Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zaczynam po raz kolejny...

Zaczynam po raz kolejny...

andzia458 22:09, 08 maj 2020

W tunelu posadzone pomidorki, warzywnik wypielony.

Na tą wschodnią część działki trzeba było jeszcze ziemi dokupić. Trzy duże wywrotki już tu nawiezione i chyba w końcu będzie wystarczająco. Mączka bazaltową, kora i kompost czekają na swoją kolej bo chwilowo jeszcze plac budowy tutaj mamy. Będzie garaż.
Roocika 09:54, 09 maj 2020

andzia458 napisał(a)
Asiu, jednak pomogłaś.

I to jest argument, żeby jednak tą przydomową część powiększyć i domek czy piaskownicę Janka dać od północy, przy tarasie, żeby był blisko, jak dorośli będą na tarasie spędzać czas.
A trampolina może być na ścianie wschodniej, na tym nowym trawniku bo starszaki nie wymagają aż tyle uwagi.
A z basenem to nadal nie wiem...
W tym roku będzie stał chyba koło piwniczki bo tam jest prawie cały czas słońce. I jeśli go tam zostawię, to będę musiała coś z tą okolicą zrobić, zagospodarować.

Wiem, że nie każdy popiera tak blisko plac zabaw, może dla jakiś starszych dzieci byłoby lepiej dalej ale dla maluszków jest dobrze blisko Jak domek i piaskownica zniknie to się zrobi rabatę
andzia458 21:36, 11 maj 2020

Jakoś mało gości u mnie ostatnio. ;(
Dopiero na forum wyczytałam, że pnąca róża musi być od początku przy podporze, żeby lepiej się rozkrzewiła. A moja bidulka bez żadnej pergoli. No i bardzo Was proszę o jakąś podpowiedz, co teraz zrobić, żeby było jej lepiej? Brama i ogrodzenie do wymiany, może w przyszłym roku więc trochę jedno blokuje drugie...
Roocika 21:57, 11 maj 2020

Aniu może zapytaj u Andy z wątku doswiadczalnia bylinowo różana.
andzia458 22:07, 11 maj 2020

Asiu bardzo dobry pomysł, dziękuję.
Anda 22:33, 11 maj 2020

Andziu, jestem Róża jeszcze malutka. Kiedy sadziłaś? Nie musisz jej dawać podpory. Jeśli wypuści długie pędy, możesz każdy taki pęd podwiązać poziomo do jakichś tyczek w tym roku. Ja tak prowadzę Louise Odier. Pędy lekko przyginam poziomo. Mam wtedy bardziej obfite kwitnienie Młode pędy są bardziej elastyczne i lepiej można je przyginać do poziomu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
andzia458 22:46, 11 maj 2020

Dzięki, Ewa, że czuwasz. Młodziutka taka nie jest tylko chyba zagłodzona,heh. W tamtym roku w ogóle mnie nie było dla roślinek a sądziłam ją 3 lata temu. Brak wilgoci pewnie swoje zrobił. Mam nadzieję, że jeszcze będzie piękna...
Czyli teraz zająć się pewnie tą prawą stroną i podwiązać do tyczki w poziomie tak?
Anda 22:14, 12 maj 2020

Jeśli już jest to podwiązywać to tak. Na zdjęciu nie widzę dokładnie, czy są juz długie pędy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sanka 22:50, 12 maj 2020

andzia458 napisał(a)
A ja narazie takie zakupy robię. W LM nie mieli tej kory a w O.. mąż kupił tyle, ile mieli na stanie.

Potwierdzam, kora jest rewelacyjna warta swej ceny.

sylwik69 21:44, 25 maj 2020

A co tu tak ucichło??? co działasz?