Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

wiklasia 15:07, 03 lip 2021

Czekaj no Martka, czekaj, czekaj.
Czy ja dobrze rozumuję i przyswajam : 2 lipca serwujesz zdjęcia z kopania, a dzień później 3-go rabata już obsadzona i do tego rośliny wyglądają jakby rosły tu już od dobrych kilku tygodni?
Jak Ty to robisz? Czary odprawiasz? Moce matki natury przyzywasz?
Judith 15:58, 03 lip 2021

Oszałamiające zmiany w bardzo krótkim czasie! Gratulacje .
Nowa rabata wyglada bardzo dobrze. Ach to zamiłowanie do linii prostych, mam to samo , acz ostatnio przełamuję trójkami w trojkącie . Kancik idealny.
Jedno maleńkie ale do planów - rozważałaś przedłużenie tej rabaty do schodów w miejsce zaplanowanej kostki? Widzę, ze jest to zejście z tarasu, ale czy takie rozwiązanie będzie przeszkadzać...? Wyglądałoby spójnie, a rosliny, gdy sie rozrosną, bedą wpływać na schody - widzę to!
Juzia 16:39, 03 lip 2021

Migusiem ci to poszło!
Teraz tylko patrzeć jak się będzie zagęszczać i powoli będziesz powiększać rabaty
sylwia_slomc... 18:01, 03 lip 2021

Wrzuć porównanie miejsc przed robotą i po zmianach sama Się zaskoczysz jak już fajnie
Yenna 19:05, 03 lip 2021

Martka napisał(a)
Yenno, dobrze, że planujesz szerokie rabaty, w przeciwnym razie istniało by ryzyko, że dojdziesz do wniosków, do których ja właśnie nieśmiało dochodzę....

Strach się bać tych wniosków

Judith napisał(a)

Jedno maleńkie ale do planów - rozważałaś przedłużenie tej rabaty do schodów w miejsce zaplanowanej kostki? Widzę, ze jest to zejście z tarasu, ale czy takie rozwiązanie będzie przeszkadzać...? Wyglądałoby spójnie, a rosliny, gdy sie rozrosną, bedą wpływać na schody - widzę to!

oo popieram

BASIA8 19:51, 03 lip 2021

Piękne nowe rabaty ależ wszystko razem pięknie współgra kawał oj kawał pracy zrobione klony też śliczne pozdrawiam
Agatorek 20:51, 03 lip 2021

Pędzisz jak pendolino . Przyznaj się, w nocy ustawiasz sobie reflektorki i kopiesz?

Rabaty są rewelacyjne!
Magleska 22:34, 03 lip 2021

Martka świetnie Ci wyszły te rabatki -ogród pięknieje z dnia na dzień ślicznie tworzysz
Roocika 23:16, 03 lip 2021

Martka napisał(a)

Super ujęcie

Szybko Ci idzie

Ten carex czemu ci nie leży (nie widziałam na żywo)?

pozdrawiam
Joann 00:57, 04 lip 2021

Martka napisał(a)

Joann, bingo! Tak, tak, tam właśnie jest coś płaczącego, jasnowidzko Buk tam zwisa (i powiewa jak wiatr chce, oczywiście).

Ale zbieg okoliczności! Super będzie to wyglądać, oczywiście już mi się bardzo podoba
Też jestem, jak Judith, za przedłużeniem rabatki do schodów. U siebie miałam ten sam dylemat i stwierdziłam, że węższe przejście nie jest źle, jak schody szerokie albo może tylko jeden pasek kostki daj przy schodach? Ja też myślę albo o pasku czegoś, np kamyków, albo o kostce granitowej małej, ale planuję pociągnąć przy stopniach do rabatki.
A ten cis jakoś tam nie leży. Może go jakoś uformować? (Ja nie ekspert, tak głośno myślę).
Agatorku, te reflektorki mnie rozbawiły wyobraziłam sobie