy masz tam ziemię i nasadzenia?
Śledzę Twój wątek od 1 strony, ale po 100 zaczęłam przeskakiwać, więc jeśli być może pisałaś już o szklarence, to przepraszam za pytania.
Pozdrawianki

Hej, miło, że zaglądasz Szczególnie fajnie jest, kiedy ujawnia się ktoś, kogo dotąd nie znałam
Szklarnia jest posadowiona na czterech bloczkach betonowych, dodatkowo stawia się ją na bazie (kupujesz razem ze szklarnią), która ma w narożnikach przymocowane pionowe elementy, coś w rodzaju śledzi, wbijane w ziemię. Moja szklarnia jest zdecydowanie użytkowa, po środku jest podłoga z cegieł, po bokach ziemia, w której na stałe rosną goździki i jaskry, a sezonowo pomidory, papryka i różne kwiaty ciepłolubne
Linka wysyłam na priv
Mgduska 21:36, 30 wrz 2021

annbra napisał(a)

Dobry wieczór, piękny ogród i róże,na wiosnę będę urzadzć swój ogród. Proszę napisac jaką farba pomalowany jest obelisk, czy to farba z mieszalnika czy gotowa.
Dziękuje i pozdrawiam

Dziękuję za komplementy, które zawsze miło słyszeć
Farba to Sadolin - Kolory ogrodu, konkretnie Naturalny len
Inny obelisk mam w Lodach pistacjowych