U Kasia.in co ma kanał na YT dość popularny to ona lekko je posypywała. Natomiast w Naturalnie o ogrodach nie przysypywał. Obie wersje chyba poprawne. Ja nasion nie mroziłam, bo czasu nie było, takie prosto ze sklepu siałam.
Opłaca się jeździć na przegląd auta w miejscu w którym go robimy można wybrać sobie dwa gratisy do badania auta - jeden tańszy, drugi droższy. Wybrałam sobie sekator. Będzie służył jako ten zapasowy. Pewnie gdyby to mąż pojechał to skusiłby go płyn do felg czy inne środki myjące/polerujące do auta.
Znajoma sceneria Piękna, chociaż ten weekend miał być tak ciepły Jakie poziomki siałaś?
Edit: teraz można dwa gratisy wybrać przy przeglądzie? Ja mam za dziesięć dni
Klasycznie - Reginę W przyszłym roku pozyskam nasiona z tej NN, którą mam, a nie daje rozłogów, a nam smakuje.
Edit: napisałam na priv miejsce. Na drugi gratis wybrałam domino drewniane.
Kiedyś też siałam Reginę, teraz mam ją prawie wszędzie. Słabiej rozrasta się odmiana o żółtych owocach (też mam z siewu), jednak ma słabszy smak i aromat. A ta NN ma czerwone owoce?
Ja kupiłam 6 sztuk Reginy w ogrodniczym do którego czasem zaglądasz. Przyjęły się chyba ze 4 tylko. W następnym roku były już tylko dwie. Nic się nie rozmnożyły. Tą czerwonoowocową NN dostałam od mamy, spróbuję zapytać czy zna odmianę. Krzaczek o wiele bardziej kulisty, gęściejszy, zwarty. Sama też się nie rozmnożyła. Zamierzam pozyskać z niej nasionka.
To ja się chyba pomyliłam, może tak ekspansywnie nie rozrasta się u mnie Regina? Z tego co piszesz jest dosyć kapryśna. Pewnie czerwone to u mnie w większości gatunek, a ja nie potrafię rozróżnić w smaku owoców. Jeśli się różnią to nieznacznie. Zrobiłam dzisiaj mały rekonesans po ogrodniczych. Za wcześnie