Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:55, 12 lip 2023

DariaB napisał(a)
Niezła ta jeżówka, chyba wie, że klimat mamy piekielny
U mnie też susza mimo, że padało ostatnio sporo, a kilka upalnych dni i nie ma wspomnienia po opadach.

Taaa, dopasowała się .
Deszczu zazdroszczę okrutnie… Mimo, ze już wyschło .
Judith 19:59, 12 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udała Ci się ta diabelska jeżówka. Wygląda uroczo.
Coś czuję, że te zmiany klimatyczne mocno wpłyną na to, co sadzimy w ogrodach i ile mamy trawnika. Codzienne wystawanie z wężem rzeczywiście jest męczące.

To jest jeżówka Lakota Red. Jeszcze jeden kwiatek jest taki diabelski .
Na moje wybory klimat już wpłynął… Lubię hortensje, ale już nawet nie patrzę w ich stronę w CO. Wybieram rośliny znoszące brak deszczu przez jskis czas… No i rozkminiam temat trawnika z mikrokoniczyną.
Judith 20:00, 12 lip 2023

Wiaan napisał(a)

Jak byłam w bylinowym raju były przepiękne kolory w tonacjach czerwieni, od razu o Tobie pomyślałam Diabełek moze coś oznacza

O! To miłe .
Judith 20:20, 12 lip 2023

Przegląd jeżówek:
Butterfly Kisses i Delicious Candy

Amazing Dream i jakaś różowa, która nie wiem skąd się wzięła

Judith 20:29, 12 lip 2023

Sombrero Sagrita i Dixi Scarlet

Salsa Red w wersji „już za momencik” i rozwiniętej

Jakaś biała, której imienia nie pamietam i chyba Cheyenne Spirit
Judith 20:32, 12 lip 2023

Pada!!!!

EDIT: 20.49 - i po deszczu

Ale widok jaki!
Agatorek 21:36, 12 lip 2023

U mnie padało jakieś 30 minut…a tyle deszczu widziałam na radarach, że szykowałam się na ulewę

Jeżówki śliczne
TAR 21:48, 12 lip 2023

ooo tu o mnie mowia Popadalo i to solidnie, przedwczoraj byla ostatnia dostawa, lalo cala noc. Dzis powtorka, w dzien kilka razy deszcz.W czesci ozdobnej ogrodu moja ziemia przestaje odbierac wode, pod sosnami jest podlane ale tam jak w sitko moze lac. I na przemian slonce i deszcz. Temperaturka tez fajna 23-24 stopnie da sie zyc. Ale ciezko sie sadzi w takiej brei. Co za duzo to tez nie jest dobre

Ju, piekne te jezówki, mialam podobne az swieca po oczkach, tez sobie zrobie kolekcje ale to juz w nastepnym sezonie. W ogole fajowy pomysl z czerwienia.
Gruszka_na_w... 22:14, 12 lip 2023

Jeżówek to Ci autentycznie zazdroszczę. U mnie wypadły wszystkie odmianowe. Jedynie zwykła purpurowa zgodziła się zaaklimatyzować w ogrodzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:02, 13 lip 2023

Judith napisał(a)

Z jakim michałkiem???
Ja teraz przez internet nie kupuję, oblatuję centra ogrodnicze - przyjemność dodatkowa . No cza się jakoś pocieszać .
Cieszę się, ze Twoje zmarzlaki żyją, to duza pociecha, tego się trzymaj .
Pęcherznice szybko rosną, za rok będziesz miała porządny żywopłot, wiem, bo mam . Jak są dorosłe, to długo bez wody wytrzymują.
Czy damy radę? Wiadomka, ze damy. Ale ja bym chciała radości z ogrodu, a póki co to takie … ekhm … tu brzydki wyraz .

Michałek - taki podlewak, który wodę leje wachlarzowo, na prawo i lewo Aż sięgnęłam do wspomnień żeby ustalić czemu michałek jest michałkiem, ale nie doszłam do żadnych wniosków Jest michałkiem i tyle
Jeżówki u Ciebie zacne I w pełni rozumiem chęć odczuwania radości z ogrodu - też chcę takową, i też mam mieszane odczucia i uczucia