Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 16:00, 05 kwi 2023

Roślinki bardzo ładnetaki Mikołaj to ja rozumię co do miodunki, ja swoim nie pozwalam zbyt długo kwitnąć, wtedy ładne liściaste kępy im się tworzą, jak już bzygowate się nacieszą to kwiaty wycinam
Brzozowadzie... 17:41, 05 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Ale na co wrażliwa? Na suszę? To słabo...

No właśnie na suszę Ale kolor kwiatów ma zabójczy.
Magara 00:26, 06 kwi 2023

Bożena - rację masz w każdym słowie Mega wdzięczna jestem Joli, głównie za to, że Jej się chciało kopać, pakować i wysyłać A mogła na kompost wyrzucić i mieć święty spokój
O wyjątkowości "naszego" forum świadczy reakcja mojego Małżonka, który cały czas jest w szoku, że ja od "nieznanej osobiście koleżanki" tyle dobra dostałam

Jola - ja i tak Ci się nie wywdzięczę

Martka - miodunkuj się

Asiu-galgAsiu - zadyszka? oczopląs? Przecież u mnie się nic nie dzieje Tylko pogoda zmienna

Kasiu-Mrokasiu - postanowiłaś przyćmić Hanię-Gruszkę???
Gdyby zrobić ranking niespodzianek forumowych to sama nie wiem co by było większym zaskoczeniem: czy Hania i czytnik czy Ty i miodunki???
Piękną miodunkę kupiłaś (Agata potwierdza) - jak się nie zakochasz - odkupuję Na opis efektów zahipnotyzowania - czekamy

Agata - no dokładnie takie wrażenie miałam, że Mikołaj do mnie zawitał

Basia - j/w
Kordina 09:37, 06 kwi 2023

Magara napisał(a)
Bożena - rację masz w każdym słowie Mega wdzięczna jestem Joli, głównie za to, że Jej się chciało kopać, pakować i wysyłać A mogła na kompost wyrzucić i mieć święty spokój
O wyjątkowości "naszego" forum świadczy reakcja mojego Małżonka, który cały czas jest w szoku, że ja od "nieznanej osobiście koleżanki" tyle dobra dostałam

Jola - ja i tak Ci się nie wywdzięczę

Magara - wdzięczność poza światem materialnym, ma ogromną moc i tu pasuje: Niech MOC będzie z Tobą
Gruszka_na_w... 18:37, 06 kwi 2023

Ten spóźniony Mikołaj ma wszystkich Mikołajów pod sobą. Wygrał zawody. Piękny prezent ci sprawił.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 21:32, 06 kwi 2023

No niezła ta paka dobroci ❤️ , piękny prezent na święta
Magara 23:50, 06 kwi 2023

Jolowy Mikołaj nadal mnie cieszy - chodzę i doglądam i się wzruszam i napawam

Dziś u nas taki dzień, który pozwolił uwierzyć, że jednak jest wiosna - słońce, zerwo wiatru, no może nie za ciepło - ale i tak cieplej niż ostatnio Udało mi się wygospodarować dwie godziny na cieszenie się świeżym powietrzem i jakieś tam prace porządkowe.

Kontynuuję powiększania jednej z rabat - lekko nie jest, bo to rabata pod drzewami więc poza usuwaniem darni, walka z korzeniami...
Nie mogłam się za to zabrać bo wydawało mi się, że po tych wszystkich opadach, po zimie, będę się babrać w błocku - a tu zdziwienie - TAM jest sucho jak diabli... Wiem, że sosny i brzozy piją, wiem, że sosny trochę opady przytrzymały, ale nie spodziewałam się, aż takiej suchości

Obecnie u nas pada. Złośliwie - tylko po zachodniej stronie domu Akurat tam gdzie cały dzień suszyliśmy 20 metrową plandekę. Granica chmury ma poczucie humoru

antracyt 08:58, 07 kwi 2023

Haha, Twoje chmury, to chyba się z moim przymrozkiem zmówiły, też tylko z jednej strony domu
Magara 00:28, 08 kwi 2023

Zuza - no nie da rady nadążyć za pogodą i jej preferencjami
vita 10:07, 11 kwi 2023

Magara napisał(a)
Jeszcze nie wiem gdzie co posadzić, aczkolwiek plan się tworzy Czekam na to wszystko co dopiero z ziemi wyłazi, żeby nie posadzić jednej roślinki na głowie drugiej

Znam ten ból, zwłaszcza wczesną wiosną zanim wszystkie rośliny nie wyjdą. Drugi moment jest latem, kiedy wcześnie kwitnących już nad powierzchnią nie widać.
To miłego sadzenia tych pięknych darów Co do miodunki Blue Ensign, dwa razy sadziłam, coś jej nie pasowało. Chyba to, że rosła z dala od wszystkich innych, które sieją się bez pamięci.