Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

NowaKiKi 11:44, 07 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

co to za odmiana pomidora na cukiniach?
Ja juz nie moge sie doczekac aby wysiewac pomidory, niestety w tym roku bede miec mniej czasu na wszystko, ale mam nadzieje że cos ud sie zrobic. Ja z pracy jestem w domu okolo 16, ale mam nadzieje ze uda sie to jakos pogodzic wszystko

Bedziesz probowac prowadzic cukienie pionowo do góry?
NowaKiKi 12:00, 07 lut 2024

Marcin89 napisał(a)
Czego to ludzie nie wymyślą?!
Nawet bym o tym nie pomyślał, a przydały by się takie okulary. Zwłaszcza przy wybieraniu roślin pod kątem ich późniejszych rozmiarów.

dokladnie tak, zeby moc sobie zwizualizawac jak rabata bedzie wygladac za 5 czy wiecej lat
Patrycja_KG_Lu 12:53, 07 lut 2024

NowaKiKi napisał(a)
pomysł podlewania super.
Ja co prawda mam tylko skrzynie warzywna ale maz przekopal mi przez ogrodek nawadnienie do skrzyni, ja co prawda w tamtym miejscu mmoge podlewac skrzynie tylko z sieci, ale dla mnie hitem był programator ktory założył i miałam ustawiony ze codziennie rano podlewały mi sie pomidory o konkretnej godzinie. W tym roku bedziemy to jeszcze przerabiac tak aby cała skrzynia sie podlewała, bo w zeszłym roku wykonywane było jak juz posadziłam warzywa i tylko pomidory dało sie tak ogarnac.

u mnie woda z podziemnego zbiornika wykorzystywana jest do podlewania trawnika, i w zeszly roku ilosciowo było w sam raz jej, zobaczymy jak w tym roku.

Jaki masz programator? Elektroniczny ekran i na prąd czy taki na baterie z pokrętłami? Jak często i na ile minut włączałaś?
Patrycja_KG_Lu 12:56, 07 lut 2024

Marcin89 napisał(a)
Czego to ludzie nie wymyślą?!
Nawet bym o tym nie pomyślał, a przydały by się takie okulary. Zwłaszcza przy wybieraniu roślin pod kątem ich późniejszych rozmiarów.

Myślę, że nawet dałoby się robić wizualizacje w czasie, czyli widzieć jakby nałożony filmik na rzeczywistość jak rośnie np. między 3-15 rokiem.
Patrycja_KG_Lu 12:58, 07 lut 2024

NowaKiKi napisał(a)

co to za odmiana pomidora na cukiniach?
Ja juz nie moge sie doczekac aby wysiewac pomidory, niestety w tym roku bede miec mniej czasu na wszystko, ale mam nadzieje że cos ud sie zrobic. Ja z pracy jestem w domu okolo 16, ale mam nadzieje ze uda sie to jakos pogodzic wszystko

Bedziesz probowac prowadzic cukienie pionowo do góry?

To Alice’s Dream. Na kolejnym zdjęciu jest też na talerzu obok koktailówek. Będę go uwzględniać w tym roku w liście do posadzenia.

Dasz radę. A ile sztuk planujesz i jakie?

Tak. Cukinie będą przy drewnianych palikach jak w zeszłym roku. Mniej miejsca zajmują i więcej krzaków się zmieści. U nas dużo cukinii potrzebujemy do bieżącego zużycia oraz do przetworów (tzw. ketchup z cukinii, który służy jako baza pod sosy rożne).

sylwia_slomc... 18:05, 07 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Prawie jak deska warzyw na szwedzki stół
sylwia_slomc... 18:35, 07 lut 2024

Nawadnianie fajny pomysł z mauzerem, też tak planujemy w warzywniku, nawet mauzer stoi już rok w podwórku tylko nie ma kiedy się za to zabrać
NowaKiKi 20:41, 07 lut 2024

I jaki ten pokidorowy w smaku? Zastanawiałam się czy kupić nasiona, ale w końcu zdecydowałam się na Amethyst Jeweli Black Beauty.
No właśnie jeszcze nie wiem ile jakich pomidorów będę mieć. Muszę zrobić jakiś plan.

Masz zdjecie jaknprowadzilas cukinie i czym podwiazywalas do palika?

Jeśli chodzi o nawadnianie to mieliśmy taki inteligentny zawor i aplikacja sterowała nim
vita 22:34, 07 lut 2024

Tu się rozwija jeden z najciekawszych wątków na forum Nowoczesny, ekologiczny, smakowity, że o długim i wąskim nie wspomnę już Dla mnie za skomplikowane są te systemy nawadniania w szklarni, ale będę potrzebować i przestudiuję uważnie kilka razy Dobra robota Pati
Patrycja_KG_Lu 08:54, 08 lut 2024

NowaKiKi napisał(a)
I jaki ten pokidorowy w smaku? Zastanawiałam się czy kupić nasiona, ale w końcu zdecydowałam się na Amethyst Jeweli Black Beauty.
No właśnie jeszcze nie wiem ile jakich pomidorów będę mieć. Muszę zrobić jakiś plan.

Masz zdjecie jaknprowadzilas cukinie i czym podwiazywalas do palika?

Jeśli chodzi o nawadnianie to mieliśmy taki inteligentny zawor i aplikacja sterowała nim

Pomidor bardzo fajny i w smaku i wyglądzie. Moim zdaniem warty sadzenia co roku. Ja niestety nie mam zdjęcia jak rosną, ale na str. 179 wrzuciła je Muszelka i opisała czym podwiązuje cukinie.