Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Helen 08:35, 26 sie 2023

Dobrze, że piszesz także o takich niemiłych doświadczeniach zakupowych. Dzięki za info
mrokasia 09:01, 26 sie 2023

O masz, ale Ci się trafiły zakupy. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, zdarzały się pomyłki albo marne sadzonki ale ilościowo zawsze się zgadzało. Teraz też czekam na dwie dostawy, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
TAR 10:41, 26 sie 2023

Mi sie raz zdarzylo ze dostalam 6 innych sadzonek niz zamawiane. Sprzedajacy bez problemu doslal braki a nadmiarowe mialam sobie zostawic.
Wiolka5_7 10:53, 26 sie 2023

Ech te zakupy w necie :-/
Ja właśnie widzę , że jeden z zakupionych miskantów wiosną ,jest inny :-/ trzeba będzie reklamować. Nie lubię takich sytuacji...
Makao 19:08, 27 sie 2023

Daga pytanie o gnojówki.

Czy jeśli zrobi się gnojówkę z jakiegoś uciążliwego chwasty np. skrzypu a potem te mocno zgniłe (paciajowate) resztki wrzuci do kompostu to ten skrzyp rozniesie się po ogrodzie?

Moim zdaniem jeśli te resztki są bardzo przegniłe to nie powinny ale wolę dopytać.
Agatorek 21:34, 27 sie 2023

TAR napisał(a)
Mi sie raz zdarzylo ze dostalam 6 innych sadzonek niz zamawiane. Sprzedajacy bez problemu doslal braki a nadmiarowe mialam sobie zostawic.

Miałam ostatnio podobnie. Zamówiłam wiązówkę bulwiastą, dostałam błotną, ale sprzedawca wysłał mi prawidłowe. Zapytałam, czy mam odesłać to co dostałam, odpisał, że mam posadzić

Daga, a Ty zamawiałaś żurawki, te co Iza pokazywała? Ja dostałam prawidłową ilość.

I jak chcą zdjęcia, to zrób zdjęcia 3 roślin i im wyślij. Nie wiem, co to miałby być za dowód. Przecież z pudełka też mogłaś wyjąć przed zrobieniem fotki. Jedynie filmik pokazujący jak otwierasz paczkę mógłby coś udowodnić.
Magara 23:42, 27 sie 2023

Patrycja - to taniocha u Was Trochę mi się soków odechciało po naszych aroniowych cenach

Helen, Mrokasia, TAR, Wiola - różne pomyłki roślinne dostawałam, ale nikt nie domagał się ode mnie zdjęć paczki po jej otwarciu Sama je często robię jak otwieram paczki, co do których mam podejrzenie, że coś może być nie-ten-teges, nawet filmy z otwierania paczki mi się zdarzyło nagrywać przy droższych rzeczach (i słusznie jak się okazało, bo dwa razy kupiliśmy bojler z pękniętą obudową), ale przy sadzonkach z reguły nie byłam taka skrupulatna Skończyło się ok, ale nauczka jest

Ania - ja gnojówek nie robię, chyba z lenistwa albo braku czasu Wiedzę w tym temacie mam z forum i moim zdaniem każda gnojówka na kompost się nada i nic a nic nie zaszkodzi

Aga - nie wiem czy te co Iza, ale od tego sprzedającego Dla mnie korespondencja z żądaniem fotki paczki również była z d..., ale co poradzisz? Zakładam, że każdy ma prawo do błędów, zapewne szkółki do pakowania paczek nie zatrudniają mega mózgów, przy dużej ilości może dojść do pomyłek. Należy również założyć, że kupujący są różni i też nieuczciwi i wykorzystują sytuację. Kilka razy ostatnio odbierałam paczkę z naklejką "pakowane w monitoringu"
Magara 00:24, 28 sie 2023

U nas podobno koniec upałów - dużo sobie obiecywałam po takich prognozach i plany miałam wielkie ogrodowe Porządki, chwasty, tetrisy, kanciki. Oczami wyobraźni widziałam już, że w każdej wolnej chwili wyskoczę do ogrodu i "coś" podziałam Ale teraz leje, od kilku godzin - i bądź tu przykładną ogrodniczką W glinianym bagnie - nie podziałam
Makao 09:26, 28 sie 2023

Magara napisał(a)

Ania - ja gnojówek nie robię, chyba z lenistwa albo braku czasu Wiedzę w tym temacie mam z forum i moim zdaniem każda gnojówka na kompost się nada i nic a nic nie zaszkodzi

Ok, dzięki choć i za tyle.
Idę podpytywać innych
antracyt 10:32, 28 sie 2023

Makao napisał(a)
Daga pytanie o gnojówki.

Czy jeśli zrobi się gnojówkę z jakiegoś uciążliwego chwasty np. skrzypu a potem te mocno zgniłe (paciajowate) resztki wrzuci do kompostu to ten skrzyp rozniesie się po ogrodzie?

Moim zdaniem jeśli te resztki są bardzo przegniłe to nie powinny ale wolę dopytać.

Jak coś jest przegniłe to nic z tego nie wyrośnie, choćby to był pancerny perz