Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Anda 08:11, 03 lip 2023

Róża bardzo ładnie rozjaśnia to miejsce.
Na mojej nowej rabacie nodigowej też mam fiolet, niebieski i róż i zabrakło mi tam elementu ożywiające to bardzo spokojne zestawienie. Dokupiłam sobie małe brzoskwiniowe dalie. W słońcu się zrobiły pomarańczowe i bardzo ożywiają to miejsce
Teraz się zastanawiam właśnie nad jakąś małą róża o kolorze apricot na tą rabatę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anuska2507 09:09, 03 lip 2023

Widzę, że pomarańczowy staje się popularny
UrsaMaior 09:20, 03 lip 2023

Pomarańczowy jest ekstra Żółty też, choć ma niewielu fanów. Anda, super jest połączenie bordo i maślanego!
TAR 09:33, 03 lip 2023

Pieknie wyglada ta roza z dodatkami rozowo-fioletowych pozostalych roślin, udane polaczenie
Roocika 10:05, 03 lip 2023

Magara, piękna róża i świetnie tam pasuje

Tulipanowca bym zostawiła w spokoju, jak będzie chciał żyć to przeżyje
Dorii 10:47, 03 lip 2023

Też mi się podoba to zestawienie.
Popełniłam niedawno rabatę dla moich bylinowych naparstnic które pewnie nie przezimuja. A one właśnie w takim kolorze jak twoja róża mają być. Dostały do towarzystwa perowskię, szalwię Amistad, werbeny i bodziszka Rozanne. Miały być jeszcze kocimiętki ale się nie zmieściły.
Anda 11:08, 03 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Pomarańczowy jest ekstra Żółty też, choć ma niewielu fanów. Anda, super jest połączenie bordo i maślanego!

Mam przed domem bordo i pomarańcz
Maślane Sisyrinchium striatum dostałam niedawno w prezencie. Bardzo ładne jest. Dosadzę na rabacie nodigowej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 12:43, 03 lip 2023

Ja lubię żółty kolor w ogrodzie
Gruszka_na_w... 13:16, 03 lip 2023

Daga, ta róża pasuje tam idealnie. Rzeczywiście ożywia kompozycję.
Ciekawa jestem, co to za nowe koncepcje snują się po Twojej głowie. Różankę planujesz?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 15:16, 03 lip 2023

Tulipanowca zostaw w tym sezonie w spokoju. Wypuscił od korzenia bo musi korzenie wyżywić, a tym co na gałązkach widać nie wyżywi. Jak wyzywi korzeń jest szansa, ze to powyżej też ruszy. Gdyby się stało tak, ze w przyszłym roku uschnie to co rosło wczesniej to to co z ziemi wychodzi powinno przetrwać i uformujesz nową koronę, a jeśli ruszy stara korona ładnie przyszłą wiosną to wytniesz to co teraz ziemi wylazło