Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Kordina 11:08, 10 sie 2024

Judith napisał(a)
Po tych (kolejnych już) pięknych zdjęciach poproszę o drobiazgowe wyjaśniania odnośnie powodów niezadowolenia z ogrodu

Tak! W punktach, jak Mrokasia wypunktowała
TAR 11:47, 10 sie 2024

Wiesz co. To grzech tak marudzic. Masz taki ladny ogrod. Zielono bujnie soczyscie i kolorowo. Wszystko ladnie sie zgrywa. Ty tak nie marudz i bierz sie za skarpe, bo juz nie uwierze po takich fotach, ze cos sie nie uda.
TAR 11:48, 10 sie 2024

Na jesien jeszcze nie ma mojej zgody. Nie ponapawalam sie wystarczajaco wiosna i latem.
LIDKA 21:03, 10 sie 2024

TAR napisał(a)
Wiesz co. To grzech tak marudzic. Masz taki ladny ogrod. Zielono bujnie soczyscie i kolorowo. Wszystko ladnie sie zgrywa. Ty tak nie marudz i bierz sie za skarpe, bo juz nie uwierze po takich fotach, ze cos sie nie uda.

Kurkafelek. No dokładnie to samo pomyślałam o skarpie.

Magara to kiedy plan na skarpę?
Margo2 22:11, 10 sie 2024

Myślę, że berło marudy przejmiesz jednak Ty.
Masz zarąbiście.
I raczej nie masz jak ja, bo ja mam wszędzie wokół sąsiadów. Takich widoków nie mam, chyba, że przejdę na koniec osiedla.
No i moja działka nie była letniskowa, ziemia była rolna, przerobiona na budowlaną.
Ale fakt, że 100 metrów dalej mam pole, a 200 las.
Ogólnie osiedle należy do miasta i to jest granica miasta.
Magara 23:29, 10 sie 2024

Ależ te parę fotek wzbudziło emocji Szok

Dziewczęta kochane - odpowiadam najpierw zbiorczo, później odpowiem indywidualnie:

1. Odnośnie słów uznania i pochwał - bardzo dziękuję Wszak po to się tu prezentuje najfajniejsze foty, żeby doczekać się pochwał/ się podnieść na duchu/poprawić sobie humor/etc.

2. Odnośnie maruderstwa mojego - zupełnie nie rozumiem jak Wam to umknęło, że ja od dłuższego czasu (baaardzo dłuższego) nie marudzę na własny ogród???
I że nie jestem z niego niezadowolona i na niego nie narzekam Powielacie jakieś forumowe mity
Marudą z założenia jestem i nią zostaną. Będę do śmierci wyrzekać na ludzką głupotę i bezmyślność. Na pogodę też będę wyklinać (no bo ile może padać???) - ale tu jestem w wyklinaniu delikatna zważywszy na to, że temat ciężki, bo u niektórych susza
Inne nieszczęścia - typu przymrozki letnie czy choroby grzybowe - to podsumowanie stanu faktycznego, nie maruderstwo
Z OGRODU JESTEM ZADOWOLONA Przynajmniej z tych rabat, które stworzyłam Wiadomo, tetrisy wskazane, bo zawsze "coś", ale i tak jestem z siebie dumna

Kanapę zwolniłam, berło też
Magara 23:40, 10 sie 2024

No to teraz indywidualnie odpowiadam:

Bożena - wydziedziczenie mi nie obce, nic a nie się nie boję A jesień niestety za progiem

Kasia-Mrokasia - hummelo nie sfocone, bo same liście Gaura dziś przycięta o połowę, pożyjemy - zobaczymy Musiałam zrobić miejsce pod hummelo, te moje gaury to jakieś i tak niewyględne były. Dostałam w tym sezonie fajne od Iwonki, to tamtych starych mi nie żal
A że następne fotki jesienne będą - no cóż Wszystko letnie już pokazałam, nie będę się powtarzać

Basia - o grzybach już u Ciebie napisałam

Asia-Rojo - pójście w kolor - dobry krok

Zuza - róże, chociaż plamiste , kwitną Nawet zefiryna jeden kwiatek ma znowu

TAR, Lidka - za skarpę się nie biorę - nie widuję jej - szkoda prądu, wolę leżeć bykiem i książkę poczytać
LIDKA 23:50, 10 sie 2024

Magara napisał(a)
Ależ te parę fotek wzbudziło emocji Szok

Dziewczęta kochane - odpowiadam najpierw zbiorczo, później odpowiem indywidualnie:

1. Odnośnie słów uznania i pochwał - bardzo dziękuję Wszak po to się tu prezentuje najfajniejsze foty, żeby doczekać się pochwał/ się podnieść na duchu/poprawić sobie humor/etc.

2. Odnośnie maruderstwa mojego - zupełnie nie rozumiem jak Wam to umknęło, że ja od dłuższego czasu (baaardzo dłuższego) nie marudzę na własny ogród???
I że nie jestem z niego niezadowolona i na niego nie narzekam Powielacie jakieś forumowe mity
Marudą z założenia jestem i nią zostaną. Będę do śmierci wyrzekać na ludzką głupotę i bezmyślność. Na pogodę też będę wyklinać (no bo ile może padać???) - ale tu jestem w wyklinaniu delikatna zważywszy na to, że temat ciężki, bo u niektórych susza
Inne nieszczęścia - typu przymrozki letnie czy choroby grzybowe - to podsumowanie stanu faktycznego, nie maruderstwo
Z OGRODU JESTEM ZADOWOLONA Przynajmniej z tych rabat, które stworzyłam Wiadomo, tetrisy wskazane, bo zawsze "coś", ale i tak jestem z siebie dumna

Kanapę zwolniłam, berło też

Dot punku 2:

Przed chwilą u Hani czytałam że... Twój ogród wciąż nie wygląda...

Noszszszs toż to maruderstwo w czystej postaci!
Judith 00:01, 11 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Dot punku 2:

Przed chwilą u Hani czytałam że... Twój ogród wciąż nie wygląda...

Noszszszs toż to maruderstwo w czystej postaci!

Szach i mat
Magara 00:03, 11 sie 2024

Lidka, gdzie moje rabatki a gdzie ogród Hani? Hania ma ogród od dobrych kilku lat, ja tylko od kilku
To nie maruderstwo - to czekanie na upływ czasu i rozrost roślin