80 zł chyba
stal nierdzewna, trzonek ocynkowany, powinna posłużyć długo. Zadowolona jestem.
Może zejdźmy z polityki bo mnie nadal krew zalewa. Chciałabym tylko żeby po tych 10 latach cokolwiek zostało z tego kraju. Wnerwia mnie czekanie i bezsilność i rozmowy o dupie maryni zamiast o konkretach.
Ja rozumiem podwyżkę emerytury ale to się nazywa kupowanie głosów. No i mojego nie dostaną za pięćsetplus czy cokolwiek. Ludzie sobie nie zdają sprawy że to jest szybka droga w przepaść, a nabieramy takiego rozpędu że nie wiem czy ten pociąg da radę jeszcze wyhamować...
Poczytałam sobie wczoraj o Tanzanii. Tam to dopiero jest trzeci świat. Ale Polacy tam inwestują! Bo tania ziemia tania siła robocza, z naszej perspektywy. Otwierają hotele zwłaszcza na Zanzibarze. Może sama tak zrobię

ciekawe co za te kilanaście lat będzie ze światem, jak rozłożą się siły i jak to wszystko będzie szło...
Mam jeszcze do posadzenia trochę krokusów ale dziś się nie zanosi że nawet wyściubię nos na zewnątrz, za dużo pracy. Ale weekend na miejscu.
Z niepełnosprawnym psem to chyba w ogóle się nigdzie nie ruszę. Jakbym chciała rodzicom podrzucić to potem pięć lat będę słuchać że się nimi wysługuję...
no nic. Póki co i tak na tyłku siedzieć trzeba...