Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

greg66 21:15, 26 lis 2020

Normalni są tylko do polityki każdy normalny człowiek raczej się nie pcha, po co potem nie móc spojrzeć w lustro.

popcorn 21:27, 26 lis 2020

Hahaha. Dobre!

Pozdrawiam, Grzechu!
sylwia_slomc... 21:29, 26 lis 2020

greg66 napisał(a)
Normalni są tylko do polityki każdy normalny człowiek raczej się nie pcha, po co potem nie móc spojrzeć w lustro.

Dokładnie
hankaandrus_44 06:25, 27 lis 2020

Kiedyś było powiedzenie: Nie pchaj się na afisz jak nie potrafisz! Ale widocznie polak wszystkom potrafi zrobić lub spie....ć. I to są tego skutki. Jedni robią, a drudzy psują.
inka74 08:34, 27 lis 2020

Z tymi bogatymi na szczytach to bym tak ostrożnie. Oni często do tego bogactwa doszli drogą, która nie jest ogólnie taka proludzka. A rządząc państwem musisz połączyć w sobie twardego biznesmena, negocjatora i głowy "rodziny". Ogólnie to kobiety mają więcej predyspozycji do takiego zarządzania "empatycznego" ale polityka to nadal światek męski i pozycja władzy. Trzeba mieć jaja i twardą skórę, aby wejść do polityki. Dodatkowo nie możesz być sam/a. Ludzie, którymi się otaczasz muszą cię wspierać, mądrze doradzać i iść z tobą w jednym kierunku. A u nas każdy sobie rzepkę skrobie i robi tak, aby tylko jemu było lepiej. Z tą mądrością i wiedzą to też krucho.,, Oczywiście to, że wciąż jesteśmy na dorobku nie pomaga. Wzmacnia to zachowania dążące do nachapania się jak najwięcej no bo może za chwilę już się nie uda wyciągnąć kilkudziesięciu milionów ot tak. Realnie patrząc to jeszcze z 10 lat nas czeka takiego pierdzielniku jak teraz. Bo nawet jak nowi wygrają następne wybory to zanim naprawią to, co ci zepsuli to kadencja minie. Pytanie czy ludzie się ockną i kto nadal będzie miał przewagę. Bo wiesz, np. moja mama głosowała na obecnych dlatego, że dostała za ich kadencji podwyżkę emerytury a wcześniej niewiele. Nieważne z czyjej kieszeni ta podwyżka poszła.

Ten tekst Kisiela o dupie jest naprawdę bardzo na czasie mimo iż ma swoje lata my już w niej ściany na różowo malujemy a g...o czeka na zakręcie.
KasiaBawaria 08:47, 27 lis 2020

UlaB napisał(a)

pełna zgoda
dodam, że demokracja też za szybko gdzie niegdzie została wprowadzona

Karolcia, a mieszkałas kiedyś za granicą? Naprawde, wszystko fajnie sie ocenia z daleka. Jestem daleka od chwalenia rządu (zresztą nigdy żadnego nie chwaliłam ), niemniej to nie jest tak, że wszedzie jest cudowanie tylko u nas syf, kiła i mogiła. Ja tez na codzień kontaktuje sie z ludzmi z innych krajów - różowo jest do czasu... I to co mnie w nas Polakach denerwuje to latanie z jęzorem i krytykowanie wszem i wobec jak w tym kraju jest źle. W innych tez jest bardzo różnie, ale z tego co widze mieli sie to we własnych ścianach, a na zewnatrz robi sie dobry PR.

Dokladnie, trawa jest zawsze bardziej zielona u sasiada. Mnie tylko drazni, ze Polska odrzucila pomoc Niemiec,ze niby wszystko ma pod kontrola i ludzi tez wystarczajaco a niestety patrzac na prace szpitali tak nie jest.I po co ta duma?
KasiaBawaria 08:49, 27 lis 2020

greg66 napisał(a)
No nie zawsze,mamy przykład Trumpa, który z każdej centówki potrafi wyciągnąć miliony $, ale w polityce raczej rozumem nie grzeszy.

No cos ty jego wlasny ojciec juz go chyba dwa razy ratowal, bo zbankrutowal.Kiepski z niego biznesmen moim zdaniem.
KasiaBawaria 08:51, 27 lis 2020

popcorn napisał(a)
A my zamiast go gonić to bawimy się w grzebanie w katastrofie smoleńskiej albo obwinianie jednych i drugich. Do roboty! Zamiast zająć się pracą, kombinowaniem jak zrobić żeby ludziom żyło się lepiej, kradną ile wlezie a szarym ludziom obiecują 13te emerytury, pięćsetplusy i udają że potem nie podniosą podatków. Albo nadrukują kolejne miliardy. Niedługo 100złotówkami można będzie sobie tyłek podetrzeć.

Kiedyś za zakupy za 100zł mogliśmy tydzień czy dwa mieć co jeść, teraz za to samo 200 przynajmniej, oficjalna inflacja to 3% serio?

Wszystko mi jedny czy sprawy załatwiane są we własnym groine czy szerzej, my ich nie załatwiamy! Jako państwo! Ani trochę!
)

Popieram to co piszesz.Ja juz nie moge sluchac tego ciaglego narzekania,wracania do przeszlosci i robienia ciagle z Polski ofiary.
kami 09:25, 27 lis 2020

A w innym temacie przyjemniejszym- droga była ta sadzarka z Amazonu?
Bo mnie naszło na krokusy w trawniku ale ciężka sprawa z tym trawnikiem.
Ziemia zmarznie ale i rozmarznie.
popcorn 09:37, 27 lis 2020

80 zł chyba
stal nierdzewna, trzonek ocynkowany, powinna posłużyć długo. Zadowolona jestem.

Może zejdźmy z polityki bo mnie nadal krew zalewa. Chciałabym tylko żeby po tych 10 latach cokolwiek zostało z tego kraju. Wnerwia mnie czekanie i bezsilność i rozmowy o dupie maryni zamiast o konkretach.

Ja rozumiem podwyżkę emerytury ale to się nazywa kupowanie głosów. No i mojego nie dostaną za pięćsetplus czy cokolwiek. Ludzie sobie nie zdają sprawy że to jest szybka droga w przepaść, a nabieramy takiego rozpędu że nie wiem czy ten pociąg da radę jeszcze wyhamować...

Poczytałam sobie wczoraj o Tanzanii. Tam to dopiero jest trzeci świat. Ale Polacy tam inwestują! Bo tania ziemia tania siła robocza, z naszej perspektywy. Otwierają hotele zwłaszcza na Zanzibarze. Może sama tak zrobię ciekawe co za te kilanaście lat będzie ze światem, jak rozłożą się siły i jak to wszystko będzie szło...

Mam jeszcze do posadzenia trochę krokusów ale dziś się nie zanosi że nawet wyściubię nos na zewnątrz, za dużo pracy. Ale weekend na miejscu.

Z niepełnosprawnym psem to chyba w ogóle się nigdzie nie ruszę. Jakbym chciała rodzicom podrzucić to potem pięć lat będę słuchać że się nimi wysługuję...
no nic. Póki co i tak na tyłku siedzieć trzeba...