Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mrokasia 18:17, 02 mar 2024

LIDKA napisał(a)
MAGARKA I GRZEBIUSZKA
ja mam z rózami jak wy....jeszcze ze 4 lata temu wcale i stanowczo nie chciałam róż.....a teraz planuje nową różankę.

A ja mam 5 sztuk i to dla mnie aż nadto .
Monia81 18:37, 02 mar 2024

E no, ja jeszcze się opieram różom, jeszcze ale kto wie co mi jeszcze strzeli, więc jak na razie róże oglądam u Was i dobrze mi z tym
Napia 18:57, 02 mar 2024

antracyt napisał(a)
Aga, wspieram, nie współczuję

Ja nawozu dedykowanego różom nie daję, ale prócz wiosennego popiołu, kompostu/obornika, podlewam róże gnojówkami które przygotowuję dla pomidorów. Nie jest to regularne, jak mi zostanie coś w konewce to trafia raz pod jedną, raz pod drugą i tak przez sezon podlewam każdą z 2razy

Zuza, gnojówki są super, ale od dawna ich nie robię, gdyż mój eM cierpi, czując ich zapach. Tak ma, więc oszczędzam jego zmysł powonienia
Napia 19:02, 02 mar 2024

Anda napisał(a)
Aga, jak po cięciu róż? Młode róże też tak przytnij jak na filmiku pana H.

Bardzo dużo róż podmarzniętych, Artemisy wycięłam prawie przy ziemi i kilka NN, wielu bardzo ograniczyłam gałązki. Nie wygląda to dobrze, ale wszystkie krzaczki przeżyły, to najważniejsze. Muszę jednak przyznać, że dawno nie cięłam róż tak mocno. Jutro ruszam dalej
Gosialuk 21:07, 02 mar 2024

Jakie rozkminki różane. Ja się jeszcze ich trochę boję, tzn w sensie cięcia. Z ciekawością śledziłam waszą dyskusję. I chyba się jeszcze wstrzymam, bo u mnie jeszcze wegetacja nie ruszyła aż tak. Na tyle jednak, że w przyszłym tygodniu planuję wygospodarować dwa dni na cięcie. Róże jednak zostawię w spokoju.
Margo2 00:10, 03 mar 2024

U mnie róże w większości wyglądają gorzej niz po mroźnej zimie.
Będzie cięcie do ziemi.
I dlatego jeszcze sie wstrzymuję z cięciem, bo boje sie tych nocnych przymrozków, które maja nadejść w przyszłym tygodniu
Magara 00:34, 03 mar 2024

Lidka - z różami będzie co ma być Podobnie jak z całą resztą Zeszłoroczne przymrozki datowane na 3 czerwca nauczyły mnie mega pokory i tego, żeby nie myśleć za bardzo i za bardzo nie rozważać

Aga-Napia - w odpowiedzi - j/w Forum na telefonie podglądam w przerwach na kawę, ale pisać z telefonu nie lubię - między innymi dlatego, żeby mi "wyrazów współczucia" nie podrzucał No i w lapku zdjęcia większe są
Zasilanie czegokolwiek to moja pięta achillesowa - zwyczajnie o tym zapominam Do tego czas tak zasuwa, że wydaje mi się, że dopiero co coś robiłam, więc jeszcze dużo czasu do powtórzenia, eh... Teraz mam w głowie miksturę Bogdzi do rodków, jutro mija tydzień od momentu kiedy pierwszy raz polałam/podlałam - gdzie ten tydzień się podział???

Bożena - i ja nie wykluczam, że to forumowe koleżanki mi te róże podrzucają Takie dobre to są duszyczki

Mrokaśku - 5 róż??? Wywal te okropne miskanty i sadź róże

Monia - jak Ty się uchowałaś???

Gosia - ja też się bałam, ale pocięłam U nas dziś kolejny dzień kilkanaście stopni. Zapowiadają ochłodzenie i deszcze. No wóz albo przewóz Jak dałam w torbę to będę nowe róże kupować za rok

Gosia-Margo - i mi się wydaje, że róże są w gorszej formie niż rok temu, kiedy zima była (chyba???) bardziej zimowa - nie rozumiem tego Róże cięłam zwykle w drugiej połowie marca (tak mi się przynajmniej wydaje). Patrząc w prognozy - na drugą połowę marca zapowiadana jest gorsza, zimniejsza pogoda. Więc gdyby wierzyć w prognozy długoterminowe - musiałabym poczekać do kwietnia Będzie co ma być, do odważnych świat należy podobno

Magara 00:40, 03 mar 2024

Z moich planów wykonałam:
- bielenie drzewek,
- wysianie bobu w skrzyniach,
- ogarnięcie na gotowo 3 małych rabatków-dramatków.

Pachnie malizną Ale za to cały sezon "Rojst Millenium" zaliczony

Jeszcze 2 dni pogody przede mną, dam radę
LIDKA 06:49, 03 mar 2024

Magara fotki jakieś może?
An_na 07:24, 03 mar 2024

Magarku, zachęciłaś do "Rojst Millenium"
A robota wcale malizną nie pachnie