Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 17:09, 03 lut 2025

Joku napisał(a)
No proszę, a pamiętam że skarżyłaś się że twoje cyklameny przepadły . Tymczasem na zdjęciu widać uroczy dywanik. Rosną u ciebie w słonecznym miejscu?

No właśnie, to ja się jeszcze podpytam jaką dałaś im ziemię? Ja mam u siebie takie trochę mizerne maluszki
Kordina 18:06, 03 lut 2025

Joku napisał(a)
No proszę, a pamiętam że skarżyłaś się że twoje cyklameny przepadły . Tymczasem na zdjęciu widać uroczy dywanik. Rosną u ciebie w słonecznym miejscu?

Jolu tamte przepadły, a te z zakupu dokonanego w listopadzie 24 z sentymentu do

Alija napisał(a)
Wiosna zadomowiła się już u Ciebie całkiem solidnie, tyle masz kwitnących, a te cyklamenki mnie po prostu zachwyciły. U Joli cyklameny, u Ciebie cyklameny, robicie im reklamę.

Jolu, może Ala ma dobry pomysł i zgłosimy się do producentów o jakąś monetyzację??

Basieksp napisał(a)
No właśnie, to ja się jeszcze podpytam jaką dałaś im ziemię? Ja mam u siebie takie trochę mizerne maluszki

Basiu żadnej specjalnej ziemi im nie dawałam, wcisnęłam bulwki w taką, jaką dysponuję
Z forum przyjęłam zasadę żeby jak już, to tworzyć kępki, pojedyncze roślinki szczególnie drobne, nie dają efektu.

kasiek 18:34, 03 lut 2025

O jakie skarby wiosenne - one najwięcej cieszą
Joku 19:18, 03 lut 2025

Ja też sadziłam w ziemię jaką posiadam. Podsypuję kompostem i ociupinką dolomitu (lubią zasadowe podłoże). Myślę że lekko kwaśna ziemia też im nie zaszkodzi.
Margo2 22:58, 03 lut 2025

A ja swoje cyklameny posadziłam w ziemi liściowej.
Mam nadzieję, że im dogodziłam.
Twój deser wygląda bardzo smakowicie. Fajny pomysł
Magara 23:09, 03 lut 2025

Kordina napisał(a)

Magarku mam 7 bulw i one z tych bulw wypuszczają kwiatki po okręgu i w trójkąciku 50/80/100 cm który stanowi róg mojego kuchenno-ziołowego ogródeczka

Kusisz Ale ja jeszcze cały czas jestem na etapie zdrowego rozsądku To pewnie przez ten śnieg za oknem
April 08:43, 04 lut 2025

Kordina napisał(a)

A cyklamenki nadal mnie zachwycają swoją urodą, widzę, że długo trzymają kwiatki, a nadal pełno pąków, które sukcesywnie się rozwijają nie tracąc już rozwiniętych od miesiąca chyba, stworzyły placyk zarośnięty

Jakie piękne poletko. Szybko zakwitły, widać słoneczko je dopieszcza. U mnie same listki. Ale mam jedną, jesienną sadzonkę dopiero. Zobaczymy czy złapię bakcyla. Jakby tak rosły jak u ciebie to kolejna choroba murowana
Gosialuk 09:27, 04 lut 2025

Aż się buzia śmieje do takich widoków. Ja czekam na przebiśniegi. U mnie to pierwsze oznaki wiosny.
Rumianka 22:29, 04 lut 2025

Piekne poletko cyklamenów...mam wrażenie, że nawet pachną przez monitor...
eda 23:00, 04 lut 2025

Oj tak kto by nie chciał fajnie ,że można podziwiać te cyklamenki