Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

UlaB 17:10, 26 lis 2020

Karola, tylko zwroc uwage - ktos wybral tych ludzi. Czyli przez poprzednie lata ktos inny mial dosc i czul sie w czarnej d.... demokracja

Ja sie z Wami zgadzam, zeby nie bylo. Jeszcze sie nie zdarzylo, zeby wygrali ci na ktorych glosowalam - wiecznie w mniejszosci - a niby taki przecietny czlowiek
sylwia_slomc... 17:29, 26 lis 2020

Kokesz napisał(a)

Codziennie do pracy jeżdżę komunikacją miejską...pracuję z ludźmi, starsi nic sobie nie robią z covida...przychodzą 90 latkowie choć są w grupie ryzyka... Wczoraj pożegnałam koleżankę z pracy...poszła na badania do szpitala...zarazili ją covidem...miała 44 lata i całe życie przed sobą...to niesprawiedliwe

No właśnie...niesprawiedliwe, nie tylko starsi umierają, a to Im najtrudniej zrozumieć, ze musza uważać. Długo uczyłam nowych nawyków własnych rodziców, ale w końcu nauczyłam, babci mi się nie udało nauczyć dlatego Ja izoluję od ludzi by nie narażać.
sylwia_slomc... 17:39, 26 lis 2020

inka74 napisał(a)
W obecnej pracy jestem od 23 lat, mam znowu kryzys i wahanie czy zostać, walczyć o lepsze jutro, o ludzi czy iść dalej swoją drogą czy po prostu zwolnić, odpocząć. Standardowo co kilka lat jakoś mam nerwa na firmę ale nadal jestem. Trzymają mnie ludzie, razem łatwiej przetrwać zawieruchy.

Ja mam jedno marzenie, aby mój syn był w życiu szczęśliwy. Aby to co robi przynosiło mu satysfakcję i godne pieniądze pozwalające na normalne życie. Aby znalazł swoją drugą połówkę. Nieważne co będzie robił, czy pójdzie na studia czy nie. Będę pomagała na miarę naszych możliwości, wspierała w jego decyzjach ale nie zamierzam ich za niego podejmować. Na razie ma możliwość wyboru tego co go interesuje, z różnych dziedzin ale nie na siłę. Uwielbiam jeździć z nim po kraju i zwiedzać. Kiedyś ot tak po prostu w wyniku spontanicznej decyzji zrobiliśmy 1200 km w 5 dni. Samochodowe rozmowy bardzo były ciekawe. Brakuje mi tego. I tak jak ty przy nauce snowbordu z Młodą masz dużo zabawy tak i ja uwielbiam pokazywać Młodemu różne rzeczy. Czasami się buntuje - bo po co matka zabiera go przed świętami do opery na Dziadka do orzechów ale potem się chwali na wycieczkach, że tu to on już był i widział i że może opowiedzieć

Ja mam podobne marzenie tylko razy dwa....a w zasadzie cztery
tulucy 18:14, 26 lis 2020

Ja mam takie marzenie, żeby żadna władza nie odcinała mnie od informacji, książek, i nie zmieniała historii... i nie narzucała mniejszości jedynie właściwego poglądu... A tak, to mi już naprawdę wszystko jedno.
inka74 18:43, 26 lis 2020

Lucy, ale to nie u nas )))
inka74 18:45, 26 lis 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja mam podobne marzenie tylko razy dwa....a w zasadzie cztery
Sylwia, marzenia podobno się spełniają. Trzeba w to wierzyć
sylwia_slomc... 19:31, 26 lis 2020

inka74 napisał(a)
Sylwia, marzenia podobno się spełniają. Trzeba w to wierzyć

O tak spełniają się, mnie się kilka spełniło w życiu
popcorn 20:53, 26 lis 2020

Miłego wieczoru!

Ja zawsze głosuję przeciwko komuś, rzadko na kogoś... Po prostu więcej głosów przeciwko znaczy oni może nie wygrają... Heh. Niestety ostatnio wygrywają

Władza mogłaby myśleć o ludziach zamiast o własnej kieszeni i wygraniu kolejnych wyborów żeby te kieszenie móc napychać dłużej...

Sens ma wybieranie na polityków ludzi bogatych, którzy może kraść nie będą... I skoro udało im się do czegoś dojść to może mają jakiekolwiek pojęcie?

Ale nie, u nas zatrudnia się siostrę szwagra i innych pociotków bez wykształcenia, doświadczenia, byle był 'swój'... Szkoda.
greg66 21:02, 26 lis 2020

No nie zawsze,mamy przykład Trumpa, który z każdej centówki potrafi wyciągnąć miliony $, ale w polityce raczej rozumem nie grzeszy.
popcorn 21:09, 26 lis 2020

Miałam na myśli normalnych ludzi

Może nie ma normalnych???