Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

nicol21 14:42, 19 mar 2021

Zrębki to super sprawa! Ja parę worków jesienią przytargałam i z ziemią zmixowałam. Ale chętnie bym przytuliła duuuużo więcej
Jak masz okazję to bierz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 14:56, 19 mar 2021

Póki co rozdysponuję co mam i zobaczymy. Warto obdwonić firmy zajmujące się wycinką drzew. Gość był w okolicy i zadzwonił czy zrąbki mogą być dziś

Mam ochotę na kolejny samochód i wysypanie zawartości gdzies z boku niech się kompostują i użycie w razie potrzeby...

pozdrawiam!
LIDKA 15:35, 19 mar 2021

Karola,
Ty to działasz z rozmachem. bierz te dodatkowe auto ajk cena nadal taka fajowa.
Jak wiosna ruszy to liczę na jakieś zdjęcia z szerszymi kadrami bo lubię takie oglądać.
popcorn 17:10, 19 mar 2021

Szerokie kadry będą niedługo.
Póki co pracuję w przedogródku

Było tak, jeszcze pół roku temu buahaha

Większość werbeny wycięliśmy do listopada, ale reszta leży tak:

Wycinam wraz z trawami i na razie leżą tak...

Rozplenice wyglądają jakby pogoniły, ale może one tak mają... To te z większym liśćmi i wysokie. Tnę, mam nadzieję że nie za wcześnie

Czosnki są ładne, wyrosły pod werbeną i rozplenicami. Mam nadzieję że już nie będzie mrozu, zresztą chyba by nie pomarzły?

A tu widać ile jest nasion werbeny... Oj będzie walka z chwastem

Milka 17:12, 19 mar 2021

Ostre cięcie.
To zdjęcie powyżej, to bajka, w takiej masie robi wrażenie. Chyba ostatnie podrygi zimy, ja już chcę ciepła, a tu znowu biało.
Natyrałaś się ze zrębkami.
popcorn 17:18, 19 mar 2021

U nas pada co chwilę ale topnieje. Teraz nie ma znowu nic białego. Nie mam nic przeciwko bo chcę ogarniać wszystko i sypać zrębki. Na razie tylko kilka taczek, gdzie tam do końca pryzmy haha

Dziś był listonosz szkoda że go nie widziałam jak przechodził, pewnie po rabacie...

Pozdrawiam!
sylwia_slomc... 17:28, 19 mar 2021

Sam się nie zapyli, ale możesz mu w tym pomóc i poprzenosić pyłek pomiędzy kwiatkami pędzelkiem
Teraz doczytałam, ze już ci Hania podpowiedziała
popcorn 12:49, 20 mar 2021

Zmęczyłam się. Ale jedna czwarta sterty wiórków zniknęła jupi
popcorn 15:29, 20 mar 2021

Pół sterty rozłożone. Koniec na dziś. Usiadłam i nie wstaję haha

Jest tylko dwa stopnie na plusie, ale w słońcu jest fajnie. I nie ma wiatru. Dobra pogoda na raczkowanie zrębek
Agatorek 17:38, 20 mar 2021

Podziwiam Cię . Sporo roboty masz za sobą.
U nas było mniej więcej tak samo, zrezygnowałam z wyjścia .