Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Kontonaogrod 16:46, 10 sty 2024

A gdyby tak przewinac zime do przodu? Wrrrr I ferie a potem wrrrr koniec marca? Bardzo poprosze
Joann 17:10, 10 sty 2024

Dobry pomysł z tymi strzałkami, może też wykorzystam, bo plastikowe, gdzieś mi się zapodziały.
Muszelka 17:23, 10 sty 2024

Kontonaogrod napisał(a)
A gdyby tak przewinac zime do przodu? Wrrrr I ferie a potem wrrrr koniec marca? Bardzo poprosze

A kyszsz! Zima fajna jest! Lazur, słońce, niewielki mrozik i śnieg. Bardzo poproszę
Patrycja_KG_Lu 18:36, 10 sty 2024

Muszelka napisał(a)
A ja dumam, jakiej marki kupić podłoże do wysiewów. Do tej pory korzystałam z Aury i Kronen. Obie b. dobrze się sprawdziły.

Ale może macie doświadczenie z jeszcze lepszymi firmami? Może macie porównanie?

Ja korzystam z Aury. Kiedyś w pracy z koleżanką wysiałyśmy nasiona (podzieliłyśmy się), stały na tym samym parapecie. Jej sadzonki miały jasnozielone liście, słabiej rosły. Różniły się nasze wysiewy właśnie ziemią. Ona miała zwykłą marketową. Od tamtej pory tylko z Aury korzystam, bo mi się sprawdziło.
Patrycja_KG_Lu 18:37, 10 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ładnie wygląda, ale chyba trochę czasochłonne. Ja lubię klasyczne plastikowe znaczniki. Już z większości zmazałam literki z poprzedniego roku.
Tu chyba na forum robił ktoś z białych butelek po mleku - masz od razu sztywne. Nie trzeba już laminować.

Robiłam z kubków po śmietanie kiedyś. Mimo użycia pisaka do płyt CD napis wyblakł.
An_na 18:30, 11 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bazowałam głównie na podręczniku - Podstawy projektowania ogrodów - Rosemary Aleksander. Swoją drogą w momencie kiedy kupowałam tą książkę inne z tej tematyki były po 50-60 zł, a ta jakoś koło 100 zł. Uważam, że warta swojej ceny. Pełno w niej rysunków, analiz, nie tylko opisów. Mało za to zdjęć prawdziwych ogrodów, co jest na plus, bo koncentruje się na zasadach i wiedzy. Książka kieruje po kolei przez każdy etap rpojektowania.

Patrycja, o tej książce pisałaś u mnie?
Rojodziejowa 19:24, 11 sty 2024

Ja już zamówiłam W dobrej cenie jest w internetach
NowaKiKi 20:52, 11 sty 2024

Muszelka napisał(a)
A ja dumam, jakiej marki kupić podłoże do wysiewów. Do tej pory korzystałam z Aury i Kronen. Obie b. dobrze się sprawdziły.

Ale może macie doświadczenie z jeszcze lepszymi firmami? Może macie porównanie?

Ja w zeszłym roku używałam Kronen i się sprawdziła i w tym roku tez ta zamierzam.
Patrycja_KG_Lu 20:57, 11 sty 2024

An_na napisał(a)

Patrycja, o tej książce pisałaś u mnie?

Dokładnie o tej.
UrszulaB 08:03, 12 sty 2024

Dobry teraz czas na przygotowania do wysiewow. Też skorzystam z pomysły z laminowaniem. A w przypadku ziemi do wysiewow - święta racja. Kilka lat temu posiałam warzywa do jakiejś marketowwj. Sadzonki źle rosły, wykazywały niedobory, ziemia porastała jakaś plesna. Nigdy więcej. Na innym forum ogrodniczym wyczytałam, że najlepsza jest Aura i od tego vzasu ja stosuje. Nie zawiodła mnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies