Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Juzia 16:00, 28 lip 2020

popcorn napisał(a)
Juziek, dużo z góry nie-dziękuję

Haha! Spokojnie. Dopiero sprawdziłam, które żyją.
Kilka padło. Jednak lawendy nie lubią w doniczkach
Jak wyślę dopiero w przyszłym tygodniu to się nie obrazisz?
I tak teraz za gorąco... a będę słać bez doniczek...

Dużo tzn ile? 20? 50? 100?
popcorn 16:15, 28 lip 2020

Nie obrażę się
Jezu ile ich masz?? 20 to już jest dużo Ale 50 to jest chyba za dużo One jednak rosną Zobaczysz jak będziesz pakować, co? Ile wejdzie do kartonu, ale nie 50 ani nie 100

z góry nie-dziękuję
Juzia 16:18, 28 lip 2020

popcorn napisał(a)
Nie obrażę się
Jezu ile ich masz?? 20 to już jest dużo Ale 50 to jest chyba za dużo One jednak rosną Zobaczysz jak będziesz pakować, co? Ile wejdzie do kartonu, ale nie 50 ani nie 100

z góry nie-dziękuję

Ok. Okaże się przy pakowaniu.... bo może wcale tak dużo nie będę miała
Ale przynajmniej wiem ile potrzebujesz nie 50
popcorn 16:28, 28 lip 2020

sylwia_slomc... 16:31, 28 lip 2020

Dziewczyny ogród to żywa istota, wszystko w nim żywe i się zmienia, zdycha też. Wy macie doła....a wstydźcie się to co ja mam powiedzieć jak znowu muł odkopuje i nie wiem na jak długo i czy warto. Cieszcie się tym co macie co che rosnąć, życie krótkie jest szkoda go na doły wiem bo sama łapałam rok temu i teraz po powodzi. Nie ma na co czekać jak cos zdycha to wymienić na to co rośnie chętnie. Pare sezonów temu jak komuś proponowałam czyśćca wełnistego to mi odpisywano, że nie bo się rozłazi bo niemodny itd, a w tym sezonie już kilka osób chętnych jest bo się okazało, że świetny na suszę, a w szkółkach nie maKlon mi zdechł, po zalaniu, szkoda klona, ale już wymieniłam na dwa inne. Bierzcie się z życiem za bary, cyc do przodu i głowa do góry nie pisałam Wam bo nie wiadomo było co to będzie, ale tydzień temu diagnozowali mnie w kierunku nowotworu( piąty raz w życiu) Na szczęście kolejny raz jest ok. Takie chwile zmieniają jednak spojrzenie na życie i doła z nim związanego. Tak, że wiecie trzeba działać cieszyć się życiem bo jest krótkie i też nie dane na zawsze, a nie kręcić nosem na to co mamy. Działajcie z tym co macie na tej powierzchni jaka macie, nie musi być jak z katalogu byle się Wam podobało
Karola dobrze pisze, wrzućcie na luz
Juzia 16:35, 28 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny ogród to żywa istota, wszystko w nim żywe i się zmienia, zdycha też. Wy macie doła....a wstydźcie się to co ja mam powiedzieć jak znowu muł odkopuje i nie wiem na jak długo i czy warto. Cieszcie się tym co macie co che rosnąć, życie krótkie jest szkoda go na doły wiem bo sama łapałam rok temu i teraz po powodzi. Nie ma na co czekać jak cos zdycha to wymienić na to co rośnie chętnie. Pare sezonów temu jak komuś proponowałam czyśćca wełnistego to mi odpisywano, że nie bo się rozłazi bo niemodny itd, a w tym sezonie już kilka osób chętnych jest bo się okazało, że świetny na suszę, a w szkółkach nie maKlon mi zdechł, po zalaniu, szkoda klona, ale już wymieniłam na dwa inne. Bierzcie się z życiem za bary, cyc do przodu i głowa do góry nie pisałam Wam bo nie wiadomo było co to będzie, ale tydzień temu diagnozowali mnie w kierunku nowotworu( piąty raz w życiu) Na szczęście kolejny raz jest ok. Takie chwile zmieniają jednak spojrzenie na życie i doła z nim związanego. Tak, że wiecie trzeba działać cieszyć się życiem bo jest krótkie i też nie dane na zawsze, a nie kręcić nosem na to co mamy. Działajcie z tym co macie na tej powierzchni jaka macie, nie musi być jak z katalogu byle się Wam podobało
Karola dobrze pisze, wrzućcie na luz

Amen!
sylwia_slomc... 16:37, 28 lip 2020

No wiem elaborat znowu i w dodatku nie u mnie
popcorn 16:43, 28 lip 2020

hahahaha

Sylwia, ściskam!

Możesz/możecie pisać elaboraty jak długie chcecie, nie mam nic przeciwko

głowa do góry, to TYLKO ogród, ma nas cieszyć. Życie mamy jedno i szkoda go tracić na wieczne szukanie dziury w całym. To żywy twór i NIE DA SIĘ go kontrolować. I tyle.

Rośnie co rośnie

Czyściec wełnisty mam i rozmnażam bo chcę więcej bo jest cudny i niech się rozłazi, aerał mam
Juzia 16:50, 28 lip 2020

Też zachorowałam na czyściec!!!
Buahahahaha!
Ale to już do drugiego ogrodu raczej
Makao_J 17:17, 28 lip 2020

Mówicie o czyśćcu wełnistym czy wielkokwiatowym Superba czy gęstokwiatowym Hummelo?
Bo wełnisty to ten srebrny a tamte to zielony.