Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Helen 21:19, 30 sie 2023

Ja też się zapisuję, mogę być skarbnikiem klubu
Magara 00:21, 31 sie 2023

Aga - kupuję cały sezon Takie popierdółki, bo smart jest i forumowe inspiracje, to sobie cykam po kilka roślinek na poprawę humoru Tylko posadzić tego nie ma jak - albo upał, albo wściekle leje... Teraz nie leje wściekle, a mży - też do bani Do klubu zapisuj się, a co tam - on wirtualny Widział kto kiedy przykładną ogrodniczkę?

Lidka - j/w

Gosia - ja tak samo jak Ty Też mam trochę własnych sadzonek, reszta kupne, wszystko stoi i czeka U mnie też aktualnie mży, całą dobę Mokrość wszelaka nie jest dobra ani do sadzenia ani do niczego

Helen - możesz być i skarbnikiem
Kokesz 11:14, 31 sie 2023

Makao napisał(a)
Daga pytanie o gnojówki.

Czy jeśli zrobi się gnojówkę z jakiegoś uciążliwego chwasty np. skrzypu a potem te mocno zgniłe (paciajowate) resztki wrzuci do kompostu to ten skrzyp rozniesie się po ogrodzie?

Moim zdaniem jeśli te resztki są bardzo przegniłe to nie powinny ale wolę dopytać.

Można ja ciągle robię takie gnojówki
Kokesz 11:16, 31 sie 2023

U mnie tak stoją paprocie w donicach na rabacie
Też pogoda winna i ciągły niedoczas
Dorii 12:16, 31 sie 2023

U mnie też ten tydzień do niczego ale może i dobrze bo mnie w plecach łupło i ledwo żyje.
sylwia_slomc... 12:27, 31 sie 2023

Popsioczę z Wami do towarzystwa na pogodę. Tak mokrego sezonu jak ten mamy nie pamiętam. Jak się zima zaczęło tymi śniegami tak co dzień przynajmniej mży. Dni bez deszczu można na palcach policzyć, a słonecznych jeszcze mniej.
Susza nie dobra, ale ten nieustanny deszcz i wilgoć też nie dobre. W ogrodzie nie ma jak robić, nie przycięte, nie plewione nie posadzone. Nigdy mi tak długo rośliny w pojemnikach nie wegetowały, przybywa sadzenia, a nie ubywa wcale. Remont robimy, nic schnąc nie chce jak wilgotność na zewnątrz jeszcze większa niż w środku....
Basieksp 15:02, 31 sie 2023

No dobra, w ogrodzie kiepsko z pracami też mi to plany psuje, ale nie ma co, jak czegoś nie ogarnę, bo mokro, to może chociaż na grzyby pojadę Oo trzeba szukać jakiś, chociaż małych pozytywów
Judith 15:15, 31 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Popsioczę z Wami do towarzystwa na pogodę. Tak mokrego sezonu jak ten mamy nie pamiętam. Jak się zima zaczęło tymi śniegami tak co dzień przynajmniej mży. Dni bez deszczu można na palcach policzyć, a słonecznych jeszcze mniej.
Susza nie dobra, ale ten nieustanny deszcz i wilgoć też nie dobre. W ogrodzie nie ma jak robić, nie przycięte, nie plewione nie posadzone. Nigdy mi tak długo rośliny w pojemnikach nie wegetowały, przybywa sadzenia, a nie ubywa wcale. Remont robimy, nic schnąc nie chce jak wilgotność na zewnątrz jeszcze większa niż w środku....

Ja z kolei nie pamiętam tak suchego sezonu...
Ogromne (i okrutne) różnice w pogodzie były w różnych regionach...
mrokasia 15:29, 31 sie 2023

Judith napisał(a)

Ja z kolei nie pamiętam tak suchego sezonu...
Ogromne (i okrutne) różnice w pogodzie były w różnych regionach...

Też mam takie odczucia... Było baaaardzo sucho i do tego gorąco... Teraz za to nadrabia .
TAR 16:11, 31 sie 2023

u nas generalnie dawno tak mokrego lata nie pamietam, pada praktycznie codziennie, padalo znowu cala noc a od 2 godzin oberwanie chmury kolejne. juz nie pamietam jak wyglada słonce chmury, deszcz, zimno aura listopadowa