Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 14:40, 17 mar 2026

Kosy lubie za to, ze sa pozyteczne, towarzyskie ale glownie za to jak pieknie spiewaja. Ja sie rozpływam. Najpiekniejsze wiosenne trele to kosy, drozdy, zięby, wilga i oczywiscie żurawie. A jak dolaczaja sie do tego kowaliki, trznadle i dziecioly to juz w ogole odlot
Magara 22:19, 17 mar 2026

Vita - nie znam niestety żadnej nazwy odmiany krokusów, które u mnie rosną. Posadziłam ich setki albo i lepiej przez ostatnich kilka lat. Większość z zakupów marketowych albo z allegro - tam kupowane mixy po 100 czy więcej cebulek. Wszystkie cieszą Ale same no name

TARcia - mnie też ptasie trele zawsze mocno budowały/pozytywnie nastrajały w miesiącach wiosennych - w końcu po to wyniosłam się z miasta, żeby słyszeć coś innego niż karetki/śmieciarki/tramwaje/motocykle.
Niestety w tym roku u nas wszystko mocno zaburzone Ptasie trele muszą się przebijać przez inne hałasy
Basieksp 22:31, 17 mar 2026

Śliczne te żółte U mnie słabo z krokusami, może jeszcze się rozkręcą, ale raczej ich nie widzę, no trochę mi ich ubyło.
mirkaka 05:34, 18 mar 2026

Magara napisał(a)
Vita - nie znam niestety żadnej nazwy odmiany krokusów, które u mnie rosną. Posadziłam ich setki albo i lepiej przez ostatnich kilka lat. Większość z zakupów marketowych albo z allegro - tam kupowane mixy po 100 czy więcej cebulek. Wszystkie cieszą Ale same no name

TARcia - mnie też ptasie trele zawsze mocno budowały/pozytywnie nastrajały w miesiącach wiosennych - w końcu po to wyniosłam się z miasta, żeby słyszeć coś innego niż karetki/śmieciarki/tramwaje/motocykle.
Niestety w tym roku u nas wszystko mocno zaburzone Ptasie trele muszą się przebijać przez inne hałasy

Jakie hałasy?
U mnie budowlane, miasto się wpycha wszędzie ale wczesne ranki i wieczory nadal są dla śpiewu kosów i innych ptaków, no i weekendy

Krokusiki, przebiśniegi cieszą, piękne
MartaCho 07:41, 18 mar 2026

Piękne, dorodne kępki krokusów.

Odgłosy ptaków też uwielbiam, a niestety coraz częściej przez ludziska zagłuszane.
Agatorek 07:55, 18 mar 2026

Piękne krokusiki (i inne) ❤️

TAR 09:47, 18 mar 2026

Mnie na szczescie jeszcze budza ptaki. W ciagu dnia slychac czasem koparke czy rzniecie drzew, daleko. Ale na szczescie ludzie, ktorzy juz tu mieszkaja zostawili drzewa. Wiekszosc ma to co roslo. Usuwali tylko te konieczne, pod domy.
Co mnie troche buduje, ze tacy swiadomi sasiedzi sa wokol mnie. Mi w ogole tu sie bardzo podoba. Ludzie sensowni, sympatyczni. Jest stara i nowa czesc wsi wiec staramy sie integrowac przez pikniki, imprezy wiejskie, sprzatanie swiata, duzo daje tez Kolo Gospodyn. Ze wszystkich miejsc tu mi sie najlepiej mieszka. Z sasiadami sie znamy, spotykamy, jak trzeba pomagamy sobie. Jest ok. od kiedy swirka przeniosla sie do innego kraju i bywa sporadycznie. Teraz maja sie nowi budowac. Nie wiem co myslec. Jako jedyni wycieli wszystkie drzewa rok temu, nie chca wspolfinansowac drogi dojazdowej choc sa do tego zobowiazani aktem notarialnym. Slabo to wrozy. Ale moze okaza sie na koniec normalsami. Ja tak czy inaczej od tamtej strony dosadzilam ambrowcow i choin kanadyjskich. Tak na wszelki.
Judith 18:47, 18 mar 2026

Przecudnie i kolorowo . Jak humor w związku z tym?
nicol21 22:45, 18 mar 2026

Oby sąsiedzi się jednak okazali normalni, może potrzebują czasu ,zeby się przekonać że mają szczęście do fajnego sąsiedztwa.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 08:19, 19 mar 2026

Może to nie kwestia chęci dołożenia się do drogi, a bardziej braku możliwości finansowych na ten moment, o których nie chcą się przed sąsiadami "chwalić". Może uznali, że szkoda się teraz składać skoro ciężkie sprzęty na budowę będą jeździć i lepiej naprawy drogi zrobić po budowie? Może są na wynajmie i jak najszybciej chcą pobudować dom i wprowadzić się, a droga wspólna jest na końcu ich priorytetów?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies