Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Marcin89 16:39, 24 sty 2024

Melduję, że byłem i widziałem
Odpisałem Ci u mnie wątku. Bo masz dobry pomysł, który u mnie się nie sprawdzi. Moim zdaniem oczywiście.
Judith 17:07, 24 sty 2024

Marcin89 napisał(a)
Melduję, że byłem i widziałem
Odpisałem Ci u mnie wątku. Bo masz dobry pomysł, który u mnie się nie sprawdzi. Moim zdaniem oczywiście.

Poczytałam i już wiem, dlaczego się nie sprawdzi .
Kontonaogrod 10:36, 26 sty 2024

U nas w tym roku ferie na samym końcu, czekam z niecierpliwością Fajnie będzie zmienić aurę na bardziej przyjazną

Z drugiej strony już koniec stycznia, czas zasuwa jak szalony! Za chwilę będzie wiosna
Judith 11:46, 27 sty 2024

Ja na kilka dni zmieniłam klimat tylko na nadmorski . Fajnie zimą pospacerować po plaży .

W ogrodzie nie ma już śladu po śniegu. I przyznam, że - pomimo braku jesiennych porządków - prezentuje się nienajgorzej .

Anda 12:36, 27 sty 2024

Widzę magnolkę. Ładny ma pokrój. Dobrze, źe jeą tak lekko odgięłaś. Masz ujęcia z bliska?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 12:39, 27 sty 2024

Szkielet ogrodu jest zrobiony wzorowo. Nie dziwota, że w okresie posuchy kolorystycznej wszystko się dobrze spina.
Czytałam u Andy Twoje pytania o magnolię. Z moich obserwacji wynika, że magnolie czasem strajkują w pierwszym (czasem też w drugim) roku od posadzenia i nie produkują pąków kwiatowych. Po solidnym ukorzenieniu kwitnienie wraca do normy. Pąki kwiatowe, przynajmniej na mojej Stellacie, tworzą się pod koniec jesieni. Podczas zimy są okryte czymś w rodzaju futerka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:21, 27 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szkielet ogrodu jest zrobiony wzorowo. Nie dziwota, że w okresie posuchy kolorystycznej wszystko się dobrze spina.
Czytałam u Andy Twoje pytania o magnolię. Z moich obserwacji wynika, że magnolie czasem strajkują w pierwszym (czasem też w drugim) roku od posadzenia i nie produkują pąków kwiatowych. Po solidnym ukorzenieniu kwitnienie wraca do normy. Pąki kwiatowe, przynajmniej na mojej Stellacie, tworzą się pod koniec jesieni. Podczas zimy są okryte czymś w rodzaju futerka.

Dziękuję, Haniu .
Dziękuję też za wskazówki dotyczące magnolii .
Judith 13:23, 27 sty 2024

Anda napisał(a)
Widzę magnolkę. Ładny ma pokrój. Dobrze, źe jeą tak lekko odgięłaś. Masz ujęcia z bliska?

Poszłam cyknąć i dostrzegłam jednak przejawy życia! . Maluteńkie dziubaski pąków na niektórych gałązkach. Na innych na razie (mam nadzieję, że na razie) nic.
Anda 13:56, 27 sty 2024

Będzie dobrze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 13:58, 27 sty 2024

Moja magnolia ma takie spore pąki, ze aż się martwię, żeby lutowe mrozy ich nie ściachały, jak w zeszłym roku hortensje ogrodowe