Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 11:58, 05 mar 2024

Judith napisał(a)
Basia, dobrze zrozumiałam, że codziennie psikasz olejkiem?

Na początku tak, wieczorem i rano jak wychodziłam do pracy poprawiałam, teraz tak dla przypomnienia tylko. Spryskałam też wycieczkkę, na niej zapach dłużej się utrzymuje. Narazie pomaga, jak długo nie wiem? Na szczęście olejek bardzo tani jest i na długo powinien starczyć.
Judith 12:05, 05 mar 2024

Basieksp napisał(a)

Na początku tak, wieczorem i rano jak wychodziłam do pracy poprawiałam, teraz tak dla przypomnienia tylko. Spryskałam też wycieczkkę, na niej zapach dłużej się utrzymuje. Narazie pomaga, jak długo nie wiem? Na szczęście olejek bardzo tani jest i na długo powinien starczyć.

Ja bym chciała spryskać wzdłuż całego ogrodzenia . A codziennie to jednak nieco upierdliwe byłoby . Rozejrzę się za granulkami, o których pisała Tarcia.
olciamanolcia 12:13, 05 mar 2024

antracyt napisał(a)
Daga, czy Ty wiesz jak śmierdzą moje drzwi wejściowe i tarasowe każdego ranka po jego odwiedzinach? .

U mnie to samo
Mam trzy kotki wszystkie wysterylizowane . Przychodzą do nas dwa potężne wiejskie kocury . Nie dość że szczaja na drzwi na okna na taras to ostatnio ze sra ły mu się na jednym z parapetów .
Teraz czuć a dopiero co latem
mrokasia 12:37, 05 mar 2024

olciamanolcia napisał(a)

U mnie to samo
Mam trzy kotki wszystkie wysterylizowane . Przychodzą do nas dwa potężne wiejskie kocury . Nie dość że szczaja na drzwi na okna na taras to ostatnio ze sra ły mu się na jednym z parapetów .
Teraz czuć a dopiero co latem

Ożesz!!!!
Współczuję.
U mnie psy ganiające po ogrodzie i moje własne trzy koty (wykastrowane) dość skutecznie przeganiają intruzów.
Agatorek 20:18, 05 mar 2024

Dołączam do zachwytów nad fotkami wyczyszczonych rabatek i pięknych krajobrazów

Do nas też jakiś kot czasami przychodzi, raz widziałam go nawet na tarasie. Nie wiem jakim cudem obchodzi moje potwory i uchodzi z życiem . Widocznie potrzebuje trochę adrenaliny. Ale nic nie czuję, może jest kulturalny i załatwia się u siebie .
An_na 20:31, 05 mar 2024

Moje wszystkie 3 też sterylizowane. Mam 2 kotki i 1 kocura, jajka wycięte we wczesnej młodości, zanim zakumał o co chodzi ze znaczeniem. Podobno to gwarancja, że nie będzie znaczył. I co ? I potem pojawiły się obce niekastrowane kocury i zaczęły znaczyć teren- JEGO TEREN.
I mój Maniek też zaczął znaczyć, na szczęście po kastracji mocz aż tak nie cuchnie, ale zawsze to mocz ..
Jak się zapomni, to i w domu oznaczy
Ostatnio zyskał przydomek inspirowany serialem

Zaszczany Maniula
Basieksp 21:28, 05 mar 2024

No właśnie, o to mi chodziło, że naszemu Filemonowi może się coś poprzewracać jak będzie czuł zapach innych kocurów.
olciamanolcia 21:45, 05 mar 2024

Basieksp napisał(a)
No właśnie, o to mi chodziło, że naszemu Filemonowi może się coś poprzewracać jak będzie czuł zapach innych kocurów.

Moje Figa - ta starucha 18 letnia zaczęła mi znaczyć w domu
Pod balkonem i pod drzwiami wejściowymi
Jeszcze tydzień , dwa i wywalę z domu aż do jesieni

Napia 22:21, 05 mar 2024

Piękny masz klimacik - las prześwietlony słońcem, kwiatki i wysprzątane rabaty! I jeszcze całkiem, całkiem widoki za płotem.

Nie mam kota, ale sąsiedzi mają kilka. Nie wszystkie wykastrowane. Cały czas mamy kłopot z obsikiwaniem przez koty drzwi i ścian, próbowaliśmy zniechęcać i odstraszać , ale średnio to wychodzi. Problem mamy ze skrzyniami w warzywniku i wypielonymi rabatami, które według kotów są wielką, przygotowaną specjalnie dla nich kuwetą. Wszystkie obsiane skrzynie są zasłonięte siatką, ale całego ogrodu przecież nie zasłonię
Z różnych powodów nie możemy mieć teraz psa, który mógłby odstraszać koty. Może kiedyś... bo to chyba jedyny sposób, by uniknąć tego okropnego zapachu kociego moczu
antracyt 09:21, 06 mar 2024

Rozpętałam kocią burzę, a teraz po wpisie An_ny zaczynam się zastanawiać, czy w wypadku "mojego" dzikisa kastracja ma sens. Chciałam go łapać i pozbawiać klejnotów, żeby się znakowania pozbyć, a skoro to dorosły kocur to rozumiem, że nawet po zabiegu będzie znaczył teren. Muszę pogadać o tym z weterynarzem.