Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

AgaBoso 07:32, 31 paź 2024

Judith napisał(a)

Ze słodyczy mam marchewkę i syrop klonowy, który uruchamiam w chwilach potrzeby - wafle ryżowe skropione syropem - mniam!

Mogę się podzielić przepisem na pyszne brownie z batatów, bez mąki, bez cukru ( daktyle), bez nabiału i jest mega smaczne.

Ja ostatnio popłynęłam ze słodkim i wracam na właściwe tory. Trzymam kciuki za Ciebie.
LIDKA 07:46, 31 paź 2024

Judith jesteś uparta. Za rzucenie palenia wielkie brawo.

Za treningi i dietkę podziwiam bo mi to zawsze brakuje samozapracia.

Jestem łasuchem na czekolade i wyroby czekoladowe.
Judith 17:37, 31 paź 2024

Alicjo, im szybciej będzie zima, tym szybciej będzie wiosna . Taka mądrość z makatki przyszła mi do głowy spontanicznie .

TAR, a ja stwierdzam z zaskoczeniem, ze jestem gotowa na zimę. Hmm, skąd mi się t wzięło...? Doprawdy nie wiem. Może faktycznie to już tęsknota za wiosną?

Gosia, 5 tysięcy i zajęcia 2 razy w tygodniu to super plan .
U mnie spacery w ciemności wiążą się z zakładaniem opasek odblaskowych na kostki oraz opasek odblaskowych z czerwonymi diodami na ramieniu . Tak to jest gdy się mieszka nie tylko w małym miasteczku, ale jeszcze na jego obrzeżach .

Mrokasia, nooo. Ja już stosuje od niemal dwóch tygodni. Przy czym ja nie mam obroży, ale dyndadełko z czerwonymi diodami przypinane do szelek . Rozważam kupno odblaskowych szelek. Testowałaś? Lepsze są świecące czy odblaski? A może są - tak jak mam na ramię - dwa w jednym...? Mus poszukać.

Asia Wafel, no ja właśnie dumam nad takim drzewkiem ze światełek odkąd mieszkam w domu. Czyli od 11 lat . Wciąż nie mogę się zdecydować, bo jakoś drzewka, które spotykam jakieś takie tandetne są... W zeszłym roku widziałam takie nawet całkiem niczego sobie, to z kolei cena mnie odstraszyła - prawie 1000 zeta...

Magara, no po bandzie, fakt . Ale nie ma co zakłamywać rzeczywistości - winter is coming! W ostatnich dwóch dniach zwiało niemal wszystkie liście, zatem idzie szare. A białe jest lepsze niż szare .

Marta, haha! Nooo . Wprawdzie nie słyszałam w radio tej piosenki od dobrych kilku lat (słucham EskiRock, która co roku informuje uprzejmie, by się na Last Christmas nie nastawiać ). Ale w okolicy świąt musi być, zatem mam na świątecznej składance i puszczam razem z All I want for Christmas is You czy Mistletoe and Wine i oczywiście Presleyem .
Co do marketów, to w tym roku doznałam lekkiego wstrząsu, gdy dekoracje świąteczne (bombki, Mikołaje i światełka) zobaczyłam w pierwszej połowie października!

AgaBoso, dzieńdoberek, miło mi, ze zajrzałaś . Dziękuję za kciuki .
Przepis dawaj, nie pytaj!

Lidka, dziękuje za brawa (zasłużone, nie powiem ).
Co do podziwu i samozaparcia - jak pisałam: u mnie to tylko kwestia motywacji. Gdy pojawi się ten właściwy impuls, reszta robi się sama . Bez tego nie umiałam się przemóc w kwestii ruszenia tyłka przez kilka lat .
mrokasia 18:54, 31 paź 2024

Ja mam obroże z taśmą led. Odblaskowe u mnie nie zdają egzaminu - za mało światła wokół . A że moje łobuzy biegają po polach, łąkach i krzaczorach luzem to przynajmniej widać je cały czas a nie tylko wtedy jak oświecę je latarką. Z kolei takie dyndadełka chowały im się w kudły pod szyją i nie było ich widać .
Magara 22:53, 31 paź 2024

Kupiłam krokomierz czy też raczej smart banda - zmotywowałaś mnie
Przy uruchamianiu nawyklinałam się tak, że i w mazowieckim powinno być słyszalne Ale ostatecznie działa Od jutra liczę kroki Resztę parametrów mam tymczasowo gdzieś. Na słowo "aplikacja" dostaję wysypki. Mam wrażenie, że to jest słowo obecnego tysiąclecia... I że niedługo człowiek do kibelka nie pójdzie swobodnie jak nie będzie mieć stosownej aplikacji...

