Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Juzia 22:13, 08 kwi 2026

Jakie ładne!!!!!!

Aż chyba zajadę jutro do Brico
Magara 22:36, 08 kwi 2026

Juzia - bezwzględnie
U nas dziś dostawa była, więc pewnie w każdym innym Brico też. Było w czym wybierać
Marcin89 22:41, 08 kwi 2026

No piękny pierwiosnek
LIDKA 06:07, 09 kwi 2026

Fajny ten pierwiosnek
Ja w Brico i biedrze nakupiłam narcyzów. Po południu mam plan posadzić. Cebulki w doniczkach wychodzą cenowo ok..
mrokasia 09:10, 09 kwi 2026

No niestety, oczary tanie nie są. Trzeba polować . Ja z niepokojem patrzę na mojego Amethysta. Nie zakwitł choć ma mnóstwo pąków. Może to szok przesadzeniowy albo niestety zaszkodził mu pobyt w donicy . Teraz czekam na liście. Mam nadzieję, że go nie ukatrupiłam …
Też sobie nabyłam ślicznego pierwiosnka. Na razie siedzi w doniczce. Mam dla niego miejsce ale muszę tam wypielić dywan z siewek po karmie dla ptaków… U nas też zimno i czekam z tym na ocieplenie.
pestka56 15:23, 09 kwi 2026

Od połowy marca tego roku mam w ogrodzie drugiego oczara i na nim nie skończę. Kupiłam 'Amethyst' (130 cm za spore pieniądze) pozazdrościwszy Aleksandrze Pristin (Instagram) kilku różnych Hamamelisów pięknie kwitnących. Przyjechał kwitnący, więc jestem pewna odmiany.
Mam nadzieję, że nie będzie to powtórka przygód z tym posadzonym w 2011. Był całkiem spory, bo miał jakieś 90 cm wysokości, ale przez 5 lat przyrósł może ze 2-3 cm i kwitł tak mizernie, że w 6-tym roku zaryzykowałam i przesadziłam go. Po 2 latach zaczął przyrastać i kwitnąć. Teraz ma ponad 2,5 m wzrostu i jest ładnie rozrośnięty i każdej wiosny jest co podziwiać.
No, takie moje doświadczenie.
Judith 17:20, 09 kwi 2026

Ja mam mega racjonalne podejście - gdy coś jest z natury kapryszące, z miejsca odpada z listy kandydatów do mojego ogrodu . A gdy do tego jest tak drogie - nawet szczery zachwyt nad urodą nie przeważy . Ametysta (kwitnącego!) pooglądałam w szkółce rok temu, pocmokalam sobie nad nim i poszłam dalej .
TAR 20:54, 09 kwi 2026

Mam Diane. Jest ladna duza i nawet kwitnie ale 4 liter nie urywa.
Prymulki maja wiecej polotu. Masz racje szoda kasy na oczara. Dzis bym nie kupila. Trafilam wowczas okazyjnie to sie zlakomilam ale ogrod sobie i bez niego by poradzil.
LIDKA 21:00, 09 kwi 2026

Moja najdroższa roślinka to judasz z 90 cm za 180 zł. Z zasady nie kupuje roślin kapryśnych i niepewnych. Nie kupuje też form szczepionych na pniu np krzewuszki hortek itp. raz że drogie i trudne w aranżacji i dwa nie lubie. .
Bee 08:46, 10 kwi 2026

Judith napisał(a)
Ja mam mega racjonalne podejście - gdy coś jest z natury kapryszące, z miejsca odpada z listy kandydatów do mojego ogrodu .

O mam tak samo.

Mam wymagający ogród - przetrwają tylko najsilniejsze osobniki. Szkoda czasu, pracy i pieniędzy na kapryszące modne nowości.