Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

olciamanolcia 10:20, 03 sty 2024

Angelika95 napisał(a)
Połączenie z rozchodnikami super, widziałam też inne zdjęcia takiego połączenia i bardzo mi się podoba, tak samo jak stipa z sosną/kosodrzewiną

U mnie na przedpłociu rosną kulki Danik kosodrzewina i turzyca brązowa - tez fajnie
MagdaLenka 10:27, 03 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

https://pin.it/ca9eSEe
https://pin.it/3PZzXgb
Na tym drugim to myślisz, że tak cięte iglaki czy to jakaś odmiana kulkowa?

Obstawiam świerk biały Echiniformis.
olciamanolcia 10:29, 03 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Justyno, nie usuwaj proszę zdjęć. Są u mnie miłe widziane i od razu wiadomo, o którą roślinę chodzi. Jeśli Twoja propozycja jest nadal aktualna to chętnie zaproszę tego miskanta od Ciebie na tą rabatę. Jakie odstępy planować jeśli będzie posadzony rzędowo jak na rysunku?

Patrycja dam Ci znac jak zetnę trawy
Ale jak będę miała do oddanie to niezbyt duża sadzonkę ale one przyrastają dość szybko.
Kordina 11:21, 03 sty 2024

O! Nowy avatarek na moich oczach się zmaterializował energetyczny jest
Patrycja_KG_Lu 13:37, 03 sty 2024

Dla zainteresowanych hortensjami - znalazłam mini przewodnik po hortensjach w wersji katalogu online, 16 stron zaraz z instrukcjami sadzenia, tabelkami rysunkowymi (wzrost) - tutaj link.
Patrycja_KG_Lu 13:38, 03 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)

Obstawiam świerk biały Echiniformis.

Masz oko. Po szybkim przeglądzie zdjeć w necie by pasował.
Patrycja_KG_Lu 14:11, 03 sty 2024

Angelika95 napisał(a)
Połączenie z rozchodnikami super, widziałam też inne zdjęcia takiego połączenia i bardzo mi się podoba, tak samo jak stipa z sosną/kosodrzewiną

Znalazłam jeszcze takie z kozłkiem lekarskim dorzuconym do rozchodnika- https://pin.it/507ic6Z
Kordina 14:49, 03 sty 2024

Z kozłkiem lekarskim byłabym ostrożna, to składnik waleriany, u mnie po gwałtownej i niszczycielskiej reakcji kotów na kocimiętki (nigdy więcej, choć śliczne i w ulubionym kolorze) na pewno nie odważyłabym się na kozłka. Dawałam moim kotom w ramach obserwacji kilka kropli waleriany do picia z wodą, są zbliżone do kocich feromonów Wszystkie koty z okolicy będą wiedziały
LIDKA 20:44, 03 sty 2024

Pati jesteś mistrzynią planowania.
UrszulaB 09:03, 04 sty 2024

Dzięki za link do katalogu hortensji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies