Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

MartaCho 10:11, 03 paź 2024

No przecie! Nie inaczej! Też tak uważam Piękne miejsce na ziemi masz

Widzę u Cię szałwię omączoną. Pierwszy rok ją masz? Ja na rabacie przed oknem kuchennym zostawiłam sobie jej kłosy w ziemi po ścięciu i ładne nowe kępki w tym roku wyrosły, więc polecam!
Gruszka_na_w... 10:24, 03 paź 2024

U Ciebie na rabatach wciąż lato. Zero jesiennej zgnilizny. Wcale Ci się nie dziwię, że nie myślisz o wycinaniu bylin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 11:00, 03 paź 2024

Piękny światłocień. A pomponella króluje.
Agatorek 14:25, 03 paź 2024

No i pięknie ❤️
Roocika 16:43, 03 paź 2024

Och u Ciebie takie leśne klimaty, pięknie
Wafel 16:51, 03 paź 2024

No właśnie żadnej jesiennej zgnilizny - zieloniutko i kwitnąco
Magara 23:28, 03 paź 2024

Dziewczęta - dziękuję za każde dobre słowo Bardzo potrzebne każde bo motywuje
Pomponella faktycznie mnie zachwyca - jest żarówą nawet przy takiej pogodzie jak dzisiaj - no bo lato się skończyło - dziś leje i wieje Bardzo się cieszę, że ja posadziłam przy tarasie

Zawilców dokupiłam i dosadziłam na rabacie przy tarasie. Wiem, że one ekspansywne, ale jakie śliczne Być może za rok będę wyklinać Mam je już w kilku miejscach i tam jakoś nie zaskoczyły ekspansywnością. To jak z czosnkami główkowatymi - jedni płaczą, że nie da się zwalczyć, a u mnie zniknęły

Helen - amsonie od Ciebie już pięknie na żółto przebarwione Kiedy je się wycina?

Basia - okolica dziękuje Widokiem się cieszę póki mogę, nie jest dany raz na zawsze

Marta - omączoną mam od kilku sezonów. Początkowo kupowałam sadzonki, później pokusiłam się o samodzielny wysiew z nasion kupnych. Wrócę chyba do sadzonek. U mnie ona nie zimuje, raz chyba jakiś krzaczek zimę przeżył, ale to chyba przez przypadek Tegoroczne, z własnego siewu, mnie pokonały Mają ponad metr wysokości Nie tak to miało wyglądać, ale wiele roślin w tym sezonie osiągnęło rozmiary ponadnormatywne Niemniej jednak omączona jest super bo kwitnie cały sezon, do mrozów

Joku 11:04, 04 paź 2024

Z wysiewaną omączoną mam tak samo. Wysiałam, wyrosły, długo czekałam aż zakwitną. Szału nie było. Kilka przetrwało zimę, też zakwitły, wysokość ok. 0,5m czyli nieco niższe niż u ciebie.
Też mi się wydaje że kupione sadzonki sprawują się lepiej, ale dość kapryśne są. Miejscówka musi im się spodobać .
Magara 23:05, 04 paź 2024

Jola - miejscówkę mają u mnie tą samą Kupne sadzonki zdobią, te z samodzielnego wysiewu - niekoniecznie I tak jak piszesz - te z siewu późno zaczynają kwitnąć
Czasem trzeba się poddać
Helen 20:49, 05 paź 2024

Ja wycinam wiosną fajnie, że się przyjęły