Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 12:22, 28 lip 2020

Ogórki wspinają się po werbenie buahaha

deszczowymaj 12:35, 28 lip 2020

Fajnie tak razem ponarzekać ..już mi lepiej
a w sumie to nadal źle ..mam doła ogrodniczego nie wiem co gdzie i jak mam przesadzić ..uuuu bo znowu narobię burdla na rabacie jakoś nie potrafię tak ładnie składnie porządeczek ..żeby wszystko do siebie pasowało , nie za dużo nie za mało ...yyy nawet rabaty nie potrafię zrobić
popcorn 12:41, 28 lip 2020

Asia, luz. Posadź jak uważasz. Jak będzie źle to przesadzisz jeszcze raz. Rośliny urosną, pogląd się zmieni, przeniesiesz ponownie. Albo i nie.
Spokojnie. Myślisz że ja potrafię? Może Danusia jedna z ręką na sercu potrafi, bo robi to całe życie i z tego żyje. Ale my? Ciesze się że jak posadze to rośnie i chce żyć i tego się trzymam

A że za chwilę przeorganizuję wszystko co sadziłam myśląc że sadzę dobrze... no nic, tak to już bywa
antracyt 12:44, 28 lip 2020

Hehe, też ostatnio tak mam. Asia, pozwól odpocząć głowie od nowej rabaty. Myśli się zresetują i pomysł na nasadzenia się znajdzie
popcorn 12:46, 28 lip 2020

Kosmosy się rozkręcają

A werbeny tłoczą dalej
Makao_J 12:53, 28 lip 2020

Nie ma szans.
Ile ja już patyków hortensjo próbowałam ukorzenić to szok. No nie nam do tego ręki. Nawet Anabell mi nie wychodzi.
Tylko i wyłącznie przez przygięcie pędu do ziemi i przysypanie ziemią. To mi wychodzi.

Tak więc szacun za ukorzenione wszystkie sadzonki i takie duże rośliny już.
Dla mnie to nie do osiągnięcia.
sylwia_slomc... 12:54, 28 lip 2020

Sąsiadom pewnie szczęka opada jak widza w jakim tempie dom, zagospodarowane i ogród z jakim efektem
popcorn 12:59, 28 lip 2020

Ania, ja patyki wsadziłam w warzywniku i przy okazji podlewania im też się dostało. Po roku przesadziłam do doniczek osobno, już ukorzenione. Sadziłam wcześniej też do doniczek prosto, ale doniczki dużo łatwiej zasuszyć i nic mi wtedy z tego patykowania nie wyszło. A myślałam że też nie umiem. Patyki wtykaj głęboko, tak żeby ze dwa węzły przynajmniej były pod ziemią, jak korzeni nie bedzie z jednego, jest szansa że bedzie z drugiego. I tyle.

Szpaler z 80 limek, liczę na efekt, ale to jeszcze ze dwa lata. Póki co pomiędzy mam słoneczniki i dynie, w przyszłym roku już tylko same hortki niech nabierają masy

Sasiedzi mają po 70 lat i póki nic ode mnie nie chcą mówię im dzień dobry i to tyle. I niech tak zostanie
Juzia 13:22, 28 lip 2020

Karolina a ile tej lawendy potrzebujesz?
Tak mniej więcej

Makao_J 13:23, 28 lip 2020

Może spróbuję jeszcze raz.
A patyki brałaś z cięcia wiosennego?