Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Juzia 17:21, 28 lip 2020

Makao_J napisał(a)
Mówicie o czyśćcu wełnistym czy wielkokwiatowym Superba czy gęstokwiatowym Hummelo?
Bo wełnisty to ten srebrny a tamte to zielony.

Dla mnie wszystkie ładne
A do niedawna myślałam, że jest tylko ten srebrny
beta 18:38, 28 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny ogród to żywa istota, wszystko w nim żywe i się zmienia, zdycha też. Wy macie doła....a wstydźcie się to co ja mam powiedzieć jak znowu muł odkopuje i nie wiem na jak długo i czy warto. Cieszcie się tym co macie co che rosnąć, życie krótkie jest szkoda go na doły wiem bo sama łapałam rok temu i teraz po powodzi. Nie ma na co czekać jak cos zdycha to wymienić na to co rośnie chętnie. Pare sezonów temu jak komuś proponowałam czyśćca wełnistego to mi odpisywano, że nie bo się rozłazi bo niemodny itd, a w tym sezonie już kilka osób chętnych jest bo się okazało, że świetny na suszę, a w szkółkach nie maKlon mi zdechł, po zalaniu, szkoda klona, ale już wymieniłam na dwa inne. Bierzcie się z życiem za bary, cyc do przodu i głowa do góry nie pisałam Wam bo nie wiadomo było co to będzie, ale tydzień temu diagnozowali mnie w kierunku nowotworu( piąty raz w życiu) Na szczęście kolejny raz jest ok. Takie chwile zmieniają jednak spojrzenie na życie i doła z nim związanego. Tak, że wiecie trzeba działać cieszyć się życiem bo jest krótkie i też nie dane na zawsze, a nie kręcić nosem na to co mamy. Działajcie z tym co macie na tej powierzchni jaka macie, nie musi być jak z katalogu byle się Wam podobało
Karola dobrze pisze, wrzućcie na luz

Masz Sylwia rację cyc do przodu i robić swoje.. Buziaki
BASIA8 18:52, 28 lip 2020

Juzia napisał(a)
Też zachorowałam na czyściec!!!
Buahahahaha!
Ale to już do drugiego ogrodu raczej

Ja mam czyscia tylko nie wiem którego mogę się podzielić.
popcorn 21:47, 28 lip 2020

Uwielbiam popołudnia w ogrodzie. Poszwędam się, podleję, wyrwę jakieś chwasty, popatrzę jak kury jedzą. Luz blues i orzeszki

popcorn 21:53, 28 lip 2020

Mam czyściec wełnisty. Ten srebrny. Ledwo się pozbierał po zasuszeniu zimowym w doniczce. I teraz wcale mu nie lepiej na kawałku żwiru przy tarasie. Jednak woli ziemię i lepsze warunki niż to. Te inne muszę sprawdzić, nie znam.

Buziaki Baby!
Bog 22:27, 28 lip 2020

Mialam czyściec welnisty rośnie na piasku zero wymagań za to go lubiłam ale musiałam z niego zrezygnować jakiś motyl też go polubił i zżerał namiętnie a pryskać co chwila nie chciałam.
Bog 22:32, 28 lip 2020

Karola piękne to zdjęcie z owadem tel. komórkowym robione?
UlaB 22:44, 28 lip 2020

popcorn napisał(a)
Mam czyściec wełnisty. Ten srebrny. Ledwo się pozbierał po zasuszeniu zimowym w doniczce. I teraz wcale mu nie lepiej na kawałku żwiru przy tarasie. Jednak woli ziemię i lepsze warunki niż to.

U sąsiadów wysiewa się i rośnie w kostce przed furtką
u mnie za to werbena, naparstnice i siewki berberysów tak zaskakują wolą życia - oczywiście chwastów do towarzystwa nie liczę

Z wrażenia zapomniałam które to plony miałam pochwalić Mrozisz i przetwarzasz czego nie przejecie?
Sanka 22:48, 28 lip 2020

Karola witam się u Ciebie i napatrzeć się nie mogę na to pole werbeny i nie tylko

Ja u siebie mam piach i też nie jest z nim kolorowo. Na wiosnę nawiozłam kilka przyczepek samochodowych obornika i jak teraz przekopywałam poplon to już śladu po nim nie ma i niestety na drugi dzień po deszczu już ziemia sucha.

Może zrobimy wymiankę Ty mi podeślesz trochę gliny ja Tobie trochę piachu

Podziwiam ilośc roślin jaką posiadasz. Kiedy tak będzie u mnie????

Juzia 22:57, 28 lip 2020

BASIA8 napisał(a)

Ja mam czyscia tylko nie wiem którego mogę się podzielić.

Dzięki za propozycję, ale ja jeszcze nie mam gdzie sadzić
Może się przypomnę za jakiś czas Ale wątpię, bo mam straszną sklerozę