Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 11:22, 08 mar 2024

U mnie chyba jest normalny marzec, nie mam takich "wschodow" roslinnych jak u Was, brunnery pusciły małe pitki ale jeszcze pod kora. To samo widze w epimediach. Wyszly troche bodziszki i ożanka. Nie powinno przemarznac.
Basieksp 11:31, 08 mar 2024

Ja w netto bratków jednak nie kupiłam, takie trochę zmarnowane były i kolor mi nie pasował. Poczekam jeszcze, będą inne
LIDKA 16:22, 08 mar 2024

A ja kupiłam te drobne i te większe. Sadzenie w niedzielę.
dzisiaj kupiłam 4 prymulki i przyszły szałwie, będzie co robić. wziełam też wtorek i środę wolną. Będzie tetris na dereniowej.
sylwia_slomc... 19:15, 08 mar 2024

Kordina napisał(a)
Sylwia nic nie jest "gorzej" jest normalnie, jak to w marcu

No tak tylko luty był nienormalny i rośliny nie wiedzą, ze jest marzec myślą , ze kwiecień, dziś zaczynają kolor pokazywać magnolie
Makao 19:47, 08 mar 2024

Anda napisał(a)
Kotka moich sąsiadów panuje w naszym ogrodzie, jest wysterylizowana, nie obsikuje niczego. Inne koty czasem przychodzą w odwiedziny, ale też są kulturalne.
W skrzyniach za to wbijam tyczki bambusowe albo ustawiam stare kubki lub małe doniczki, aby nie wchodziły i nie urządzały sobie kuwety. Na rabatach jak już jest dużo roślin też jest spokój.

Patyki, kubki lub doniczki mówisz. Muszę spróbować bo jedna rabata to typowa kuweta. Był spokój na jakiś czas a teraz widzę że po zimie znowu pełno kup.
Za mało roślin tam jest a rabata świeże przekopana
Magara 00:20, 09 mar 2024

Bożena - u nas o 8 rano było minus 4 i biało wszędzie Srebrzystość podziwiałam jakieś 10 sekund i natychmiast się zawinęłam ponownie w ciepłą kołdrę, zakładając, że przed południem i tak się nie odważę na żadne prace w przemarźniętych rabatach

Sylwia - moje wszystkie bodziszki już w blokach Też wszystko dobry miesiąc wcześniej Prognozy mówią, że jeszcze dzisiaj minusy mają być... Bożena słusznie prawi - mamy w końcu dopiero marzec

TARcia -
Ty masz nowy ogród, nowe nasadzenia, uczysz się ich, będzie co będzie

Basia - ja do netto nie dotarłam, ale widać strata żadna

Lidka
- logistyka u Ciebie na medal

Ania - metody Andy polecam, sprawdzone

Magara 00:22, 09 mar 2024

Jest już jakby weekend - satysfakcji w ogrodowych pracach i sobie i Wam życzę
Gosialuk 08:17, 09 mar 2024

U mnie dziś kopiuj wklej z twojej wczorajszej pogody. Ale świeci piękne słoneczko I liczę, że dzień będzie udany.
Gruszka_na_w... 16:55, 09 mar 2024

Magara napisał(a)
Jest już jakby weekend - satysfakcji w ogrodowych pracach i sobie i Wam życzę

Sobotę spędziłam na wałowaniu. Nie do końca wiem, czy mam odczuwać z tego powodu satysfakcję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 17:34, 09 mar 2024

U mnie satysfakcja 100%. Przycięłam derenie IH i cisy - zostały mi tylko te w przedogródku. I wysprzątałam małą środkową. A na koniec jeszcze umyłam połowę okien w domu .