Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Marcin89 17:20, 27 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Dziewczyny
Danusia gdzieś chyba na insta mówiła że bedzie przebudowa bukszpanowego bo świerki jej chorują i potrzeba nowej osłony od sąsiadów.
Ja nie dziewczyna, ale się wtrącę
Zawsze Danusia pokazywała świerka serbskiego w rogu działki, takiego ogromnego. Może zmarniały jakieś inne świerki i dlatego? Nie mam wiedzy jakie świerki tam rosły, głośno myślę
Anda 17:35, 27 sty 2024

Tutaj Danusia pisala o swierkach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1739#post_6
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 18:28, 27 sty 2024

Marcin89 napisał(a)

Ogołacanie się od dołu. U Danusi były filmiki z wycinania serbów. Ale nie widziałem.

Bo Danusia ma zacieniony ogród i pewnie dlatego.
Moje serby rosną w słońcu i są piękne
Judith 19:13, 27 sty 2024

Przyznam, że nie widzę u Danusi stwierdzeń o odradzaniu serbow. Po prostu - jej chorują i się ich chce pozbyć.

Marcin, marzysz o Serbach - sadź
Makao 06:27, 28 sty 2024

Teraz jak jest odwilż to wystarczy kilka dni że słońcem i pąki zaczną nabrzmiewać. Wiosna będzie coraz bardziej widoczna więc trzeba będzie wziąć się za sprzątanie żeby młodziutka zieleń ładnie rozświetlała bure rabaty
Joann 21:00, 28 sty 2024

Judith napisał(a)
Przyznam, że nie widzę u Danusi stwierdzeń o odradzaniu serbow. Po prostu - jej chorują i się ich chce pozbyć.

Marcin, marzysz o Serbach - sadź

Pomimo tego, co pisałam o serbach, to zgadzam się z Judith. Trzeba spełniać marzenia. Ja też sporo rzeczy zrobiłam po swojemu, nawet wbrew rozsądkowi Ale ogród ma przede wszystkim cieszyć! Jestem juz na innym etapie, zaczynam cieszyć się nim, nie zastanawiam się już tak długo nad każdą posadzoną rosliną. Będzie coś nie tak, pozbędziesz się i posadzisz coś innego
TAR 11:15, 29 sty 2024

i u mnie paki magnolii nabrzmiale ale chyba w tej chwili to metasekwoja jest najbardziej wyrywna
DariaB 11:34, 29 sty 2024

Judith ogród wygląda jak świeżo wysprzątany, nie to co mój. Źdźbła traw się talają wszędzie, trawnik wygląda jak kupa nieszczęścia. Po 5 lutego ma się jeszcze ochłodzić, przynajmniej u mnie, na południu.
Kordina 11:41, 29 sty 2024

DariaB napisał(a)
Judith ogród wygląda jak świeżo wysprzątany (...)

Judith to zawsze takim porządkiem po oczach świeci i człowiek wpada w kompleksy i własną niesprawczość
Judith 12:12, 29 sty 2024

TAR napisał(a)
i u mnie paki magnolii nabrzmiale ale chyba w tej chwili to metasekwoja jest najbardziej wyrywna

A ja zauważyłam kilka rozwijających się listków na hortensji ogrodowej .