Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

kami 17:22, 27 lis 2020

Mżawka. mżawką oby jutro dzień też wytrzymał z mżawką bo chyba jeszcze tych krokusów nie posadziłaś?!

Ja się też dzisiaj dorobiłam 240sztuk za 30zł z LM, sadzarki/kolca brak ale szpadel jest
sylwia_slomc... 18:16, 27 lis 2020

Ja krokusy w trawniku sadzę szpikulcem do pikowania roślin, podważam trawę nim , podkładam cebulkę przykrywam dociskam i tyle Kosimy dopiero końcem maja początkiem czerwca. Dlatego tylko na polance mam bo ona nie koliduje przy koszeniu reszty i trawa tam nie rośnie tak szybko jak na dole
kami 18:26, 27 lis 2020

Z tym koszeniem to mam plan kosić wyżej tak żeby liści nie skosić ale żeby mnie trawa nie zarosła.
Mam nadzieję, że wyjdzie mi to.
Chyba coś w rodzaju polanki trzeba będzie zrobić.

A u Ciebie Karola jaki plan nasadzenia? Wszędzie czy w grupie?

edit: po oględzinach na ogrodowisku, u Małej Mi szczególnie wymyśliłam, że w doniczkach w tym roku spróbuję. Takich małych, 50sztuk mam więc po 5krokusów będzie.
A za rok, ocenię jak trawa rośnie itp.
popcorn 18:52, 27 lis 2020

Krokusy i narcyze na pasku trawnika przed taras i w stronę bramy do ogrodzonej części działki.

Super deal w LM, dobrze że mam daleko hehe moje krokusy kosztowały 20 zł za 100 sztuk, razy dwa i pół, czyli za Twoją ilość zapłaciłam 50 zł. I myślałam że to niedrogo

Miłego wieczoru i weekendu!

tulucy 19:30, 27 lis 2020

U nas przesunęli koniec I semestru na koniec lutego dopiero.
paniprzyroda 19:40, 27 lis 2020

Co ja się tu naczytałam wczoraj, normalnie wielowątkowy serial codzienny Pozdrawiam Karolino, super wszystko Ci się układa i dobrze Podziwiam jak zawsze niezmienny ogrodniczy zapał (mój siadł ostatnio) i optymizm Tak trzymaj, tego nam potrzeba
nyna76 20:54, 27 lis 2020

Dzięki Karola za namiar na wyprzedaż u Wędrowskich. Popełniłam zakupy powojnikowe.

Cieszę się, bo obniżka konkretna. Teraz tylko pytanie - co z nimi zrobić? Mogę je zadołować w kupie ziemi z wykopu szamba i posadzić wiosną jak już przygotuję stanowisko?

Czy wysadzić z doniczek, otrzepać z torfu bo pewnie tak sadzili, i przykryć kupą liści?

Przez Ciebie te zakupy to teraz poradź Buźka
Sonka 12:43, 28 lis 2020

popcorn napisał(a)
Karcher SC3. Jest git. To taka mała do wnętrz.

Potrzebuję jeszcze ciśnieniową na zewnątrz ale to na wiosnę.

Buziaki!!!

Karola pionowy? KARCHER SC 3 1.513-300.0 czy inny?
popcorn 13:01, 28 lis 2020

Sonka napisał(a)

Karola pionowy? KARCHER SC 3 1.513-300.0 czy inny?

popcorn 13:04, 28 lis 2020

paniprzyroda napisał(a)
Co ja się tu naczytałam wczoraj, normalnie wielowątkowy serial codzienny Pozdrawiam Karolino, super wszystko Ci się układa i dobrze Podziwiam jak zawsze niezmienny ogrodniczy zapał (mój siadł ostatnio) i optymizm Tak trzymaj, tego nam potrzeba

Mariolko pozdrawiam serdecznie!!!

Dziś ocieplaliśmy foliak

Rolka folii bąbelkowej i kury powinny być zadowolone. W przyszłym tygodniu ma być lekko na minusie i w dzień i nawet do minus 8 w nocy...

Muszę poczytać ile mogą znieść i przenieść je odpowiednio...

Pozdrawiam buziaki!!!