Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowo 20:14, 08 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Kawał roboty wykonałaś i to bardzo szybko jak patrzę na efekt w postaci tego zdjęcia.

U mnie totalne przeciwieństwo, czyli to co Ci się nie podoba haha, ale widzę różnorodność wśród odmian pomidorów co może wskazywać na podobne zainteresowanie warzywne.

Odnosząc się do Twojego wpisu o dzierganiu to przypadkiem natchnęłam się na niezłą kolekcję starych magazynów, w tym tych o szydełkowaniu, robieniu na drutach. Są tam wzory różnych rzeczy. W tych czasach na ETSY wiele osób wrzuca wzory w wersji płatnej, a tu możesz sobie podejrzeć je za free. Oprócz magazynów jest tam wiele książek w wersji pdf, starych nagrań itp. https://archive.org/details/knittingmagazines

Taaak, efekt jest bardzo szybki. W tej cześci ogrodu glownie dzięki bylinom. Tak to wyglądalo w maju 2021 .
Miskantowo 21:08, 08 lis 2024

U mnie totalne przeciwieństwo, czyli to co Ci się nie podoba haha, ale widzę różnorodność wśród odmian pomidorów co może wskazywać na podobne zainteresowanie warzywne.

Odnosząc się do Twojego wpisu o dzierganiu to przypadkiem natchnęłam się na niezłą kolekcję starych magazynów, w tym tych o szydełkowaniu, robieniu na drutach. Są tam wzory różnych rzeczy. W tych czasach na ETSY wiele osób wrzuca wzory w wersji płatnej, a tu możesz sobie podejrzeć je za free. Oprócz magazynów jest tam wiele książek w wersji pdf, starych nagrań itp. https://archive.org/details/knittingmagazines

To nie jest tak, że mi się nie podoba.
No moze niektóre ogrody mi się nie podobają. Nazywam je roboczo „cmentarna aleja”.
Dzialka, dużo żwirku, bardzo dużo kamyków, roślin zero lub prawie zero poza szpalerem tujowym…
W zasadzie rodzi sie pytanie czy to jeszcze ogrod.

Niektore nowoczesne ogrody podobają mi sie nawet bardzo ale… to nie moja bajka. Chyba do mnie nie pasują.

Poza tym nowoczesny ogród na tych naszych nierównościach…
Tak jakos oczywiste wydawalo mi się aby zaakceptować wady dzialki i nie starać się tego ukształtowania terenu bardzo zmieniać. Ba, dla mnie to zaleta.

Dziękuję za kolekcję magazynów. Fantastyczne sa. Szczególnie te sprzed stu lat!
Miskantowo 13:55, 09 lis 2024

Podgoniłam dziś trochę prac w ogrodzie.
Przede wszystkim wykopałam gigantyczną dziurę i posadziłam w docelowe miejsce różę Alchymist. Wcale nie chciałam kopać aż takiej wielkiej tej dziury ale...

Patrycja_KG_Lu 14:58, 09 lis 2024

Ale wykopalisko, dałaś radę wyciągnąć na powierzchnię?
Miskantowo 15:11, 09 lis 2024

Ale wykopalisko, dałaś radę wyciągnąć na powierzchnię?

Pewnie
Zrobiłam sobie równię i wyturlalam drania.
Wafel 15:23, 09 lis 2024

O rety...
Kordina 17:13, 09 lis 2024

Dobrze, że się do Australii nie dokopałaś w tym ferworze kopania
Kordina 17:16, 09 lis 2024

powtórka
Zana 19:19, 09 lis 2024

Miskancik całkiem okazały
Ja kopiąc w ogrodzie ciągle wykopywałam składy butelek poalkoholowych, które dziadek po spożyciu zakopywał gdzie popadnie
Wiolu, "wyspowiadasz" się z drzewek owocowych kolumnowych? Jakie masz, jak się sprawują, jak owocują? Jestem żywo tematem kolumnowych zainteresowana.
LIDKA 20:13, 09 lis 2024

Też niedawno pomyślałam że mogłabym posadzić jakieś jabłonki kolumnowe w rabacie. Zamiast głogów.