U nas wieje jak diabli. Coś mi się widzi, że grabienie szybko się zakończy w tym sezonie

W sumie Twój pogląd, że im szybciej będzie zima, tym szybciej wiosna - jest optymistyczny bardzo

AgaBoso 07:48, 01 lis 2024

Brownie Smacznego
Judith 11:47, 01 lis 2024

mrokasia napisał(a)
Ja mam obroże z taśmą led. Odblaskowe u mnie nie zdają egzaminu - za mało światła wokół . A że moje łobuzy biegają po polach, łąkach i krzaczorach luzem to przynajmniej widać je cały czas a nie tylko wtedy jak oświecę je latarką. Z kolei takie dyndadełka chowały im się w kudły pod szyją i nie było ich widać .

A no widzisz: każdemu według potrzeb . Ja potrzebuje uczynić psa widocznym dla aut. Znalazłam ledowe obręcze stosowane nie jako obroża, ale dodatek na szyję. Chyba na to się zdecyduję.
Judith 12:02, 01 lis 2024

Magara napisał(a)
Kupiłam krokomierz czy też raczej smart banda - zmotywowałaś mnie
Przy uruchamianiu nawyklinałam się tak, że i w mazowieckim powinno być słyszalne Ale ostatecznie działa Od jutra liczę kroki Resztę parametrów mam tymczasowo gdzieś. Na słowo "aplikacja" dostaję wysypki. Mam wrażenie, że to jest słowo obecnego tysiąclecia... I że niedługo człowiek do kibelka nie pójdzie swobodnie jak nie będzie mieć stosownej aplikacji...

U nas wieje jak diabli. Coś mi się widzi, że grabienie szybko się zakończy w tym sezonie

W sumie Twój pogląd, że im szybciej będzie zima, tym szybciej wiosna - jest optymistyczny bardzo

No patrz! A ja wczoraj słyszałam takie z oddali dochodzące „maaać, maaać” - myślałam, że omam mam, a to byłaś Ty!
Mnie kroki wskazuje smart watch, ale kroków od biurka do kibelka nie biorę pod uwagę w kontekście treningu . Korzystam głównie z ekhm! aplikacji Zdrowie w telefonie. Wskazuje wiele różnych danych, także w podziale na pojedyncze aktywności w danym dniu - mnie interesują dystans (w tym kroki), prędkość, liczba spalonych kalorii, asymetria chodu i długość kroków. A! I jeszcze dane, które sprawdzam to tętno, ale to już zegarek wskazuje.
Powodzenia Magarko! Bawić może sama analiza danych, a skoro najpierw trzeba ich dostarczyć, to powinno pójść sprawnie
Judith 12:05, 01 lis 2024

AgaBoso napisał(a)
Brownie Smacznego

Dziękuję Agnieszko
Pytanie mam - czy próbowałaś zastąpić olej kokosowy innym? Jeśli tak - jakim? Najlepsza z mojego punktu widzenia i potrzeb byłaby oliwa z oliwek, ale nie wiem, jak komponowałaby się z tym ciastem.
Magara 23:21, 01 lis 2024

Judith napisał(a)

No patrz! A ja wczoraj słyszałam takie z oddali dochodzące „maaać, maaać” - myślałam, że omam mam, a to byłaś Ty!
Mnie kroki wskazuje smart watch, ale kroków od biurka do kibelka nie biorę pod uwagę w kontekście treningu . Korzystam głównie z ekhm! aplikacji Zdrowie w telefonie. Wskazuje wiele różnych danych, także w podziale na pojedyncze aktywności w danym dniu - mnie interesują dystans (w tym kroki), prędkość, liczba spalonych kalorii, asymetria chodu i długość kroków. A! I jeszcze dane, które sprawdzam to tętno, ale to już zegarek wskazuje.
Powodzenia Magarko! Bawić może sama analiza danych, a skoro najpierw trzeba ich dostarczyć, to powinno pójść sprawnie

Hehe, mnie te wszystkie parametry średnio interesują Chodziło mi głównie o motywację żeby zimy całkiem nie przesiedzieć z książką przy kominku bo wiosna może okazać się dramatyczna w skutkach a w polu robota czeka
No i chyba się sprawdziło, bo jak dziś do południa miałam 500 kroków to ruszyłam na długi spacer i nadrobiłam Mam ponad 12 tysięcy, nie jest najgorzej jak na pierwszy dzień
Oczywiście, że nie codziennie tak się da ale będę podejmować próby No i rozważam zakup bieżni