Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Bee 09:12, 15 wrz 2024

Daga czy padało jakoś bardziej na Kaszubach? Zrezygnowałam z wyjazdu w weekend bo miały być mocne opady a w Trójmieście tylko kropiło.
Magara 14:00, 15 wrz 2024

Juzia - przy okazji zrobię zdjęcia

Beata - pada od dobrych kilku dni, ale to taki lelawy deszczyk. Wczoraj akurat nie padało w ogóle. Nawet słonecznie było. Prognozy mocno nietrafione są w tym sezonie
Magara 22:36, 18 wrz 2024

Eh, jakby było mało złych wiadomości...
Muzyka, szczególnie ta z zeszłego wieku, jest dla mnie ważna, bo mnie ukształtowała. Pewnie nie tylko mnie. Takie były czasy.
A dziś przyszła wiadomość, że Felicjan odszedł

https://www.youtube.com/watch?v=uPwfnKTnqMY

Smutek
Judith 18:12, 24 wrz 2024

Elo Magarko! Co słychać?
Basieksp 21:08, 25 wrz 2024

Hej, co tam? Wiem, Magarko, że na grzyby nie poszłaś, bo raczej nie rosną, także co tam? Wszystko ok? Pozdrawiam
Magara 22:59, 25 wrz 2024

Judith, Basia - buziaki za pamięć o mnie
Jestem, żyję Podczytuję na bieżąco co w moich ulubionych ogrodach i ogródkach się dzieje ale jakoś wena mnie opuściła i nie mam siły, żeby coś pisać, no jak nie ja

Ogrodowo robię NIC. Jeno podlewam Dziś był pierwszy chłodniejszy, normalny dzień. Bo od ponad tygodnia był upał nie do zniesienia. Termometr w cieniu pokazywał w granicach 25-28 stopni. Uznałam, że to nie jest temperatura na tetrisy. W końcówce września to jest w ogóle temperatura "do d..." Do tetrisów, brzuszków i rewolucji wrócę zapewne wiosną

Ogólnie to chyba nie mogę się odnaleźć w czasoprzestrzeni ogrodowej i to mnie trochę martwi.
Lato uciekło nie wiem kiedy i nie wiem gdzie.
Ale teraz jest jesień a pogoda nadal letnia.
No i trzeba jednocześnie kosić, podlewać i grabić igły i liście - nie ogarniam.
Wciąż jemy "nasze" pomidory i fasolkę, róże są w pąkach, a grzybów w lesie jak na lekarstwo. A październik za pasem przecież

Muszę się ogarnąć Ogrodowo i forumowo

Fotki - pierwszy dzień jesieni

Basieksp 23:25, 25 wrz 2024

No powiem, taka nie jesień ta Twoja ogrodowa jesień Pięknie różowo i soczysta zieleń A dziś miałam cynk, że podobno pokazały się brzozaki i maślaki nie są to grzyby moich marzeń, no ale, może coś się ruszy jak nic się nie zmieni to w niedzielę może pojedziemy na zwiady
Magara 23:37, 25 wrz 2024

Basia, no właśnie ta moja jesień ogrodowa to "taka nie jesień", dokładnie tak jak piszesz
Pewnie dlatego nie mogę się odnaleźć w czasoprzestrzeni
Maślaki faktycznie się pojawiły, ja nie zbieram ale widzę, że są
Byliśmy dziś na spacerze - jeden prawdziwek i kanie w sam raz na obiad Kozaki/brzozaki - też, ale te jasne, czyli gąbka - osobiście nie poważam, bo w tej gąbce to głównie robaki żyją
Liści w lesie coraz więcej = coraz trudniej grzyba znaleźć

P.S. Podgrzybków zero. Muszą się sypnąć, no muszą
antracyt 07:33, 26 wrz 2024

Róże widzę
Nie ma co marudzić, że jeszcze lato czuć. Lepsze to niż zimno i słota Chociaż ja też dzisiaj muszę wrócić do podlewania.
Gruszka_na_w... 09:17, 26 wrz 2024

Kamień z serca mi spadł. Tak długie milczenie było niepokojące. Dobrze, że już jesteś.
Mieszkam w miejscu, które uznaje się za najcieplejszy rejon Polski. W tym sezonie jest zupełnie inaczej. Późne popołudnie, noce i poranki są już bardzo zimne. Robi się w miarę ciepło (20 stopni) koło południa. Rośliny zaczynają wyglądać jesiennie, a ja z nimi. mam ochotę zapadać wraz z nimi w jesienno- zimowy sen, choć zazwyczaj taki nastrój ogarniał mnie na przełomie października i listopada.
Jakiś fachowiec od grzybów pisał, że wysyp grzybów w Polsce przesunął się z września na październik i pewnie ma rację. U nas też grzybowa posucha.
Róża kwitnie Ci przepięknie. Nie dziwota, że trudno sobie wyobrazić ogrodową jesień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies