Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:21, 24 lut 2022

Gosia - i to by była prawdziwie dobra zmiana
malgorzataka... 10:10, 24 lut 2022

Dagmaro podlinkuj proszę namiary na te rękawice które tak tu zachwalacie-wątek przeczytany,rogalikową zmałpuję--no i wpadnij do mnie na pączusia.
Anda 11:33, 24 lut 2022

Są takie drapieżne żuki co ślimaki jedzą, tylko one mają specyficzne wymagania siedliskowe i nie w każdym ogrodzie im się podoba Ostatnio byłam na wykładzie na temat ogrodów eko i sie tego dowiedziałam i obrazki oglądałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 13:02, 24 lut 2022

Ewo, a co znaczy specyficzne wymagania siedliskowe żuków? Chętnie bym je do ogrodu zwabiła, bo ślimaków coraz więcej.
Anda 17:27, 24 lut 2022

April, dużo ściółki na rabatach i właśnie takie kamienne górki, niskie rośliny, gęste rabaty, mokre miejsca, podgniłe kawałki drzew, stare pnie, mech. Ogólnie wszystko, gdzie się mogą schować. Podstawą jest też dużo owadów w ogrodzie, larw, jajeczek, mszyc które mogą zjeść.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosialuk 18:07, 24 lut 2022

Ślimaki też takie miejsca lubią. Może się kiedyś doczekamy naturalnych wrogów nagusów, ale nie sądzę, żeby to znacząco wpłynęło na całą populację przy ich tempie rozmnażania się i coraz łagodniejszym klimacie.
Magara 23:08, 24 lut 2022

Dziewczyny, zaglądam dziś na forum żeby oderwać głowę od tych wszystkich myśli i wizji, które od rana nad nami krążą Chyba bardziej niż kiedykolwiek czuję po całym dzisiejszym dniu potrzebę poczytania o postępach wiosny, przycinaniu, wychodzących krokusach itd. Żeby zrobić choć niewielki reset zanim przeczytam kolejne wiadomości Uśmiechnąć się na widok Waszych roślinek i nawet napisać coś głupiego. Bo mogę...

Życzę i Wam i sobie, żeby problemy z wiosną wczesną lub późną, problemy z porządkami w ogrodzie, cięciem, sadzonkowaniem, pikowaniem, przesadzaniem, rękawicami czy sprzętem - były jak najdłużej ważnymi dla nas problemami.
Gruszka_na_w... 23:16, 24 lut 2022

I to są piękne życzenia na dzisiejszy dzień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 23:20, 24 lut 2022

Daga, podzielam… I odczucia, i życzenia… Ściskam.
Basieksp 23:53, 24 lut 2022

Piękne życzenia. Dziękuję i nawzajem